Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πίνετε αλκοόλ; Δεν φαντάζεστε τι προκαλεί στην υγεία σας!

19 Ιουνίου 2017 21:14
Πίνετε αλκοόλ; Δεν φαντάζεστε τι προκαλεί στην υγεία σας!

Η κατανάλωση αλκοόλ, όταν υπερβαίνει τον κανόνα του μέτρου, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο...
για την υγεία, αλλά και για το σωματικό βάρος.

Και αυτό, γιατί το αλκοόλ, αποτελεί ένα συστατικό που αποδίδει θερμίδες και συγκεκριμένα 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, ποσότητα σχεδόν διπλάσια συγκριτικά με τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες και λίγο χαμηλότερη σε σχέση με το λίπος που αντίστοιχα, προσφέρει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Αρκετά σοβαρός ο τραυματισμός του Κωνσταντίνου Βασάλου! Αποχωρεί από τον Άγιο Δομίνικο;

Συνεπώς, όταν καταναλώνουμε ένα αλκοολούχο ποτό, θα πρέπει να συνυπολογίζουμε τις θερμίδες που περιέχει, ειδικότερα όταν προσπαθούμε να πετύχουμε απώλεια βάρους. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, πως η περιεκτικότητα του ποτού σε αλκοόλ αλλά και τα συστατικά που προστίθενται σε αυτό, όπως χυμοί, αναψυκτικά και άλλα, διαφοροποιούν και το συνολικό θερμιδικό του περιεχόμενο.Έτσι, ένα μικρό ποτήρι (120 mL) κρασί παρέχει περίπου 80-100 θερμίδες, ανάλογα με το αν είναι ξηρό ή γλυκό, ενώ ένα κουτάκι μπύρας (330 ml) γύρω στις 150 θερμίδες. Από την άλλη, τα πιο «δυνατά» ποτά, όπως η βότκα, το ουίσκι, το τζιν, το ρούμι ή το ούζο αποδίδουν 100-120 θερμίδες ανά μερίδα, όταν καταναλώνονται σκέτα.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην κατανάλωση διαφόρων κοκτέιλ, που συχνά σερβίρονται σε μεγάλα ποτήρια και μπορεί να περιέχουν ποικιλία θερμιδογόνων συστατικών. Ενδεικτικά, η θερμιδική αξία ενός κοκτέιλ ξεκινά από 150-200 θερμίδες αλλά μπορεί να ξεπεράσει και τις 400.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share