Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Δώστε βάση: Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε αυτό στο κλιματιστικό σας τώρα που καλοκαιριάζει!

20 Ιουνίου 2017 16:42
Δώστε βάση: Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε αυτό στο κλιματιστικό σας τώρα που καλοκαιριάζει!

Η αφαίρεση των φίλτρων και ο καθαρισμός τους είναι μια διαδικασία που για λόγους υγείας πρέπει να επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο σε κάθε κλιματιστικό του σπιτιού και 4 φορές σ' εκείνο που λειτουργεί σε εργασιακό χώρο. Κι όμως, πόσοι από εμάς θυμόμαστε πως το air condition χρειάζεται όχι μόνο συντήρηση, αλλά και καθαριότητα;

Τα φίλτρα συσσωρεύουν τόση σκόνη, βακτηρίδια και ακάρεα που είναι σχεδόν σοκαριστικό το πόσο μπουκώνουν αν το αμελήσεις. Ένα κλιματιστικό με βρόμικα φίλτρα προκαλεί από φτάρνισμα μέχρι σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ειδικά όταν καπνίζουμε μέσα στο χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Stradivarius: Το απίθανο καλοκαιρινό φόρεμα που κάνει πάταγο στην αγορά και δεν κοστίζει ούτε 18 ευρώ! (Photo)

Παρακάτω θα βρεις τον τρόπο να καθαρίσεις το κλιματιστικό, αφού είναι κάτι που πρέπει να κάνεις μόνη σου, χωρίς τη βοήθεια του ψυκτικού.Για την εξωτερική μονάδα
Εδώ τα πράγματα είναι πολύ εύκολα, ρίχνεις νερό με το λάστιχο, με έμφαση στο πίσω μέρος. Όχι με σαπούνι, σκέτο νερό. Αν δεν βολεύει, μπορείς να το καθαρίσεις μ' 'ενα βρεγμένο πανί.

Για την εσωτερική μονάδα
Αφού ανοίξεις τη μάσκα του κλιματιστικού από τις 2 εγκοπές δεξιά και αριστερά, αφαιρείς τα φίλτρα με προσοχή, τα τινάζεις ώστε να φύγει το πρώτο στρώμα της σκόνης και στη συνέχεια τα ρίχνεις στη μπανιέρα ή σε μία μεγάλη λεκάνη με νερό και σαπούνι ή νερό με ξίδι. Ξεπλένεις, τα αφήνεις στο μπαλκόνι να στεγνώσουν και τα τοποθετείς ξανά στο μηχάνημα.

Στο μεταξύ καθαρίζεις τις γρίλιες μ' ένα πανί, γιατί κι εκεί η σκόνη συσσωρεύεται. Επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία στην αρχή και το τέλος κάθε σεζόν φροντίζεις τόσο την υγεία όσων απολαμβάνουν τη δροσιά ή τη θέρμανση του κλιματιστικού και μειώνεις τις πιθανότητες κάποιας μηχανικής βλάβης. Άσε που όταν τα φίλτρα είναι καθαρά, το air condition αποδίδει ακόμα περισσότερο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share