Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

10 πολύ σπάνια χαρακτηριστικά με τα οποία γεννιούνται ελάχιστοι άνθρωποι παγκοσμίως

6 Απριλίου 2017 11:11
10 πολύ σπάνια χαρακτηριστικά με τα οποία γεννιούνται ελάχιστοι άνθρωποι παγκοσμίως

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι ανάμεσα μας, που είναι αναμφισβήτητα ξεχωριστοί. Όχι δεν αναφερόμαστε στο πρόσωπο που έχεις ερωτευτεί, αλλά σε εκείνους που διαθέτουν σπάνια γενετικά χαρακτηριστικά, όπως αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδαμε την πρεμιέρα του νέου Prison Break και σας... αποκαλύπτουμε!

Έξτρα ρώγα

Ήταν ο Τσάντλερ Μπινγκ και περίπου το 10% των ανθρώπων παγκοσμίως, που διαθέτουν 2 ρώγες κι άλλη μια, που μπορεί να βρίσκεται στο στήθος ή και όχι μόνο εκεί. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αναπτύσσεται στο έμβρυο κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και παραμένει εκεί μέχρι τη γέννηση του.

Ουρίτσα

Όλα τα θηλαστικά έχουν ουρά, το ίδιο και ο άνθρωπος! Συγκεκριμένα, κατά την ανάπτυξη του ανθρώπινου εμβρύου εμφανίζεται ουρά, ως προέκταση της σπονδυλικής στήλης, η οποία όμως κατά κανόνα εξαφανίζεται μέχρι την 8η εβδομάδα της ανάπτυξης του. Παρ`όλα αυτά, από το 1984 ως και σήμερα, έχουν αναφερθεί περίπου 25 περιστατικά εμβρύων που γεννήθηκαν με υπολειπόμενα τμήματα ουράς, η οποία και αφαιρέθηκε χειρουργικά, χωρίς να προκληθεί καμία βλάβη στη σπονδυλική στήλη.

Ελάχιστος ύπνος

Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, ώστε να έχει μια ομαλή καθημερινότητα και έναν ισορροπημένο μεταβολισμό. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις εκείνων των ανθρώπων (περίπου 1-3% του συνολικού πληθυσμού) που επιβιώνουν με 1-2 ώρες ύπνο και καταφέρνουν παράλληλα να διατηρήσουν χαμηλά τον μεταβολισμό τους. Δεν στο προτείνουμε να το δοκιμάσεις.

Έξτρα νεφρό

Μήπως έχεις ένα έξτρα νεφρό- πανομοιότυπο με κάποιο από τα άλλα 2 και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι; Μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα το σοβαρό. Πρόκειται για ένα σπάνιο σύμπτωμα το οποίο παρουσιάζεται 1 φορά ανά 500.000 περιπτώσεις ανθρώπων, προκαλείται στο πρώτο τρίμηνο της ανάπτυξης του εμβρύου και είναι εντελώς ακίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας μέσα από τα "μάτια" του Athensmagazine.gr!

Ικανότητα να κουνάς τα αυτιά σου

Μόλις ένα 10% των ανθρώπων παγκοσμίως διαθέτουν από την γέννηση τους, την ικανότητα να κουνούν αυτάκια λίγο τρομακτικό όπως το παραπάνω παιδάκι.

Κόκκινα μαλλιά

Εχμ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΆ κόκκινα μαλλιά. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που διαθέτει μόλις το 2% του παγκόσμιο πληθυσμού, δηλαδή 140 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων το 13% βρίσκεται στη Σκωτία και ένα 10% στην Ιρλανδία. Τα κόκκινα μαλλιά, προκύπτουν εξαιτίας μιας μετάλλαξης του γονιδίου MC1R και είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Πορφυρία (Βαμπιρική διαταραχή)

Τους ενοχλεί το φως της ημέρας, τα δόντια τους είναι κοκκινωπά, ενώ τα ούρα τους έχουν ένα χρώμα που «μωβίζει» έντονα και παρουσιάζουν διαρκείς και έντονες στομαχικές εκκενώσεις. Είναι τα (πραγματικά) ανθρώπινα βαμπίρ, εκείνοι δηλαδή που υποφέρουν από πορφύρια.

Καταπράσινα μάτια

«Behind these hazel eyes» τραγουδούσε κάποτε η τραγουδίστρια Κέλλυ Κλάρκσον, αναφερόμενη στα καστανοπράσινα μάτια της που είδαν μια τρομακτική ερωτική απόρριψη να συμβαίνει στ`αλήθεια. Γιατί η Κέλλυ δεν συγκαταλέγεται στο 2% του παγκόσμιου πληθυσμού που έχει καταπράσινα μάτια. Tο πραγματικό πράσινο χρώμα ματιών έχει και μια χρυσαφένια νότα και είναι το παρακάτω:



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο όμορφη κοπέλα που πέρασε ποτέ από το Deal μάγεψε τον τραπεζίτη! Κατάφερε όμως να τον κερδίσει; (video)

Ομάδα αίματος ΑΒ-

Μόλις το 0,6% του παγκόσμιου πληθυσμού διαθέτει αυτήν την ομάδα αίματος. Πρόκειται για τη μόνη ομάδα που μπορεί να δώσει αίμα σε ΑΒ- και ΑΒ+, ενώ μπορεί να δεχθεί αίμα από ΑΒ-, Α-, Β- και Ο-.

Τρύπα στο αυτί

Όχι δεν είναι τρύπα από τρύπημα και είναι πιθανό να την έχεις, ή να την έχεις δει στο αυτί κάποιου φίλου/συνεργάτη σου. Θέλεις να μάθεις γιατί υπάρχει αυτή η τρύπα στο αυτί του εικονιζόμενου ή στο αυτί του φίλου σου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share