Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! - 8 τροφές που θα σου χαρίσουν ενέργεια και διάθεση!

19 Ιουνίου 2017 14:34
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! - 8 τροφές που θα σου χαρίσουν ενέργεια και διάθεση!

Ένα καλό και υγιεινό πρωινό είναι ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά μια σωστής διατροφής, αφού όχι μόνο σε γεμίζει με ενέργεια για αρκετές ώρες, αλλά σε βοηθά και στην προσπάθειά σου να διατηρείσαι στα σωστά κιλά, καθώς σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, με αποτέλεσμα να μην πεινάς.

Τι πρέπει να τρως όμως για να ξεκινάς την ημέρα σου με τον πιο υγιεινό τρόπο; Σίγουρα, η λύση δεν είναι τα κρουασάν, οι σφολιάτες ή τα κέικ.

Παρακάτω, ακολουθούν οι 8 καλύτερες επιλογές που μπορείς να συνδυάσεις μεταξύ τους, όπως εσύ θέλεις και να δημιουργήσεις ένα διατροφικά άρτιο πρωινό γεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor παρασκήνιο: Εξαιρούνται από την ασυλία οι τραυματίες παίκτες; Ποιος θα φύγει από το παιχνίδι και τι θα συμβεί στην συνέχεια;

Αυγά
Παρά το γεγονός ότι τα αυγά «κατηγορούνταν» για υψηλά ποσοστά χοληστερίνης, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει για τα καλά την επανένταξή τους στη διατροφική μας καθημερινότητα. Ο λόγος; Σύμφωνα με τις έρευνες των τελευταίων ετών, τα αυγά όχι μόνο δεν επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας, αλλά περιέχουν 13 θρεπτικά συστατικά, άκρως ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μπανάνες
Αν και... παρεξηγημένο φρούτο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε άμυλο αλλά και για των πολλών της θερμίδων, η μπανάνα αποτελεί μια πολύ καλή και γρήγορη διατροφική επιλογή για πρωινό. Το αγαπημένο αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C, συνδυασμός που βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Για το λόγο αυτό, ξεκίνα να περιλαμβάνεις στο πρωινό, ή γενικότερα στη διατροφή σου, μπανάνες και σίγουρα δεν θα κάνεις άσχημα.

Γκρέιπφρουτ
Γενικότερα, τα εσπεριδοειδή αποτελούν μια εξαιρετική λύση για την πρόσληψη της πολύ σημαντικής για τον οργανισμό μας, βιταμίνης C. Πιο συγκεκριμένα όμως, το γκρέιπφρουτ εξυπηρετεί 2 βασικούς σκοπούς. Μπορεί από τη μια να αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να εμπλουτίσεις τον οργανισμό σου με τη βιταμίνη C, όμως από την άλλη βοηθά εκπληκτικά και στην απώλεια βάρους. Με ένα σμπάρο... 2 τρυγόνια!

Γιαούρτι
Το γιαούρτι, όπως και τα αυγά, αποτελεί μια σημαντική πηγή πρωτεϊνών, δίνοντας στον οργανισμό σου τα απαραίτητα «εφόδια» για να ξεκινήσει σωστά τη μέρα του. Ακόμα, είναι μια πολύ καλή πηγή πρόσληψης ασβεστίου. Επέλεξε να περιλαμβάνεις στο πρωινό σου την σημαντική αυτή τροφή, φρόντισε όμως να επιλέγεις γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά και χωρίς πρόσθετα συστατικά που προσδίδουν άρωμα, αφού περιέχουν επιπλέον σάκχαρα. Αν δεν θέλεις να τρως το κλασικό γιαούρτι, μπορείς να προσθέσεις εσύ φρέσκα φρούτα, κάνοντάς το γευστικότερο με τον πιο υγιεινό τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Αρκετά σοβαρός ο τραυματισμός του Κωνσταντίνου Βασάλου! Αποχωρεί από τον Άγιο Δομίνικο;

Τσάι
Χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει, το τσάι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που κάνουν τον οργανισμό σου να έχει δυνατότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Μάλιστα, ο οργανισμός δεν οχυρώνεται ενάντια μόνο στις απλές ασθένειες, αλλά το τσάι μπορεί να σε προστατεύσει και από ορισμένες μορφές καρκίνου ή καρδιακά προβλήματα. Ακόμα, περιέχει μια ένωση που μας κάνει να νιώθουμε ξύπνιοι και αυξάνει την ικανότητα της συγκέντρωσης.

Δημητριακά
Τα δημητριακά αποτελούν τη βάση για ένα υγιεινό πρωινό και όχι άδικα. Οι νιφάδες βρώμης που περιέχουν, μπορούν να σε κρατήσουν χορτάτη για αρκετή ώρα και να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό σου. Προσθέτοντας λίγους ξηρούς καρπούς ή φρούτα, μπορείς να έχεις ένα ολοκληρωμένο και ιδανικό πρωινό, με την κατάλληλη ποσότητα πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Φυσικός χυμός πορτοκάλι
Ο φυσικός χυμός πορτοκάλι αποτελεί μια κλασική επιλογή για πρωινό, καθώς δεν είναι απλά νόστιμος, αλλά και θρεπτικός. Ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει βιταμίνη C, κάλιο και φυλλικό οξύ που προστατεύον τον οργανισμό σου από πολλές ασθένειες και του εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του. Ωστόσο, φρόντισε να περιορίζεσαι σε ένα μικρό ποτήρι ημερησίως, αφού περιέχει επίσης πολλές θερμίδες και ζάχαρη.

Καφές
Μπορεί να πίνεις το πρωί καφέ για να «ξυπνήσεις», όμως τα οφέλη του δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό. Η κατανάλωση καφέ μπορεί να σε προστατεύσει από τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης, αλλά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του οργανισμού σου. Φρόντισε βέβαια να μην φορτώνεις το σώμα σου με περιττές θερμίδες, προσθέτοντας ζάχαρη, γάλα ή διάφορα αρωματικά στον καφέ σου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share