Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αναρωτιέσαι πώς θα χάσεις 10 κιλά σε 6 μήνες; Η λύση είναι αυτή!

1 Ιουνίου 2017 11:50
Αναρωτιέσαι πώς θα χάσεις 10 κιλά σε 6 μήνες; Η λύση είναι αυτή!

Δεν το κάνω σχεδόν ποτέ και μπορεί να είναι και λάθος ο τρόπος που το προσεγγίζω. Ή μάλλον, είναι λάθος σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε από το Duke University Obesity Prevention Program.

Μπορεί εγώ να μην ζυγίζομαι σχεδόν ποτέ ή αν το κάνω να γίνεται μια φορά στις 2-3 εβδομάδες αλλά αυτή η έρευνα έρχεται να μας πει πως το να ανεβαίνεις συνεχώς στη ζυγαριά μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 10 διάσημοι Έλληνες που εξαφανίστηκαν εντελώς ξαφνικά από την τηλεόραση!

Η έρευνα έδειξε πως εκείνοι που ζυγίζονταν καθημερινά έχασαν περίπου 3 φορές περισσότερο βάρος από εκείνους που ανέβαιναν στη ζυγαριά πιο σπάνια.

Μέρος στην έρευνα πήραν 47 υπέρβαροι άντρες και γυναίκες σε κάποιους από τους οποίους ζητήθηκε να ζυγίζονται κάθε μέρα ενώ τους δόθηκαν και κάποιες συμβουλές διατροφής και άσκησης (να πίνουν περισσότερο νερό, να περπατάνε, να τρώνε λιγότερα σνακ και περισσότερα φρούτα και λαχανικά).

Στους υπόλοιπους δόθηκαν οι ίδιες συμβουλές αλλά δεν ζητήθηκε να ζυγίζονται κάθε μέρα.

Μετά από 6 μήνες μελετήθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας και παρατηρήθηκε πως εκείνοι που ζυγίζονταν κάθε μέρα έχασαν γύρω στα 10 κιλά ενώ εκείνοι που δεν ζυγίζονταν τόσο συχνά έχασαν γύρω στα 4 κιλά.

Το συμπέρασμα των ειδικών είναι πως όταν ζυγίζεσαι καθημερινά μπορείς να ελέγχεις καλύτερα το βάρος σου και να κάνεις διορθωτικές κινήσεις στη διατροφή και τον τρόπο που ασκείσαι. Αυτό σε βοηθάει στο να έρχεσαι πιο κοντά στο στόχο σου που είναι το χάσιμο βάρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor παρασκήνιο: Η κίνηση του Κοκκινάκη στον Σπαλιάρα κατά την αποχώρησή του που δεν παρατήρησε κανείς! (video)

Δυστυχώς αυτή η έρευνα δεν με έπεισε! Θα συνεχίσω να μη ζυγίζομαι μιας και έχω ανθρώπους γύρω που ζυγίζονται καθημερινά και δεν έχω παρατηρήσει καμιά αλλαγή στο σωματικό τους βάρος.

Αντιθέτως πιστεύω πως όταν ζυγίζεσαι κάθε μέρα και βλέπεις ότι πηγαίνεις καλά και ότι χάνεις, νιώθεις πως θέλεις συνεχώς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για αυτό που έχει καταφέρει.

Έτσι το ρίχνεις και πάλι στις ανθυγιεινές συνήθειες με αποτέλεσμα να ξαναπαίρνεις το βάρος που μόλις έχασες. Για μένα το μυστικό είναι να χαλαρώσεις, να κάνεις κάποιες μικροαλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο που ασκείσαι και μέσα σε μερικούς μήνες θα παρατηρήσεις στα ρούχα σου (που είναι η καλύτερη ζυγαριά στον κόσμο) την αλλαγή που έχει συμβεί στο σώμα σου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share