Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολες συμβουλές για να καταπολεμήσετε γρήγορα το πρήξιμο στο στομάχι!

6 Ιουνίου 2017 15:40
Εύκολες συμβουλές για να καταπολεμήσετε γρήγορα το πρήξιμο στο στομάχι!

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το φούσκωμα οφείλεται στα αέρια που έχει το πεπτικό μας σύστημα τα οποία κάνουν το στομάχι να προεξέχει και μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα.

Έτσι τα άτομα αισθάνονται πλήρη και το στομάχι τους είναι πρησμένο. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται συνήθως μετά από ένα βαρύ γεύμα. Όμως, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που αισθάνονται φουσκωμένοι όλη την ώρα.

Αυτοί είναι οι πιο κοινοί λόγοι γι' αυτό:

1) Κατ ‘αρχάς, δεν πίνουν αρκετό νερό – θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλά προβλήματα υγείας εμφανίζονται συνήθως, αν δεν πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα. Λοιπόν, αυτό συμβαίνει συνήθως όταν πίνετε καφέ ή αλκοόλ. Έτσι, αν πίνετε καφέ και αλκοόλ, φροντίστε να πιείτε 6-8 ποτήρια νερό. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, ο οργανισμός σας αρχίζει να χρησιμοποιεί τα υγρά που μπορεί να βρει, πράγμα που σημαίνει ότι το φούσκωμα μπορεί να προκληθεί λόγω της κατακράτησης υγρών. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αρχίσετε να πίνετε άφθονο νερό.

2) Δυσκοιλιότητα – εάν πάσχετε από δυσκοιλιότητα, θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες στην υγιεινή διατροφή σας, για να επιταχυνθεί η διαδικασία και να απαλλαγείτε από το φούσκωμα, διότι τα αέρια παγιδεύονται πίσω από τα κόπρανα και μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα. Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να καταναλώνετε μικρή ποσότητα φυτικών ινών – γιατί μπορεί να κάνετε διαφορετικά το πρόβλημα χειρότερο. Σημείωση: βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ψωμί ολικής αλέσεως αντί για λευκό ψωμί, και οτι πίνετε πολλά smoothies και ότι τρώτε περισσότερα μούρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: To Twitter "ξεσάλωσε" με τον Γιάννη Σπαλιάρα που έκανε γυμνός ηλιοθεραπεία - Δείτε τα "επικά" tweets (Photo)

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το φούσκωμα μπορεί να προκληθεί από το πάρα πολύ άγχος

Έχετε πάρα πολύ άγχος – μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το φούσκωμα μπορεί να προκληθεί από το πάρα πολύ άγχος. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν το σύστημα στρεσάρεται, ο εγκέφαλος εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει εκτός από φούσκωμα και δυσκοιλιότητα και πόνο στο στομάχι. Μόλις ανακουφιστείτε από το στρες, θα λύσετε το πρόβλημα με το φούσκωμα.

Τρώτε πάρα πολύ γρήγορα – αν δεν μασάτε το φαγητό σας σωστά, το σώμα σας θα το επεξεργαστεί πιο αργά και μπορεί έτσι να εμφανιστεί πρήξιμο. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να τρώτε μικρές μπουκιές.

Υδατάνθρακες – θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το φούσκωμα μπορεί να προκληθεί, αν καταναλώνετε πάρα πολλούς υδατάνθρακες. Έτσι, μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα με την κατανάλωση τροφίμων χαμηλών σε υδατάνθρακες. Επίσης, αντί για ζάχαρη και αλκοόλ καταναλώστε φυτικές ίνες και φρούτα!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share