Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια ημέρα κατά της ηπατίτιδας: Τρόποι πρόληψης για τα παιδιά! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

19 Μαΐου 2017 12:53
Παγκόσμια ημέρα κατά της ηπατίτιδας: Τρόποι πρόληψης για τα παιδιά! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Ηπατίτιδα είναι μία μεταδοτική νόσος. Η 19η Μαίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για αυτήν. Εμείς θα ασχοληθούμε σήμερα με την Ηπατίτιδα Α και τους τρόπους πρόληψης για τα παιδιά.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η κύρια οδός μετάδοσης της νόσου είναι η κοπρανοστοματική. Επομένως η βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών που περιλαμβάνει συμμόρφωση στους κανόνες υγιεινής όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και το κατάλληλο ψήσιμο τροφίμων αποτελεί βασική αρχή για την πρόληψη της νόσου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαγεία: Η συγκλονιστική παραλία, μια ανάσα από την Αθήνα, που βρίσκεται ανάμεσα σε βουνό και πέλαγος! (photos)

Το πλύσιμο των χεριών είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη της μετάδοσης της νόσου, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί για τον εξής απλό λόγο: ο ιός της ηπατίτιδας Α μπορεί να επιβιώσει στα δάκτυλα για 4 ώρες μόνο. Το πλύσιμο το χεριών πρέπει να είναι σχολαστικό και καλύτερα να γίνεται με σαπούνι και νερό γιατί δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητά του αλκοόλ απέναντι στον ιό.

Επίσης πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τροφίμων και νερού από ενδημικές περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - έσκασε η διαρροή: Κόλαση στο σημερινό επεισόδιο! Ποιος θα βγει νικητής στην ελληνοτουρκική μάχη; (Τρομερό παρασκήνιο)

Για την ασφαλή παρασκευή φαγητού πρέπει να λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

Μην αφήνετε τα παιδιά να πίνουν μη παστεριωμένο γάλα ή τρόφιμα που περιέχουν μη παστεριωμένο γάλα.
Σχολαστικό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών. Οπότε καλό είναι να αποφεύγεται και η κατανάλωσή τους σε ταβέρνες και εστιατόρια.
Διατηρήστε τη θερμοκρασία του ψυγείου στους 4,4 βαθμούς κελσίου ή χαμηλότερα και την κατάψυξη στους -17 βαθμούς κελσίου ή χαμηλότερα.
Καλό πλύσιμο χεριών, σανίδων κοπής κρεάτων, μαχαιριών πριν και μετά την επεξεργασία ωμού κρέατος, πουλερικών και ψαριών.
Καλό μαγείρεμα τροφίμων από ζωικές πηγές
Μην αφήνετε ποτέ τα μαγειρεμένα τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες (μία ώρα εάν η θερμοκρασία δωματίου είναι πάνω από 32 βαθμούς κελσίου).
Να Βάζετε τα τρόφιμα στο ψυγείο αμέσως

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share