Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Συναυλίες και αιμοδοσίες στην Αθήνα!

9 Ιουνίου 2017 10:59
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Συναυλίες και αιμοδοσίες στην Αθήνα!

Με συναυλίες, ομιλίες και...αιμοδοσίες τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14η Ιουνίου) το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων απο Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ), απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση σε όλους, εθελοντές αιμοδότες και μη, να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις και να στηρίξουν τις αιμοδοσίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες αποκαλύψεις από την Αγγελική Νικολούλη! Ο μάρτυρας που ανατρέπει τα δεδομένα

Τονίζουν δε ότι η αιμοδοσία είναι τρόπος ζωής και καλούν όλους να συμμετάσχουν στις αιμοδοσίες, όχι μόνο μέσα στον "εορταστικό" μήνα Ιούνιο, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με ιδιαίτερη έμφαση τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και στις εορτές (Χριστούγεννα - Πάσχα) που παρατηρούνται και οι μεγαλύτερες ανάγκες και ελλείψεις σε αίμα στη χώρα μας.

Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων γίνεται το Σάββατο 10 Ιουνίου, και ώρα 19.00, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, παρουσία του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού. Θα μιλήσουν για την αιμοδοσία η πρόεδρος του ΕΚΕΑ, κυρία Χαρις Ματσούκα και ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου, κ. Κωνσταντίνος Σταμούλης. Θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, κ. Νίκος Αγγελιδης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία, με τη συμμετοχή των μουσικών σχημάτων:Λουδοβίκος των ΑΝΩΓΕΙΩΝ, Zekiye Yurekli “Ala Turka Ala Greka”, Xρίστος Τζιφάκις – Κιθάρα flamenco.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017: Δείτε πρώτοι απ' όλους τα θέματα που έπεσαν σε Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά!

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Ιουνίου, με αιμοδοσία, ενημέρωση και δρώμενα στην πλατεία Συντάγματος. Την Πέμπτη 15 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί συναυλία κλασικής μουσικής στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, σε συνεργασία με τον δήμο Πεντέλης, ειδικότερα πρόκειται για ρεσιτάλ τραγουδιού με μελωδίες από τον R. Strauss μέχρι τον Kurt Weil, με τη σοπράνο Ληφα Δημητριάδη και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share