Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υποφέρω από αϋπνία! Τι να κάνω;

7 Απριλίου 2017 17:29
Υποφέρω από αϋπνία! Τι να κάνω;

Γυρνάς μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και τελικά καταλήγεις να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι; Έχει πάει η ώρα 3 και ακόμα δεν λέει να σε πιάσει ο ύπνος; Περνάς νύχτες και νύχτες να ξαγρυπνάς; Δεν είσαι ο μόνος εκεί έξω, αφού σύμφωνα με έρευνες το 90% του πληθυσμού έχει ταλαιπωρηθεί από τουλάχιστον ένα επεισόδιο αϋπνίας!

Οι λόγοι που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς καλά είναι ποικίλοι, με τον πιο απλό να εντοπίζεται στο καθημερινό στρες, ενώ μπορεί να οφείλονται και σε βαθύτερες αιτίες όπως διάφορες παθήσεις!

Κάποιες απλές συμβουλές που εύκολα μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να μην πίνετε καφέ από αργά το απόγευμα και μετά, να μην κάνετε γυμναστική τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο, να τρώτε ελαφριά το βράδυ και να αποφεύγετε τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, καθώς μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο λόγω αφυδάτωσης. Επίσης εξίσου βοηθητικό θα είναι να κλείσετε οποιαδήποτε πηγή ήχου όπως το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση και να χαλαρώσετε με ένα ζεστό μπάνιο για παράδειγμα ή διαβάζοντας ένα βιβλίο!

Ο ύπνος όμως είναι προσωπική υπόθεση:

Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά και κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς τους ρυθμούς, ενώ μια πληθώρα παραγόντων μπορεί να επηρεάσει την καλή ή κακή ποιότητα ύπνου, όπως ορμόνες, φάρμακα, άγχος, οργανικές διαταραχές κ.ά.!

Αν υπάρχει βέβαια αυτό που θα λέγαμε το... “spray του ύπνου” για την καταπολέμηση της αϋπνίας αυτό δεν είναι άλλο από το Melatonin SM! Το spray Μελατονίνης άμεσης δράσης, Melatonin SM από την SM Pharmaceuticals ανακουφίζει άμεσα από τα συμπτώματα της αϋπνίας και του jet lag. Παρασκευάζεται μέσω νανοτεχνολογίας (νανογαλακτωματοποίηση), η οποία διασφαλίζει ταχεία αποδέσμευση της Μελατονίνης και άμεση δράση στην μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου (μόλις 5΄), βελτιώνοντας την ίδια στιγμή την ποιότητά του, ενώ η πρωτοποριακή του μορφή σε spray εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση της (και μάλιστα κατά 240% περισσότερο σε σχέση με ένα δισκίο). Μόνο ένας ψεκασμός υπογλώσσια 15΄πριν τον ύπνο είναι αρκετός για να χαλαρώσει ο οργανισμός σας, να κοιμηθείτε καλά, αλλά και να νιώθετε ξεκούραστοι την επόμενη ημέρα. Θα το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία με την εγγύηση της SM Pharmaceuticals (www.smpharmaceuticals.com).

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share