Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Τρίζεις τα δάχτυλα σου; Δες τι μπορεί να προκαλέσει...

19 Μαΐου 2017 14:22
Τρίζεις τα δάχτυλα σου; Δες τι μπορεί να προκαλέσει...

Ένας θεραπευτή χεριών του Νοσοκομείου “Hospital for Special Surgery” της Νέας Υόρκης που ρωτήθηκε σχετικά είπε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να λένε πως το τρίξιμο των δαχτύλων προκαλεί αρθρίτιδα.

Παρόλα αυτά αν αυτό σου γίνει μία μακροχρόνια συνήθεια μπορεί με την πάροδο του χρόνου να επηρεάσει τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων και να μειώσει τη δύναμη των χεριών σου.

Τι συμβαίνει όμως στις αρθρώσεις σου όταν τρίζεις τα δάχτυλά σου;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - έσκασε η διαρροή: Κόλαση στο σημερινό επεισόδιο! Ποιος θα βγει νικητής στην ελληνοτουρκική μάχη; (Τρομερό παρασκήνιο)

Οι σύνδεσμοι είναι αυτοί που συνδέουν μεταξύ τους τα οστά και γύρω από αυτά υπάρχει μία κάψουλα που τα περιβάλλει. Μέσα στην κάψουλα υπάρχει ένα φυσικό λιπαντικό το οποίο ονομάζεται αρθρικό υγρό και βοηθάει στην ομαλή κίνηση των αρθρώσεων. Όταν κάνεις την κίνηση να τρίξεις τις αρθρώσεις σου η κάψουλα με την πίεση γίνεται πιο πλακουτσωτή και τα διάφορα αέρια (διοξείδιο του άνθρακα, οξυγόνο και άζωτο) που βρίσκονται μέσα στο αρθρικό υγρό απελευθερώνονται στο χώρο της κάψουλας. Τα αέρια κινούνται με τόση πίεση που προκαλούν αυτόν τον ήχο που ακούγεται με το τρίξιμο.

Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για το διοξείδιο του άνθρακα, το οξυγόνο και το άζωτο να επιστρέψουν στο αρθρικό υγρό και να διαλυθούν μέσα σε αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να περιμένεις λίγο μέχρι να ξανατρίξεις τα δάχτυλά σου και να ακουστεί και πάλι ήχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - τηλεθέαση: Κατάφερε η ελληνοτουρκική μάχη να "σπάσει" τα μηχανάκια της AGB;

Γιατί νιώθεις ευχαρίστηση τρίζοντας τα δάχτυλά σου;

Το τρίξιμο αυτό σε ευχαριστεί διότι τεντώνονται οι αρθρώσεις και διεγείρονται οι νευρικές απολήξεις που βρίσκονται σε εκείνο το σημείο.

Πηγή: faysbook.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share