Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να μην φυτρώσουν τρίχες στην γλώσσα σας

21 Απριλίου 2017 14:16
Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να μην φυτρώσουν τρίχες στην γλώσσα σας

Αν παρατηρήσετε κάτι αηδιαστικό στην γλώσσα σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή νιώθετε ένα γαργαλητό στο πίσω μέρος του στόματος, ίσως δεν είναι της φαντασίας σας. Οι οδοντίατροι και οι ειδικοί στοματικής υγιεινής λένε ότι 13% των ανθρώπων έχουν «μαλλιαρή γλώσσα» και κάποια τρόφιμα αυξάνουν τις πιθανότητες να το αποκτήσετε κι εσείς.

Η γλώσσα καλύπτεται από μικροσκοπικούς, κωνικούς όγκους φτιαγμένους από κερατίνη, όπως τα μαλλιά. Αυτοί μπορεί να μεγαλώσουν ως και 15 φορές περισσότερο από το κανονικό και το αποτέλεσμα είναι αηδιαστικό.

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να το εμφανίσουμε. Μάλιστα οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες στις γυναίκες. Δεν υπάρχει αιτία, απλά εμφανίζεται σε κάποιους ανθρώπους, αλλά οι ειδικοί λένε ότι ο καφές, το τσάι, το κάπνισμα και η κακή στοματική υγιεινή μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το Σάββατο! Τι μας περιμένει;

Μπορεί επίσης να μείνει τροφή ανάμεσα στις «τρίχες» και να προκαλέσει άσχημη αναπνοή. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και είναι εύκολο να θεραπευτεί.

Αν παρατηρήσετε τρίχες στην γλώσσα σας, καλό είναι να την βουρτσίζετε καθημερινά με την οδοντόβουρτσά σας για να τις περιορίσετε.

Αν δεν δείτε αποτέλεσμα, επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας για να τις αφαιρέσει. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να μην εμφανίσετε ποτέ τρίχες στην γλώσσα είναι βουρτσίζοντας τα δόντια σας τακτικά.

Εσείς το γνωρίζατε ότι μπορεί να μαλλιάσει η γλώσσα μας;

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share