Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αϋπνία: Μήπως δεν κοιμάσαι όσο πρέπει;

28 Απριλίου 2017 15:33
Αϋπνία: Μήπως δεν κοιμάσαι όσο πρέπει;

Όλες οι επιστημονικές μελέτες συμφωνούν: για να είσαι υγιής χρειάζεσαι τουλάχιστον 8 ώρες ποιοτικού ύπνου. Η έλλειψή του προκαλεί στον οργανισμό μας αλλά και στην ψυχολογία μας πολλά σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι γυναίκες που κοιμούνται σε καθηµερινή βάση λιγότερο από 5 ώρες απουσιάζουν από τη δουλειά τους κατά µέσο όρο 5 ηµέρες παραπάνω λόγω ασθένειας, σε σύγκριση µε εκείνες που κοιμούνται τουλάχιστον 7,5 ώρες. Το άγχος, οι σωματικοί πόνοι λόγω της κούρασης και τα καθημερινά προβλήματα συχνά μας εμποδίζουν να κοιμηθούμε σαν... πουλάκια. Εκτός όμως από τους προφανείς λόγους, υπάρχουν κι άλλοι που ίσως παρεμποδίζουν τον ύπνο σου. Ποιοι είναι αυτοί;

Το κινητό
Πέρα από το γεγονός πως δεν πρέπει να εκτίθεσαι στην ακτινοβολία του κινητού, το να ελέγχεις ακόμα και την τελευταία στιγμή τα mail από τη δουλειά σου, σε στρεσάρει και επιβραδύνει την χαλάρωσή σου.

Το φαγητό
Το να καταναλώσεις ένα μεγάλο γεύμα πριν πας στο κρεβάτι, δυσκολεύει σημαντικά τον ύπνο σου αφού νιώθεις έντονο φούσκωμα. Τα πικάντικα δε φαγητά είναι ένοχα για τις βραδινές καούρες.

Το νερό
Τα οφέλη του νερού τα ξέρεις ήδη, όμως το να πιεις πολύ νερό πριν πας για ύπνο δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, θα ξυπνήσεις τη νύχτα θέλοντας να πας τουαλέτα. Μια καλή συμβουλή είναι να χρησιμοποιείς πάντα την τουαλέτα πριν πας για ύπνο.

Η καφεΐνη
Ακόμα κι αν αποφεύγεις τον καφέ, το τσάι αποτελεί μια μεγάλη πηγή καφεΐνης. Το βράδυ είναι καλό να το αποφεύγεις, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ύπνου. Μπορείς όμως να επιλέξεις το χαμομήλι που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις με τις καταπραϋντικές του δράσεις.

Η σοκολάτα
Ακόμα μια πηγή καφεΐνης, ειδικά η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να προκαλέσεις άγχος και υπερένταση. Θυμήσου όμως, τώρα που έρχεται το καλοκαίρι, το ίδιο ισχύει και για το παγωτό σοκολάτα.

Το αλκοόλ
Κάποιες φορές το αλκοόλ σε κάνει να νομίζεις πως θα κοιμηθείς πιο εύκολα. Αλλά καθώς το σώμα σου ξεκινά να μεταβολίσει το αλκοόλ, ο REM ύπνος, που αποτελεί το βασικότερο κομμάτι του ύπνου σου, αφού είναι εκείνο που σε επαναφορτίζει, μειώνεται. Έτσι τις περισσότερες φορές ξυπνάς κουρασμένη και ανίκανη να συγκεντρωθείς για την υπόλοιπη μέρα.

Το κάπνισμα
Τα άσχημα του καπνίσματος είναι γνωστά, όμως συγκεκριμένα, ένα τσιγάρο πριν πέσεις για ύπνο, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στο οργανισμό σου. Η νικοτίνη μπορεί να σε οδηγήσει σε παρατεταμένη αϋπνία.

Τι να κάνεις πριν πας για ύπνο
Να ενισχύσεις τη μελατονίνη σου το Melatonin SM της SM Pharmaceuticals, με το οποίο θα κοιμηθείς μέσα σε μόλις 5'. Σε πρωτοποριακή μορφή spray που εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση της Μελατονίνης (και μάλιστα κατά 240% περισσότερο σε σχέση με ένα δισκίο) παρασκευάζεται μέσω νανοτεχνολογίας, η οποία διασφαλίζει ταχεία αποδέσμευση και άμεση δράση στην μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου, βελτιώνοντας την ίδια στιγμή την ποιότητά του. Μόνο ένας ψεκασμός υπογλώσσια 15΄πριν τον ύπνο είναι αρκετός για να χαλαρώσει ο οργανισμός σου, να κοιμηθείς καλά αλλά και να νιώθεις ξεκούραστος την επόμενη ημέρα. Αναζητήστε το σε όλα τα φαρμακεία.

www.smpharmaceuticals.com

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share