Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χάστε γρήγορα και αποτελεσματικά τα περιττά κιλά τρώγοντας ανάλογα με τον σωματότυπό σας!

6 Ιουνίου 2017 17:49
Χάστε γρήγορα και αποτελεσματικά τα περιττά κιλά τρώγοντας ανάλογα με τον σωματότυπό σας!

Όλοι οι σωματότυποι είναι μοναδικοί και όμορφοι. Έχει τύχει όμως ποτέ να αναρωτηθείτε γιατί οι άνθρωποι αποθηκεύουν το λίπος σε διαφορετικά σημεία του σώματος;

Κάποιες γυναίκες παίρνουν βάρος στην περιφέρεια, ενώ άλλες στους γοφούς και τους μηρούς. Όλοι έχουμε τις “προβληματικές περιοχές” και θέματα που σχετίζονται με τον σωματότυπό μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγνώριστος: Δεν φαντάζεστε ποιος παίκτης του Survivor είναι το παιδάκι της φωτογραφίας! (photo)

Έτσι, αποφασίσαμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε ποιες τροφές είναι καλύτερες για σας έτσι ώστε να μπορέσετε να χάσετε βάρος και να είστε υγιείς.

Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο:

Αυτός ο σωματότυπος χαρακτηρίζεται από στενούς γοφούς και απροσδιόριστη μέση. Παρόλο που δύσκολα παίρνετε βάρος, καλό θα ήταν να εντάξετε στην διατροφή σας καλά λιπαρά (αβοκάντο, αμύγδαλα, σολομό) και φυτικές πρωτεΐνες.

Να θυμάστε πως όσο λεπτές και να είστε, είναι σημαντικό να ακολουθείτε μία υγιεινή διατροφή. Οπότε να προσέχετε να μην τρώτε πολλά γλυκά και έτοιμο φαγητό.

Μήλο:

Εάν αυτός είναι ο σωματότυπός σας, τότε παίρνετε συνήθως βάρος στην μέση. Έτσι, η τέλεια διατροφή για σας είναι να τρώτε λίγο και συχνά. Καλό θα ήταν να τρώτε 6 γεύματα τη μέρα. Να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ίνες, φρούτα, λαχανικά, βιταμίνη C και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Εάν τρώτε γιαούρτι, καλό θα ήταν να είναι ο τύπος που βοηθάει στην πέψη. Αποφύγετε φαγητά που προκαλούν αέρια και πρήξιμο όπως γρήγορο φαγητό, ψωμί και μερικά λαχανικά.

Αχλάδι:

Αυτός ο σωματότυπος χαρακτηρίζεται από μεγάλους γοφούς και μικρότερο μπούστο. Όσοι έχουν αυτό τον σωματότυπο παίρνουν συνήθως βάρος στους γοφούς και μπορεί να έχουν και κατακρατήσεις υγρών. Να καταναλώνετε κρέας, ψάρια, αβγά, γαλακτοκομικά και τροφές με πολλές πρωτεΐνες.

Φρούτα όπως το καρπούζι ή ο ανανάς είναι τέλεια για σας γιατί καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες που μειώνουν τον μεταβολισμό σας. Αποφύγετε το πολύ αλάτι και επεξεργασμένες τροφές όπως ψωμί, μακαρόνια και ρύζι. Αντικαταστήστε τις με τροφές ολικής άλεσης.

Κλεψύδρα:

Ενώ είναι ο πιο επιθυμητός σωματότυπος, οι γυναίκες που τον έχουν παίρνουν βάρος σε όλο το σώμα και δεν έχουν δυνατούς μυς. Είναι πιθανό να έχετε υψηλά επίπεδα σακχάρων, οπότε είναι καλό να διαλέγετε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και να τρώτε 5 με 6 μικρά γεύματα τη μέρα.

Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, όπως και καλά λίπη από άπαχες πρωτεΐνες. Αποφύγετε επεξεργασμένες τροφές όπως λευκό ψωμί, ρύζι και μακαρόνια και αντικαταστήστε τις με προϊόντα ολικής άλεσης.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share