Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έτσι θα ξεχωρίσετε ποια τρόφιμα νικούν τον καρκίνο. Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα. Διαβάστε την ιατρική εξήγηση

26 Απριλίου 2017 18:05
Έτσι θα ξεχωρίσετε ποια τρόφιμα νικούν τον καρκίνο. Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα. Διαβάστε την ιατρική εξήγηση

Η διατροφή είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την καταπολέμηση του καρκίνου. Το χρώμα στα τρόφιμα είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες των ωφελειών που αυτά παρέχουν για την υγεία.

Τα τρόφιμα κάθε ομάδας χρώματος έχουν ιδιότητες που καταπολεμούν συγκεκριμένους τύπους καρκίνων. Επομένως, όταν τρώτε τρόφιμα όλων των χρωμάτων αποφεύγετε πολύ περισσότερες ασθένειες, καθώς περιλαμβάνετε στο γεύμα σας πολύ περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Μάθετε ποια είναι τα τρόφιμα που ταιριάζουν στη διατροφή σας σήμερα.

Κόκκινα τρόφιμα
Καταπολεμούν τον καρκίνο του παγκρέατος και των ωοθηκών. Οι ντομάτες αποδείχτηκε πως προστατεύουν έναντι του καρκίνου των ωοθηκών σε μια μελέτη όπου πήραν μέρος 15.000 γυναίκες. Τρώγοντας μόλις μισό φλιτζάνι ντομάτες, τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών μέχρι και 50%. Μια άλλη μελέτη συνδέει την κατανάλωση ντομάτας με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος. Ο προστατευτικός παράγοντας για το πάγκρεας είναι το λυκοπένιο που περιέχει η ντομάτα. Εκτός από τις ντομάτες το λυκοπένιο είναι πλούσιο στις κόκκινες πιπεριές και τα κόκκινα μούρα. Προσπαθήστε να τρώτε μία μερίδα από τα κόκκινα τρόφιμα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμμορία ανηλίκων επιχειρεί να ληστέψει ηλικιωμένο σε ΑΤΜ! Αυτό που ακολουθεί όμως δεν το περιμένει κανείς! (video)

Πορτοκαλί τρόφιμα
Καταπολεμούν ιδιαίτερα τον καρκίνο του στομάχου και των ωοθηκών. Το βήτα-καροτένιο είναι υπεύθυνο για το πορτοκαλί χρώμα στις γλυκοπατάτες, τις κολοκύθες, τα καρότα και το σκουός και έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, προωθώντας την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του στομάχου. Το καφεϊκό οξύ, μια οργανική ένωση που βρίσκεται στα καρότα και τις γλυκοπατάτες, επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού και προάγει τον πρόωρο θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Τρώτε τα πορτοκαλί τρόφιμα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Κίτρινα τρόφιμα
Καταπολεμούν ιδιαίτερα τον καρκίνο του οισοφάγου και του στομάχου. Τα εσπεριδοειδή όπως το γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια και η παπάγια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει έναντι όλων σχεδόν των μορφών καρκίνου, ιδίως του στόματος, του φάρυγγα, του στομάχου και του παχέος εντέρου. Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και αποτοξινώνουν από τις επιβλαβείς ουσίες. Προσθέστε αυτά τα φρούτα στο γεύμα σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Πράσινα τρόφιμα
Καταπολεμούν ιδιαίτερα τον καρκίνο του πνεύμονα και του μαστού. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών όπως τα αντίδια, το κατσαρό λάχανο, το λάχανο bok choy, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το κλασικό λάχανο, συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου των πνευμόνων, του μαστού, των ωοθηκών, του στομάχου και του παχέος εντέρου. Αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε γλυκοσινολάτες, μια ένωση που προστατεύει ενάντια στην ανάπτυξη του καρκίνου. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ που είναι απαραίτητη για να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη, ενώ μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος. Τρώτε αυτά τα τρόφιμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Αποκλειστικό: Όλη η αλήθεια για το κλέψιμο της ματσέτας! Ποιος την πήρε - Τι θα δούμε σήμερα! (Video)

Τρόφιμα ουδέτερου χρώματος
Καταπολεμούν ιδιαίτερα τον καρκίνο των ωοθηκών, του στομάχου και του παχέος εντέρου. Καταναλώστε μανιτάρια, σκόρδο, κρεμμύδια και σχοινόπρασο. Αυτή η ομάδα των τροφίμων ανήκει στην κατηγορία allium. Εχουν συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα καρκίνου του στομάχου. Η δραστική ουσία του σκόρδου, αλισίνη έχει αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση. Η αλισίνη απελευθερώνεται κατά τη διαδικασία κοπής του σκόρδου τη σύνθλιψη ή το μάσημα. Για να ενισχύσετε το όφελος περιμένετε περίπου δέκα λεπτά πριν μαγειρέψετε το σκόρδο, ώστε να επιτρέψετε στην αλισίνη να σχηματιστεί. Οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στα κρεμμύδια έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι γυναίκες που καταναλώνουν συχνά αυτά τα τρόφιμα βρέθηκαν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου των ωοθηκών. Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη D, που βοηθά επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών. Προσθέστε τα στη διατροφή σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share