Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της συχνής κατανάλωσης πρωτεϊνών - Αυξημένος κίνδυνος για το συκώτι

23 Μαΐου 2017 18:16
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της συχνής κατανάλωσης πρωτεϊνών - Αυξημένος κίνδυνος για το συκώτι

Νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ηπατολογίας στο Άμστερνταμ, δείχνει πως η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μη-αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 3.440 ενήλικες ηλικίας 71 ετών κατά μέσο όρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο εδώ: Η πρώτη συνέντευξη της Μίνας Αρναούτη μετά το τροχαίο! Η ανατριχιαστική αποκάλυψη για το πως έμαθε τον θάνατο του Παντελίδη!

Η διαιτητική πρόσληψη πρωτεΐνης αξιολογήθηκε μέσα από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων, ενώ μετρήθηκε και ο δείκτης μάζας σώματος των εθελοντών.

Συνολικά, η αυξημένη κατανάλωση πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης φάνηκε να σχετίζεται με μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης λιπώδους διήθησης του ήπατος, σε υπέρβαρα άτομα.

Όπως συμπεραίνουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν πως η πρόσληψη ζωικής πρωτεΐνης αποτελεί παράγοντα που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν στη συμβουλευτική ασθενών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Πηγή: neadiatrofis.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share