Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θες να κόψεις την ζάχαρη; Τότε ξεκίνα να τρως τα παρακάτω τρόφιμα!

19 Ιουνίου 2017 17:23
Θες να κόψεις την ζάχαρη; Τότε ξεκίνα να τρως τα παρακάτω τρόφιμα!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη δεν πρέπει να έχει θέση στη διατροφή μας. Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός και οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να τη μειώσουν.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη συνδέεται με την παχυσαρκία, τον διαβήτη και τις μη φυσιολογικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Γερνάει το δέρμα μας και - ίσως το χειρότερο από όλα - είναι εντελώς εθιστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Αρκετά σοβαρός ο τραυματισμός του Κωνσταντίνου Βασάλου! Αποχωρεί από τον Άγιο Δομίνικο;

Αλλά τι μπορείτε να φάτε για να ικανοποιήσετε τους πόθους σας χωρίς να σαμποτάρετε τις προσπάθειές σας;

Σύμφωνα με την «I Quit Sugar», την αυστραλιανή εταιρεία που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη ζάχαρη, υπάρχουν μερικά φυσικά γλυκά τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν.

Επτά τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε τη ζάχαρη:

1. Λάδι καρύδας

Παρά το γεγονός ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, το έλαιο καρύδας μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να περιοριστεί η επιθυμία για ζάχαρη.

2. Τσάι από γλυκόριζα

Προφανώς δεν είναι λύση για εκείνους που μισούν το γλυκάνισο, αλλά το τσάι γλυκόριζας - ή οποιοδήποτε άλλο φυσικά γλυκό τσάι - μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη γεύση των αγαπημένων παιδικών σας γλυκών χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης ή τον κίνδυνο πρόσληψης θερμίδων.

3. Γλυκοπατάτες

Όλοι γνωρίζουμε ότι η γλυκιά πατάτα είναι νόστιμη και η φυσική γλυκύτητα της, θα ικανοποιήσει τους πόθους σας. Δοκιμάστε να τις κόψετε, ψήνοντάς τες με λάδι καρύδας και προσθέτοντας κανέλα και καπνιστή πάπρικα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor παρασκήνιο: Εξαιρούνται από την ασυλία οι τραυματίες παίκτες; Ποιος θα φύγει από το παιχνίδι και τι θα συμβεί στην συνέχεια;

4. Καρότα

Γεμάτα θρεπτικές ίνες και τραγανή, φυσική γλυκύτητα, τα καρότα είναι πιο γλυκά από τα περισσότερα λαχανικά. Το IQS συνιστά πάντα να έχετε ψιλοκομμένο καρότο στο ψυγείο σας για κάθε φορά που σας πιάνει λαχτάρα.

5. Κομπούχα

Αν και δεν είναι πολύ γνωστή στα μέρη μας, η κομπούχα (kombucha) έχει φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο και μια ιστορία που πάει 2.000 χρόνια πίσω. Θεωρείται θρεπτική και θεραπευτική για μια σειρά από προβλήματα υγείας και μπορείτε να την καλλιεργήσετε μόνοι σας! Πρόκειται για ένα ζυμομύκητα που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης με τη βοήθεια «μαγιάς» (που συνήθως είναι υγρό από προηγούμενη ζύμωση ή, αν δεν υπάρχει, αποσταγμένο ξίδι). Το IQS την συνιστά. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι μια μάρκα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη (κατά προτίμηση περίπου 1g ζάχαρης ανά 100ml).

6. Βούτυρο ξηρών καρπών

Τα καρύδια έχουν μια φυσική γλυκύτητα - ειδικά τα αμύγδαλα και τα κάσιους - και καθώς είναι γεμάτα από υγιή λίπη και πρωτεΐνες, θα σας κρατήσουν μακριά από την υπογλυκαιμία.

7. 85% μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι προφέρει διάφορα οφέλη για την υγεία και το IQS λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με το κακάο καλής ποιότητας όταν προσπαθείτε να μειώσετε τη λήψη σακχάρου αρκεί να μην ξεφύγετε σε ποσότητα.

Πηγή: newmoney.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share