Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κολύμβηση ή τρέξιμο: Πώς θα κάψεις περισσότερες θερμίδες; Αυτή είναι η απάντηση!

20 Ιουνίου 2017 14:00
Κολύμβηση ή τρέξιμο: Πώς θα κάψεις περισσότερες θερμίδες; Αυτή είναι η απάντηση!

Η απάντηση είναι σχετικά εύκολη: η κολύμβηση. Το κολύμπι καίει αρκετές παραπάνω θερμίδες, καθώς εμπλέκει όλο το σώμα, αλλά υπάρχει και κάτι περισσότερο από αυτό.

Ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία ειδών γυμναστικής, το τρέξιμο και η κολύμβηση θα λέγαμε ότι φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις προτίμησης των λάτρεων της γυμναστικής. Αλλά τι είναι καλύτερο; Το τρέξιμο ή το κολύμπι;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Peugeot 3008: Ποιο είναι το μοντέλο που εμφανίστηκε στο Survivor και μαγνήτισε τα βλέμματα; (photos)

Το τρέξιμο είναι η πιο προτιμητέα επιλογή γυμναστικής, επειδή είναι εύκολο στην προετοιμασία του· χρειάζεται τα σωστά αθλητικά, λίγη ταχύτητα, ρυθμό και ανοιχτό χώρο. Αλλά η κολύμβηση απαιτεί μια πισίνα και σίγουρα κάποια τυπική προπόνηση/εκπαίδευση. Επιπλέον, ο αριθμός των ανθρώπων που κολυμπούν συχνά είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με εκείνους που τρέχουν συχνά. Η κάθε μορφή γυμναστικής όμως έχει και τα οφέλη της:

Τι μας προσφέρει το τρέξιμο;
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εθίζονται στη ρουτίνα του τρεξίματος. Και πλέον υπάρχει αρκετή ενημέρωση για αυτή τη συναρπαστική μορφή άσκησης στις μέρες μας. Τι είναι αυτό που προσφέρει στο οργανισμό μας όμως;

• Ενδυναμώνει τις αρθρώσεις (κυρίως τα γόνατα) και το μυοσκελετικό σύστημα

• Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

• Εμποδίζει την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων

• Βελτιώνει την καρδιαγγειακή μας κατάσταση

• Κατάλληλη για ενδυνάμωση του κορμού

• Δίνει ενέργεια στο σώμα

• Αυξάνει τη μακροβιότητα

• Ενισχύει τη μνήμη και οξύνει το πνεύμα

Τι μας προσφέρει η κολύμβηση;
Η κολύμβηση είναι μια άσκηση υψηλής έντασης που οι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται τυφλά όσον αφορά στην καύση θερμίδων. Ας επισημάνουμε τα βασικά της οφέλη:

• Κάνει τους μύες και τις αρθρώσεις πιο ευλύγιστες και εμποδίζει τη γενική δυσκαμψία του σώματος

• Αυξάνει την ενδυνάμωση και τη μυϊκή δύναμη

• Βελτιώνει την ισορροπία και το συγχρονισμό

• Τονώνει την καρδιακή απόδοση και δυναμώνει τους καρδιακούς μύες.

• Ενισχύει τη συνολική φυσική κατάσταση

• Παρέχει καλύτερη οξυγόνωση στους ιστούς μέσω της κυκλοφορίας του αίματος

• Αναζωογονεί το σώμα

• Είναι διασκεδαστική διαδικασία και έτσι ενισχύει τη θετική διάθεση

• Βελτιώνει την ικανότητα ελέγχου και διατηρεί ένα υγιές βάρος.

Τι είναι καλύτερο;
Το κολύμπι σας προσφέρει μια συνολική εκγύμναση του σώματος και είναι ευκολότερη για τις αρθρώσεις σας από το τρέξιμο. Οι μύες του κορμού σας, οι τένοντες τω ποδιών σας, οι τετρακέφαλοι και οι γάμπες χρησιμοποιούνται περισσότερο από τους ώμους και τα χέρια. Η αντίσταση του νερού και η άνωση κάνει δυσκολότερη την άσκηση του κολυμπιού. Σε αντίθεση με το τρέξιμο, το κολύμπι αποτελεί μια άσκηση ήπιας επίδρασης και έτσι είναι μια ασφαλής επιλογή για άτομα με ενοχλήσεις στις αρθρώσεις και χρόνιες παθήσεις όπως οι ηλικιωμένοι. Η προσπάθεια όμως που απαιτείται για να κολυμπήσετε την ίδια απόσταση με εκείνη που διανύετε όταν τρέχετε είναι σίγουρα μεγαλύτερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Ο μεγάλος νικητής του σημερινού ατομικού αγωνίσματος και το ξεχωριστό έπαθλο που θα απολαύσει!

Αν ακολουθείτε μια σταθερή πρόσληψη θερμίδων χωρίς συχνή υπερκατανάλωση, τότε μια γυμναστική μέτριας έντασης όπως το κολύμπι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Υπολογίζετε ότι μπορείτε να κάψετε τουλάχιστον 350 θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας έντονης κολύμβησης 30 λεπτών. Όμως, μη σταματήσετε το τρέξιμο

Αν ρίξετε μια ματιά στη φυσική κατάσταση ενός δρομέα, θα παρατηρήσετε εύκολα την ευκινησία και τον καλύτερο ρυθμό του σώματος του. Το τρέξιμο περιλαμβάνει διάφορα οφέλη, αλλά αυτό που θα κάψετε με 30 λεπτά κολύμβησης, θα απαιτήσει 1 ώρα τρεξίματος για τα ίδια αποτελέσματα.

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να κάνετε το τρέξιμο σας πιο αποδοτικό, προσθέτοντας ένα ελλειπτικό μηχάνημα στη ρουτίνα σας, οι πιθανότητες τραυματισμού είναι μεγαλύτερες εδώ και δεν προτείνονται για ανθρώπους που πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα.

Αρκετός κόσμος απολαμβάνει την κολύμβηση, καθώς έχει γίνει πια αρκετά ψυχαγωγική μέσα από διάφορα είδη κολύμβησης. Καθώς γυμνάζει συνολικά το σώμα μας, καίει και περισσότερες θερμίδες, κρατώντας μας στο επιθυμητό βάρος, αν προσέχουμε βεβαίως και την πρόσληψη τους. εντούτοις, αν δεν έχετε πρόσβαση σε μια πισίνα, τότε μη σκάτε. Φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και ξεκινήστε το τρέξιμο.

Να θυμάστε ότι κάποια μορφή (οποιαδήποτε) σωματικής αύξησης είναι αναγκαστική για μια καλή υγεία και φυσική κατάσταση. Και αν ο βασικός σας στόχος είναι η καύση θερμίδων, επιλέξτε μια γυμναστική που θα μπορείτε να κάνετε σχεδόν καθημερινά. Ένα σταθερό πρόγραμμα εκγύμνασης αποτελεί τον καλύτερο τρόπο διατήρησης του σωματικού μας βάρους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share