Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στέλιος Κουδουνάρης: Οι Ελληνίδες και οι Κύπριες είναι από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο!

30 Μαΐου 2010
Στέλιος Κουδουνάρης: Οι Ελληνίδες και οι Κύπριες είναι από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο!

Οι δύο Εβδομάδες Μόδας της Αθήνας, τον Μάρτιο, τον βρήκαν στη λίστα με τους απόλυτους πρωταγωνιστές. Ο Στέλιος Κουδουνάρης, κάπου μεταξύ Κύπρου -απ' όπου κατάγεται- και Ελλάδας, κατέκτησε τον τίτλο του Designer of the Year και τώρα μας μιλά για τη δουλειά, τις εμπνεύσεις και την αγάπη του για την ελληνική ομορφιά!

Ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι ένας σχεδιαστής χαμηλών τόνων που δουλεύει αθόρυβα, παράγοντας καταπληκτικές δημιουργίες. Το αμερικάνικο online περιοδικό μόδας polkadot.com έχει γράψει γι' αυτόν: «Στην Ελλάδα, εκτός από τη Σοφία Κοκοσαλάκη, η μόδα έχει κι άλλο ένα όνομα. Τα ρούχα του Στέλιου Κουδουνάρη αποτελούν τη φαντασίωση κάθε γυναίκας στην γκαρνταρόμπα της». Όταν τον συνάντησα, ήταν φανερό ότι είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο με conceptual και πολύ συγκεκριμένη αισθητική. Το ίδιο ισχύει και για τις απόψεις του αναφορικά με τη μόδα και την ομορφιά.

Σε ποια γυναίκα απευθύνεστε μέσα από τη δουλειά σας;

Σχεδιάζω για τη σύγχρονη γυναίκα, η οποία, δίχως να αποποιείται την εύθραυστη πλευρά της, είναι δυναμική και ξέρει τι θέλει, χωρίς να το διαπραγματεύεται. Αντίθετα, μπαίνοντας στη θέση του καθημερινού «υπερήρωα», αντιμετωπίζει την κάθε στιγμή ως μια ευκαιρία έκφρασης της προσωπικότητάς της.

Η τελευταία σας συλλογή είχε στοιχεία επιθετικότητας και υπόγειας σεξουαλικότητας. Η rock αισθητική, όμως, δεν ήταν τόσο έντονη όσο στις προηγούμενες.

Σ' αυτή τη συλλογή ήθελα να ορίσω μια νέα θηλυκότητα που αγγίζει τα όρια του αρρενωπού δυναμισμού. Έντονες φόρμες οι οποίες ακροβατούν ανάμεσα σε αυστηρές και οργανικές, ρευστές γραμμές. Έδωσα έμφαση στο γυναικείο σώμα και στους όγκους των ρούχων. Μέσα από αυτά πιστεύω ότι η συλλογή αποπνέει μια rock και ταυτόχρονα ελαφρώς goth αισθητική, με έναν υπόγειο τρόπο, ακριβώς όπως το έχεις θέσει...

Υπάρχει κάτι στην Αθήνα που να σας εμπνέει, όταν σχεδιάζετε;

Συνήθως εμπνέομαι από την αύρα των ανθρώπων γύρω μου. Από τους ανθρώπους που κινούνται σε αστικά τοπία με ιδιαίτερο στυλ και δεν εννοώ το ντύσιμο, αλλά τον τρόπο που μιλάνε, που χρησιμοποιούν τα χέρια τους, που χαμογελάνε, που βρίζουν... Κάπως έτσι έχουν γεννηθεί πολλές ιδέες. Μέσα στους δρόμους της πόλης, με τους ανθρώπους της.

Κυκλοφορώντας στην πόλη, εντοπίσατε κάποια ενδιαφέρουσα street τάση τελευταία;

Η οικονομική κρίση των καιρών μας έχει συνδράμει στο να δημιουργηθεί μια νέα ανθρωποκεντρική μόδα που αγνοεί τις εφήμερες τάσεις. Το στυλ έχει γίνει πλέον μια απόλυτα προσωπική υπόθεση κι αυτό είναι πραγματικά μια επαναστατική τάση.

Το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι αρκετά ζεστό. Υπάρχει κάποιο είδος υφάσματος την επιλογή του οποίου πρέπει να αποφεύγουν οι γυναίκες στην πόλη για τα ρούχα τους;

Μερικές φορές στεναχωριέμαι πραγματικά που κάποια υλικά δεν μπορούν να φορεθούν στην καλοκαιρινή Αθήνα, όπως για παράδειγμα το δέρμα, το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Ταυτόχρονα, όμως, χαίρομαι γιατί κάποια κακής ποιότητας συνθετικά υφάσματα είναι απαγορευτικά, αφού δεν αφήνουν το σώμα να αναπνεύσει.

Θεωρείτε πως αυτό είναι ένα από τα στυλιστικά λάθη της Ελληνίδας;

Το στυλ της Ελληνίδας είναι σοβαρά βελτιωμένο τα τελευταία χρόνια, ενημερωμένο κι επιτέλους πιο προσωπικό και χαλαρό. Ωστόσο, αυτό που οφείλει οπωσδήποτε ν' αλλάξει είναι η αλόγιστη κατανάλωση πολλών φθηνών και μαζικοποιημένων ρούχων κακής ποιότητας και κλεμμένης αισθητικής. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσει είναι η μεσογειακή της φυσιογνωμία. Οι Ελληνίδες και οι Κύπριες είναι από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο. Δεν χρειάζονται αλλαγές σε χρώμα μαλλιών, ματιών και χαρακτηριστικών. Απλώς περιποίηση.

Σε ποια μέρη της Αθήνας απολαμβάνετε να κυκλοφορείτε;

Λατρεύω να περιπλανιέμαι στους δρόμους της Αθήνας μέρα και νύχτα. Κάθε περιοχή, κάθε γειτονιά είναι ένας διαφορετικός πολιτισμός που μ' έναν μαγικό τρόπο σου δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα, ενώ βρίσκεσαι στην ίδια πόλη. Παρ' όλα αυτά, απολαμβάνω μια στάση στο hair studio του Χρήστου Ξυδιά για να χαλαρώσω και ν' ανανεωθώ, όπως επίσης το εξαιρετικό φαγητό της Χρύσας στον Κεραμεικό και τα καθαρά ποτά του υπέροχου Grande Dame στο Γκάζι.

Τα ρούχα του Στέλιου Κουδουνάρη διατίθενται σε τιμές από €100 έως €500 στην Αθήνα στα εξής σημεία: Katerina Pagonis-Χαλάνδρι, Paramour-Κηφισιά, Passion Alley-Κολωνάκι, Dressing Bar-Ηλιούπολη, London-Περιστέρι, Woo&Woo-Αιγάλεω και στο showroom του σχεδιαστή, Λ. Υμηττού και Λ .Μανωλίδη 11, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας 6942 657996.

Online μπορείτε να τα αγοράσετε στο www.pinckaro.com

 

Athens Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share