Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

9 λόγοι που θα πρέπει να επιλέγετε πριν από κάθε γεύμα σαλάτα! - Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό!

20 Ιουνίου 2017 18:20
9 λόγοι που θα πρέπει να επιλέγετε πριν από κάθε γεύμα σαλάτα! - Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό!

Σαλάτες με ωμά λαχανικά θα πρέπει να υπάρχουν πάντα άφθονες στο τραπέζι μας και να ξεκινούν το κάθε γεύμα, από το πιο επίσημο έως το πιο απλό.

Είναι τροφές που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και να χρησιμοποιούμε όλο και πιο πολύ για πολλούς λόγους:

1. Προετοιμάζουν κατάλληλα το πεπτικό περιβάλλον, δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες στο στομάχι, για να δεχτεί καλά οποιαδήποτε τροφή ακολουθήσει (ζυμαρικά, ψάρι, λαχανικά ή τυριά).

2. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και συστατικά που προστίθενται στα πεπτικά ένζυμα και ενισχύουν τη δράση τους.

3. Η παρουσία τους στο έντερο και στο στομάχι δεν επεμβαίνει στις απαιτήσεις των άλλων τροφών.

4. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα γαστρικά υγρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Ο μεγάλος νικητής του σημερινού ατομικού αγωνίσματος και το ξεχωριστό έπαθλο που θα απολαύσει!

5. Επειδή περιέχουν πολύ νερό (περίπου 70%) και ίνες, εξασφαλίζουν στη μάζα της τροφής την υγρασία και τον όγκο που χρειάζεται για την εύκολη διέλευσή της από τον πεπτικό σωλήνα.

6. Με το υδατικό μέρος τους συντελούν στην ανανέωση του υγρού των κυττάρων, προσφέροντας ζωτικά συστατικά και διαλύοντας τις τοξίνες.

7. Γεμίζουν θαυμάσια το κενό που νιώθουμε στο στομάχι όταν πεινάμε και που μας κάνει να καταβροχθίζουμε κριτσίνια ή ψωμί με βούτυρο πριν ακόμα αρχίσουμε το γεύμα.

8. Προκαλούν μια διακριτική αίσθηση κορεσμού ώστε να μην περιμένουμε με αγωνία το επόμενο πιάτο.

9. Στην πράξη, μπορούμε να φάμε όση ποσότητα θέλουμε χωρίς υπολογισμούς θερμίδων και κουραστικούς περιορισμούς. Ακόμα και αν κάνουμε δίαιτα, για τις σαλάτες ο δρόμος είναι ανοιχτός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Peugeot 3008: Ποιο είναι το μοντέλο που εμφανίστηκε στο Survivor και μαγνήτισε τα βλέμματα; (photos)

Ας μην υποτιμήσουμε την τεράστια ποικιλία των τροφών αυτού του τύπου που προσφέρει η κάθε εποχή και των οποίων η περιεκτικότητα σε θερμίδες είναι μηδαμινή. Είναι αλήθεια πως μια κατάχρηση αυτών των τροφών μπορεί να δημιουργήσει ενοχλήσεις σε ειδικές περιπτώσεις. Είναι όμως επίσης αλήθεια πως είναι πιο δύσκολο να κάνουμε κατάχρηση σε σαλάτες παρά σε άλλες τροφές. Μπορούμε να παίξουμε με τα χρώματα και με τα σχήματα για να δημιουργήσουμε καινούργια πιάτα.

Επειδή ο οργανισμός μας χρειάζεται – για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα – τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία βιταμινών και μεταλλικών αλάτων, ένα πρώτο πιάτο άφθονης πολύχρωμης σαλάτας εξασφαλίζει μια γερή καθημερινή δόση και ίσως και να καλύπτει τις απροσδιόριστες και μη εμφανείς τροφικές ελλείψεις που είναι τόσο διαδεδομένες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share