Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πέφτουν τα μαλλιά σου; Δες τις 3 αιτίες που μπορεί να ευθύνονται!

31 Μαΐου 2017 15:19
Πέφτουν τα μαλλιά σου; Δες τις 3 αιτίες που μπορεί να ευθύνονται!

Μήπως τα μαλλιά σου αρχίζουν να υποχωρούν; Δες 3 αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για το πρόβλημα σου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - παρασκήνιο: Απίστευτη γκάφα της παραγωγής! Ποιο πλάνο έδειξε στο trailer και δεν προβλήθηκε ποτέ στο χθεσινό επεισόδιο; (video)

Αναιμία

Σχεδόν ένας στους δέκα άντρες, ηλικίας 20-49 πάσχουν από σιδηροπενική αναιμία, η οποία είναι συνήθης ένοχος της απώλειας μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα αντιμετωπίζεται εύκολα, με τη χορήγηση συμπληρωμάτων σιδήρου.

Έλλειψη πρωτεΐνης

Όταν το σώμα δεν λαμβάνει ικανές ποσότητες πρωτεΐνης, τότε θα αρχίσει να κόβει τις παροχές της σε δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως είναι τα μαλλιά, για να υπάρχει αρκετή πρωτεΐνη για τα ζωτικά όργανα. Αυτού του είδους η τριχόπτωση συμβαίνει συνήθως 2-3 μήνες, αφού έχει μειωθεί η πρόσληψη πρωτεΐνης στον οργανισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Αυτή είναι η ομάδα που κερδίζει το έπαθλο επικοινωνίας! Τα νεύρα του Χρανιώτη και η αποχώρηση (video)

Ξαφνική απώλεια βάρους

Η απότομη απώλεια βάρους είναι ικανή να προκαλέσει αποδυνάμωση της τρίχας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί από έλλειψη βιταμινών, που είναι μια από τις πιθανές συνέπειες της αλλαγής των διατροφικών σας συνηθειών. Σε κάθε περίπτωση δώστε λίγο χρόνο στον οργανισμό σας για να ανακάμψει και να επανακτήσει τις δυνάμεις του με τα νέα κιλά και διατροφικά δεδομένα.

Πηγή: menslife,gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share