Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ποια είναι φυσική λύση για τον πόνο στο αυτί;

27 Μαρτίου 2017 15:55
Ποια είναι φυσική λύση για τον πόνο στο αυτί;

Ο πόνος στο αυτί δε μοιάζει με όλους τους άλλους, είναι τόσο έντονος και οξύς που γίνεται ανυπόφορος. Εάν το μωρό κλαίει απαρηγόρητο, πιάνει το αυτάκι του και μοιάζει αβοήθητο, είναι πιθανόν να υποφέρει από ωτίτιδα.

Τι είναι η ωτίτιδα;
Η ωτίτιδα «προσβάλλει» το τύμπανο και την εσωτερική κοιλότητα του αυτιού. Η μόλυνση προκαλείται από μικρόβια που προέρχονται από τη μύτη ή το λαιμό και κατορθώνουν να φθάσουν στο αυτί μέσω της ευσταχιανής σάλπιγγας. Τα πιο συχνά “θύματα” της ωτίτιδας είναι τα μωρά:

-Λόγω της ανατομίας του αυτιού τους. Τα μικρά παιδιά έχουν πιο κοντή και οριζόντια δίοδο στο αυτάκι τους, κάτι που ευνοεί το πέρασμα των μικροβίων, ενώ το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί πλήρως για να τα «πολεμήσει».

- Τα μωρά δεν μπορούν να φυσήξουν τη μύτη τους, ώστε να την ελευθερώσουν από τα εγκλωβισμένα μικρόβια.
- Η πιπίλα και το μπιμπερό δεν βοηθούν όταν το μωρό πίνει γάλα ξαπλωμένο.

Πώς αντιμετωπίζεται ο πόνος;
Ο καλύτερος τρόπος για την ανακούφιση από τον πόνο ακούει στο όνομα Otikon και πρόκειται για ένα ιατροτεχνολογικό απόλυτα φυτικό προϊόν της SM Pharmaceuticals, με τεκμηριωμένη δράση μέσω κλινικών μελετών. Παρασκευάζεται από φυτικά συστατικά, ευρέως γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και συμβάλλει στην ανακούφιση των επίπονων ενοχλήσεων, αλλά και στη διατήρηση της καθαριότητας του αυτιού, με ταυτόχρονη απομάκρυνση της συσσωρευμένης κυψελίδας. Ένας με δύο σύντομοι ψεκασμοί στο αυτί 3 φορές την ημέρα για 5-7 ημέρες είναι αρκετοί, ενώ το Otikon είναι σημαντικά πιο αποτελεσματικό από τα αντιβιοτικά στη διαχείριση του πόνου, όσο και σε ωτικές λοιμώξεις ιογενούς προέλευσης.

Με την εγγύηση της SM Pharmaceuticals, τώρα σε όλα τα φαρμακεία.

www.smpharmaceuticals.com


 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share