Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Tips για σωστή αποτρίχωση στο μπικίνι!

28 Μαΐου 2017 21:15
Tips για σωστή αποτρίχωση στο μπικίνι!

Το καλοκαίρι έφτασε και ήδη τα πρώτα μπάνια ξεκίνησαν. Οπότε όπως καταλαβαίνεις έχει έρθει ο καιρός να περιποιηθείς λίγο παραπάνω κάποια σημεία του σώματος σου. Μασχάλες, πόδια και φυσικά μπικίνι! Μια επίπονη διαδικασία για τις περισσότερες από εμάς- εκτός από όσες κάνουν λέιζερ και έχουν βρει την υγειά τους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Η ένωση Διασήμων και Μαχητών σε μια ομάδα και η νέα αποχώρηση για να γίνουν οι 10 παίκτες 9!

Βέβαια επειδή το λέιζερ απαιτεί χρόνο και χρήμα, οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουμε μεθόδους που μπορούμε να τις κάνουμε από το σπίτι. Αυτές δεν είναι άλλες από το ξυράφι, το κερί και την αποτριχωτική μηχανή. Όμως ανάλογα τη μέθοδο που θα επιλέξεις θα πρέπει να προσέξεις και κάποια πραγματάκια. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά.

Τι να προσέξεις όταν κάνεις αποτρίχωση στο μπικίνι

Ξυραφάκι

Ο πιο κλασσικός και συνηθισμένος τρόπος είναι το ξυραφάκι. Είναι η εύκολη, οικονομική και ανώδυνη λύση. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Για αρχή αν επιλέγεις σαν μέθοδο αποτρίχωσης το ξυράφι επένδυσε σε ένα καλό. Δεν λέω καλά και φθηνά τα ξυραφάκια μιας χρήσης, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν το χρησιμοποιείς μόνο μια φορά. Οπότε, προτιμότερο θα ήταν να επενδύσεις σε ένα καλό που θα κρατάει παραπάνω και ας σου κοστίζει περισσότερο.

Επίσης, ξυράφι και βιασύνη δεν πάνε μαζί. Εκτός αν θέλεις να κοπείς και να υποφέρεις που δεν το νομίζω. Πάρε τον χρόνο σου και περιποιήσου την ευαίσθητη περιοχή για να μην έχεις άλλα και τρέχεις στους γιατρούς. Τέλος, όσο οικονομικό και αν είναι το ξυράφι, θυμήσου ότι μετά από 3 μέρες περίπου θα ξεκινήσουν να βγαίνουν τριχούλες που θα είναι άγριες και ίσως σου φέρουν ενόχληση και φαγούρα. Παρόλα αυτά αν προτιμάς το ξυράφι, φρόντισε να χρησιμοποιείς αφρόλουτρο με ουδέτερο Ph και φυσικά μην δανειστείς ποτέ ξυραφάκι άλλου!

Αποτριχωτική μηχανή

Τι συμβαίνει με την αποτριχωτική μηχανή. Είναι μια μέθοδος για όσες είναι γενναίες γιατί όσο να πεις είναι μια ηλεκτρική μηχανή που σου τραβάει τις τρίχες αργά και βασανιστικά- μιας και είναι επώδυνο ψέματα δε θα πω. Βοηθάει όμως αν πάρεις μια βαθιά ανάσα κάνεις ένα σημείο, σταματήσεις για λίγο και συνεχίσεις.

Άμα επιλέξεις ή επιλέγεις αυτή τη μέθοδο σίγουρα πρέπει να επενδύσεις σε μια καλή μηχανή για να μην σου προκαλέσει οποιαδήποτε δερματολογικά προβλήματα. Να φροντίζεις μετά από κάθε χρήση να την καθαρίζεις όσο καλύτερα μπορείς και όπως και στο ξυράφι να μην κάνεις βιαστικές και απότομες κινήσεις. Κρατάει περισσότερες μέρες από το ξυράφι, βέβαια μπορεί η τρίχα μετά να βγει άγρια.

Κερί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ο παίκτης του ριάλιτι που το έχει ρίξει στις... χορηγούμενες διαφημίσεις στο Instagram! (photo)

Το ξέρεις και εσύ και εγώ και όλες μας ότι το κερί πονάει. Παρόλα αυτά είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος και η τρίχα που θα εμφανιστεί θα είναι μαλακή. Για να κάνεις αποτρίχωση με κερί στο σπίτι υπάρχουν δυο τρόποι. Με ταινίες αποτρίχωσης που θα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ ή με ζεστό κερί που θα βρεις σε καταστήματα που έχουν να κάνουν με περιποίηση.

Μην κάνεις αποτρίχωση με κερί στο σπίτι αν έχεις έστω και μια αμφιβολία ότι δεν ξέρεις πως να το κάνεις σωστά. Και θα πονέσεις πολύ και οι πιθανότητες να σου προκαλέσεις κάποιο έγκαυμα είναι πολλές. Αν παρόλα αυτά είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου και πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, πρέπει να προσέξεις τα εξής: την θερμοκρασία του κεριού να μην είναι καυτό αλλά ούτε πολύ κρύο και να τραβήξεις με την φορά της τρίχας και όχι ανάποδα (γιατί θα χοροπηδήσεις από τον πόνο).

Αποτριχωτική κρέμα

Μια μέθοδος που δεν ξέρω γιατί δεν είναι τόσο διαδεδομένη είναι η αποτριχωτική κρέμα. Ανώδυνη, με απλή εφαρμογή και ξέπλυμα. Τα αποτελέσματα ικανοποιητικά και ακόμη και να κάνεις κάποια βιαστική ή απότομη κίνηση δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Το μόνο “αρνητικό” είναι ότι δε θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση στις κοπέλες που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα. Για αυτό το λόγο ό,τι και να δοκιμάσεις, πριν το δοκιμάσεις να διαβάζεις το φύλλο οδηγιών και να το δοκιμάσεις σε μια περιοχή σχετικά ακίνδυνη, όπως το χέρι. Δες επίσης πως να φτιάξεις κρέμα ξυρίσματος με τα χεράκια σου και τέλος τα κοψίματα!

Πηγή: ediva.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share