Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το πιο εύκολο scub που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας με δυο υλικά!

21 Ιουνίου 2017 19:36
Το πιο εύκολο scub που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας με δυο υλικά!

Aπολέπιση. Μία λέξη που έχει μπει στα ''to dos'' όσον αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας...
Ειδικά το καλοκαίρι, το scrub σώματος είναι βασικό για να έχεις απαλή επιδερμίδα καθώς επίσης βοηθάει και στο μαύρισμα. Όσα κι αν σου πω όμως, για τα οφέλη της απολέπισης, τίποτα δεν μπορεί να σου μεταφέρει τη μοναδική αίσθηση που έχει το δέρμα σου μετά. Αν το ενυδατώσεις και σωστά τότε δεν θα πιστεύεις πόσο βελούδινη είναι η επιδερμίδα σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς είναι σήμερα 9 κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου! (Photos)

Θα σου πω τη δική μου μικρή συνήθεια που συχνά, πυκνά κάνω στο μπάνιο. Για να είμαι ειλικρινής, τη θυμάμαι περισσότερο το καλοκαίρι, αφού νιώθω ότι η επιδερμίδα του σώματός μου έχει περισσότερη ανάγκη. Δεν πρόκειται για καμία δύσκολη συνταγή.

Δύο μόνο υλικά και έχεις το τέλειο scrub για μία καθαρή, απαλή και super ενυδατωμένη επιδερμίδα. Μαύρη ζάχαρη για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και αμυγδαλέλαιο γιατί έχει εξαιρετικά θρεπτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Καταπραΰνει τυχόν ερεθισμούς και είναι χρήσιμο για να καταπολεμήσεις την ξηροδερμία. Επίσης, το μασάζ με αμυγδαλέλαιο βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και ενυδατώνει σε βάθος.

How to: Βάζεις λίγη μαύρη ζάχαρη με αμυγδαλέλαιο σε ένα μπολ και ανακατεύεις καλά. Δεν σου αναφέρω ποσότητα καθώς είναι ανάλογη με το σημείο που θες να κάνεις scrub. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις τη ζάχαρη και το αμυγδαλέλαιο στο μπάνιο μαζί με ένα μπολ. Ξεκίνα ρίχνοντας 2 κουταλιές (της σούπας) ζάχαρη και πρόσθεσε αμυγδαλέλαιο μέχρι η ζάχαρη να καλυφθεί και να μπορείς να την ανακατέψεις εύκολα. Προσθέτεις υλικά με την ίδια αναλογία αν θες μεγαλύτερη ποσότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Μεγάλη έκπληξη στην τελική τετράδα! Ποιοι κατάφεραν να φτάσουν στον ημιτελικό; (video)

Η επιδερμίδα είναι καθαρή, αφού τα νεκρά κύτταρα έχουν απομακρυνθεί κι έτσι θα είναι πιο εύκολο να απορροφήσει όλα εκείνα τα ευεργετικά συστατικά που της προσφέρεις.

Αν δεν έχεις ξεκινήσει ακόμα να κάνεις scrub, τότε την επόμενη φορά που θα μπεις στο μπάνιο θυμίσου να κάνεις αυτό το πανεύκολο, σπιτικό scrub.

Tip1: Εναλλακτικά μπορείς να αντικαταστήσεις το αμυγδαλέλαιο με ελαιόλαδο αν η επιδερμίδα σου είναι πολύ ξηρή.

Tip2: Το ίδιο scrub μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στα χείλη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share