Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι 4 τροφές που καταστρέφουν την επιδερμίδα

23 Μαΐου 2017 12:24
Αυτές είναι οι 4 τροφές που καταστρέφουν την επιδερμίδα

Πρησμένα μάτια. Έντονες ρυτίδες και γραμμές στην επιδερμίδα σας. Μήπως ευθύνονται οι τροφές που καταναλώνετε;

Το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Για να νιώθουμε αλλά και να είμαστε λαμπερές δεν αρκεί να αγοράζουμε κρέμες, αλλά πρέπει να φροντίζουμε και τη διατροφή μας.

Εξάλλου δεν είναι τυχαία η φράση: είμαστε ότι τρώμε.

Οι διατροφικές επιλογές μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο την υγεία μας, αλλά και την επιδερμίδα μας. Αν λοιπόν θέλετε να σας ρωτάνε ποιο είναι το μυστικό και είστε τόσο λαμπερές, αποφύγετε τις παρακάτω τροφές.

  1. Αλκοόλ

Σύμφωνα με τους ειδικούς ως ασφαλή κατανάλωση για υγιείς ανθρώπους θεωρείται 1 ποτήρι αλκοόλ την ημέρα για τις γυναίκες και 2 ποτήρια για τους άντρες. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει άσκημες επιπτώσεις στην υγεία και στην επιδερμίδα, κυρίως στο πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει γιατί προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στο πρόσωπο κυρίως οι γνωστές σε όλους ευρυαγγείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Χαμός στο σημερινό επεισόδιο! Ποιος κερδίζει το έπαθλο, το χαστούκι του Ντάνου και το μπάχαλο ανάμεσα σε Διάσημους και Μαχητές!

2. Επεξεργασμένα τρόφιμα

Το γρήγορο φαγητό είναι ένας από τους κυριότερους εχθρούς της επιδερμίδας. Οι επεξεργασμένες τροφές όπως τα πατατάκια, τα γλυκά και άλλες τροφές, μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προκαλέσουν φλεγμονή επηρεάζοντας αρνητικά το δέρμα μας. Επίσης , έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ενίσχυση των κυττάρων που δημιουργούν το κολλαγόνο, που είναι το δομικό συστατικό του δέρματος και απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας του.

3. Ζάχαρη

Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης επιτυγχάνει τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος, διότι επιτίθεται στην ελαστίνη, μια πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για να έχουμε λαμπερό και ελαστικό δέρμα. Εάν λοιπόν καταναλώνουμε υπερβολική ποσότητα ζάχαρης, εκτός ότι θα πάρουμε βάρος, θα αποκτήσουμε επίσης και μια θαμπή, χαλαρή και γεμάτη ρυτίδες επιδερμίδα.

4. Τηγανιτά

Είναι πλέον γνωστό ότι τα τηγανιτά μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα υγείας. Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι έχουν επίσης αρνητικές επιδράσεις στην υγεία τους δέρματος, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share