Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προσέχεις την διατροφή σου; Δες 7 «έξυπνους» τρόπους για να τρως τους υδατάνθρακες

15 Μαΐου 2017 17:38
Προσέχεις την διατροφή σου; Δες 7 «έξυπνους» τρόπους για να τρως τους υδατάνθρακες

Είναι από τα απαγορευμένα εκείνα συστατικά, που δεν πρέπει να τρώμε όταν προσέχουμε την διατροφή μας.

Και αυτό γιατί πιστεύουμε πως, οι υδατάνθρακες είναι μόνο το ψωμί, τα μακαρόνια και οι πίτσες, τροφές επεξεργασμένες και γεμάτες «κακές» θερμίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την βρήκαμε. Αυτή είναι η super δίαιτα της Σπυροπούλου που την έκανε να χάσει όλα τα περιττά κιλά στο άψε - σβήσε

Στην ομάδα αυτή ωστόσο ανήκουν πολλές ακόμα τροφές, που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό σου. Για τον λόγο αυτό, η λύση δεν είναι να πεις όχι στους υδατάνθρακες, αλλά να προσπαθήσεις να τους προσλαμβάνεις με τον σωστό τρόπο. Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να τους καταναλώνεις πιο έξυπνα.

ΒΡΑΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΥ
Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρεις να πάρεις το μάξιμουμ των φυτικών ινών τους, κάτι που θα βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφηση όλων των συστατικών. Και των υδατανθράκων.

ΒΑΛΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Το φρούτο αυτό αποτελεί μια τέλεια επιλογή, που έχει την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε υγιεινά λιπαρά και υδατάνθρακες που είναι καλοί για τον οργανισμό σου

ΠΙΕΣ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Αποτελεί μία εύκολη επιλογή για σνακ και σου χαρίζει τις απαραίτητες ποσότητες υδατανθράκων που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Εναλλακτικά, πιες χυμό από λεμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάσε 15 κιλά σε δύο μήνες. Αυτή είναι η Νο1 δίαιτα που θα φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο σώμα σου

ΠΕΣ "ΝΑΙ" ΣΤΗ ΒΡΩΜΗ
Η βρώμη είναι επίσης μια από τις τροφές που σου χαρίζουν πολλές φυτικές ίνες αλλά και υδατάνθρακες, χωρίς να σε επιβαρύνουν με λάθος θερμίδες.

ΦΑΕ ΦΡΟΥΤΑ
Τα φρούτα αποτελούν μια ασφαλή λύση για να πάρεις τις ποσότητες των υδατανθράκων αλλά και της ζάχαρης που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Αν θέλεις να απολαύσεις ένα κομμάτι κέικ, ή κάποιο άλλο γλύκισμα με υδατάνθρακες, φρόντισε να το συνδυάσεις με μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης, όπως cottage cheese ή φυστικοβούτυρο.

ΑΠΟΦΥΓΕ ΤΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Μπορείς να καταναλώνεις υδατάνθρακες με έξυπνο τρόπο, επιλέγοντας τροφές που είναι λιγότερο επεξεργασμένες. Συνδύασέ τους με φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνες για ένα ισορροπημένο γεύμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share