Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πως να προστατευτείς από τον καρκίνο του μαστού!

27 Μαΐου 2017 17:58
Πως να προστατευτείς από τον καρκίνο του μαστού!

Γυμναστική, σωματικό βάρος, κατανάλωση αλκοόλ. Αυτοί είναι, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, τρεις από τους σημαντικότερους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το αλκοόλ, οι μελετητές του Αμερικανικού Ινστιτούτου Καρκινικής Έρευνας και το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο, επεσήμαναν μετά από έρευνα το εξής: Ακόμα και ένα ποτήρι κρασί ή άλλου αλκοολούχου ποτού τη μέρα, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού. «Αυτό υποδεικνύει ότι, όταν έχουμε να κάνουμε με τον καρκίνο του μαστού, δεν υπάρχει κανένα ασφαλές όριο ποσότητας αλκοόλ που μπορεί κανείς να καταναλώσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Survivor: Η μεγάλη αποκάλυψη για την παρουσίαση του ριάλιτι! Η διάψευση του... ΣΚΑΙ για τις φήμες

Όσον αφορά την σωματική άσκηση και το βάρος, επεσήμαναν πως η έντονη σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο της ασθένειας σημαντικά – κατά 17% σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση και 10% σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Την ίδια στιγμή, η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους παίζει σπουδαίο ρόλο, αφού οι υπέρβαρες ή παχύσαρκες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μετά την εμμηνόπαυση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Oι 26 διάσημοι Έλληνες που εγκατέλειψαν την χώρα μετά την οικονομική κρίση!

Στην έρευνα, συγκεντρώθηκαν στοιχεία από 119 διαφορετικές μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 12 εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο.

Πηγή: in2life.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share