Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απόλυτα υγιεινό: Φτιάξτε μόνοι σας μη τοξικό απορρυπαντικό πιάτων!

5 Μαΐου 2017 20:29
Απόλυτα υγιεινό: Φτιάξτε μόνοι σας μη τοξικό απορρυπαντικό πιάτων!

Το απορρυπαντικό πιάτων είναι ιδιαίτερα ακριβό ενώ κάποιες εταιρίες κυκλοφορούν απορρυπαντικά που περιέχουν και χημικά τοξικά όπως αμμωνία ή φορμαλδεϋδη. Προστατέψτε την υγεία των δικών σας φτιάχνοντας εύκολα ένα σπιτικό απορρυπαντικό πιάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμετανόητος ο 52χρονος βιαστής της φοιτήτριας: "Είχαμε σχέσεις με την κοπέλα!" (Video)

Για να φτιάξετε απορρυπαντικό πιάτων θα χρειαστείτε 2 φλ. υγρό σαπούνι Μασσαλίας, 1/2 φλ. χυμό λεμονιού, αιθέρια έλαια (προαιρετικά), ένα χωνί, ένα άδειο μπουκάλι, ένα μπολ και ένα εργαλείο για ανακάτεμα.

Ξεκινήστε αναμειγνύοντας τα 2 φλ. υγρού σαπουνιού με 1/2 φλ. ζεστό νερό σε ένα μπολ.

Συνεχίστε προσθέτοντας 1/2 φλ. χυμό λεμονιού. Το λεμόνι θα προσθέσει μία οξύτητα στο σαπούνι σας η οποία είναι πολύ σημαντική καθώς είναι αυτή που διώχνει τα λίπη από τα πιάτα.

Αν θέλετε να βάλετε αιθέρια έλαια, τώρα είναι η ώρα. Μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο θα δώσει ένα έξτρα άρωμα στο σαπούνι σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη λεβάντα, τη μέντα ή ότι άλλο θέλετε.

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά σας.

Βάλτε το σπιτικό απορρυπαντικό σας σε ένα άδειο μπουκάλι χρησιμοποιώντας το χωνί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα από αυτά τα μπουκάλια που ρίχνουν με μορφή σπρέι για να είναι πιο εύκολη η χρήση του. Για μεγαλύτερη οικονομία μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού και να την αποθηκεύσετε.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share