Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αμυγδαλέλαιο: 5 λόγοι για να το εντάξεις στη καθημερινή σου περιποίηση

Αν ακούσετε τους λόγους θα το εντάξετε αμέσως στη καθημερινότητα σας

8 Νοεμβρίου 2021 15:16
Αμυγδαλέλαιο: 5 λόγοι για να το εντάξεις στη καθημερινή σου περιποίηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός από τα προϊόντα που έχουμε ήδη στο μπουντουάρ μας, η φύση έχει τις δικές της, εναλλακτικές «λύσεις» για κάθε ανάγκη της beauty ρουτίνας μας. Ένα από τα πιο αγαπημένα μας, φυσικά έλαια, είναι ξεκάθαρα το αμυγδαλέλαιο.

4 τροφές που απαγορεύονται πριν τον ύπνο! Για τον 3ο δεν είχαμε ιδέα


Χάρη στην πλούσια σε βιταμίνες σύνθεσή του και την ανάλαφρη υφή του, το αμυγδαλέλαιο απλώνεται και απορροφάται πολύ εύκολα από την επιδερμίδα, αναζωογονώντας την, ενώ παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μαλλιά. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 5 beauty οφέλη του, που θα σε κάνουν να θέλεις να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

1. Μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους

Χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το αμυγδαλέλαιο βοηθά στη μείωση του οιδήματος και των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να απλώσεις λίγες σταγόνες και να κάνεις απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σου στην περιοχή γύρω από τα μάτια σου.

2. Βοηθά στη μείωση των σημαδιών

Από τα σημάδια ακμής έως τις ραγάδες, η βιταμίνη Ε, ο ψευδάργυρος και άλλα συστατικά που βρίσκονται στη σύνθεση του αμυγδαλέλαιου μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση ουλών και άλλων σημαδιών στην επιφάνεια του δέρματος.

3. Κάνει πιο δυνατά και απαλά τα μαλλιά

Το αμυγδαλέλαιο, όχι μόνο ενυδατώνει το δέρμα, αλλά μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες και στα μαλλιά, συμβάλλοντας στην υγιή ανάπτυξή τους. Κι αυτό γιατί περιέχει βιοτίνη, που προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών ενώ παράλληλα περιποιείται τους θύλακες των τριχών.

αμυγδαλέλαιο-1



4. Αντιμετωπίζει την πιτυρίδα και τον κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής

Κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με αμυγδαλέλαιο, οι θρεπτικές ιδιότητες του ελαίου βοηθούν στην απομάκρυνση τυχόν νεκρών κυττάρων του δέρματος. Ακόμη, χάρη στις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία πιτυρίδας.

5. Βελτιώνει τη συνολική εμφάνιση της επιδερμίδας

Ενσωματώνοντας το αμυγδαλέλαιο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, σταδιακά θα δεις να γίνεται πιο ομοιόμορφος ο τόνος του δέρματός σου και να μειώνονται τυχόν φλεγμονές. Αποτέλεσμα; Πιο ενυδατωμένη και αναζωογονημένη επιδερμίδα.

 

Beauty

Ροή ειδήσεων

Share