Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτό συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν καίγεται το λίπος!

15 Ιουνίου 2017 10:30
Αυτό συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν καίγεται το λίπος!

Τι γίνεται το λίπος όταν καίγεται; Μιλάμε συχνά για το λίπος που πρέπει να καεί, για το λίπος που τελικά καίγεται, για το πώς θα το βοηθήσουμε αυτό το κάψιμο.

Τι συμβαίνει όμως, στον οργανισμό;

Αυτό το λίπος στο οποίο αναφερόμαστε και από το οποίο προσπαθούμε να απαλλαγούμε πού πηγαίνει όταν καίγεται; Οι ερευνητές βρήκαν αυτή την εξίσωση που δίνει απάντηση σε όλα τα σενάρια που πιθανώς περνούν από το μυαλό σου (δοσμένη με απλούς όρους):

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Αυτός είναι ο λόγος που η Τατιάνα Στεφανίδου δεν έχει κάνει ποτέ φωτογράφιση με μαγιό! (video)

Λίπος + οξυγόνο = διοξείδιο του άνθρακα + νερό + ενέργεια

Το λίπος για να καεί χρειάζεται λοιπόν, οξυγόνο και στη συνέχεια μετατρέπεται σε αέριο διοξείδιο του άνθρακα, νερό και ενέργεια. Όταν λέμε διοξείδιο του άνθρακα μιλάμε ουσιαστικά για την εκπνοή μας, τονίζει η Κλειώ Δημητριάδου, διατροφολόγος- διαιτολόγος!

Το εντυπωσιακό που βρήκαν οι ερευνητές είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων της εξίσωσης είναι το διοξείδιο του άνθρακα και συγκεκριμένα το 84%. Για κάθε ένα κιλό δηλαδή που χάνουμε, τα 840 γραμμάρια τα εκπνέουμε.

Το άλλο 16% είναι το νερό, το οποίο φεύγει μέσω του ιδρώτα και των ούρων (160 γραμμάρια). Ασφαλώς, υπάρχει και η μετατροπή του λίπους και σε ενέργεια, σε δράση δηλαδή ώστε να παραχθεί κάποιο έργο!

Συμπέρασμα: Βρίσκουμε δραστηριότητες που μας κάνουν να λαχανιάζουμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share