Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βαζελίνη: Mυστικά που δεν ήξερες για την χρήση της!

Μάθε τα όλα!

11 Απριλίου 2019 13:17
Βαζελίνη: Mυστικά που δεν ήξερες για την χρήση της!

Η βαζελίνη είναι γνωστή για το απαλό δέρμα που προσφέρει και δεν είναι λίγες οι φορές που την έχουμε χρησιμοποιήσει όλες μας για την ενυδάτωση των άκρων (δοκίμασε να απλώσεις βαζελίνη στις πατούσες πριν κοιμηθείς, φόρα κάλτσες και το πρωί θα έχεις τα πιο απαλά πόδια – εγγύηση). Κατά πόσο όμως είναι ιδανική γαι την καθημερινή φροντίδα του προσώπου;

Ποιοι είναι οι τρόποι που θα σε κάνουν να δείχνεις πιο όμορφη;
Πως λειτουργεί;
Το ότι είναι παράγωγο πετρελαίου ίσως να σε τρομάζει λίγο, είναι όμως ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα που μπορείς να έχεις.

«Είναι ιδανική για ξηρά χείλη, αγκώνες, χέρια, φτέρνες και άλλα σκληρά σημεία του σώματος» τονίζει η δερματολόγος Jessica Krant.
Φράζει όμως τους πόρους της επιδερμίδας σου; «Η σύσταση της είναι πολύ βαριά και υψηλή σε ιξώδες για να εισέλθει και να φράξει τους πόρους» επισημαίνει ο χημικός Nick Morante. «Η βαριά σύσταση της κρατάει μακριά από την επιδερμίδα τους ρύπους και παράλληλα την ενυδατώνει» προσθέτει.
Κρατά την επιδερμίδα ενυδατωμένη για ώρα καθώς παγιδεύει την υγρασία στα ανώτερα στρώματα της.
Γεμίζει τα κενά των ρυτίδων και δίνει λεία και ομαλή όψη στην επιδερμίδα.


Είναι όμως ασφαλής;
Καθώς τα περισσότερα υποπροϊόντα ορυκτών καυσίμων δεν είναι φυτικά (σχηματίζονται από οστά δεινοσαύρων!), η χρήση της βαζελίνης έχει ξεσηκώσει διαμάχες. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να έχουν δείξει ότι κάνει κακό, πολλοί διαφωνούν με τη χρήση της. Ωστόσο για αυτούς που δεν προτιμούν τη βαζελίνη υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις με φυτικά προϊόντα. Κανείς δεν μπορεί, όμως, να διαφωνήσει ότι είναι ένα αποτελεσματικό προϊόν ενυδάτωσης.

Μπορείς να δοκιμάσεις τη χρήση της σε εποχές που η επιδερμίδα σου έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης και υγρασίας (όπως σε περιόδους με πάρα πολύ κρύο ή αντιστοίχως με πολλή ζέστη) ως θεραπεία κάνοντας ένα διάλειμμα από τη συνήθη ενυδατική σου κρέμα. Aλλά:

Απόφυγε τη χρήση της στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου σου, αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα.
Μην τη χρησιμοποιείς για την καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου σου υπό κανονικές συνθήκες.
Προτίμησε μία ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στο δέρμα σου, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένες για την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου, με τους κατάλληλους ενυδατικούς παράγοντες (υαλουρονικό οξύ, αλόη, q10 κ.λπ.).

Ξενύχτισες; 3+1 tips για να κρύψεις τα σημάδια της προηγούμενης νύχτας!

Ξενύχτησες και φαίνεται. Πέρασες καλά και τίποτα δεν θέλεις να χαλάσει την όμορφη διάθεσή σου την επόμενη μέρα, πόσο μάλλον οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου. Γι' αυτό τον λόγο σου έχουμε 4 μικρές μα πρακτικές συμβουλές για να δειχνεις υπέρλαμπρη, ακόμη κι αν γύρισες τα ξημερώματα δίνοντας δικαιώματα...

# Μαύρος Κύκλος Alert

Εκτός από το foundation και το concealer, που απλά θα καλύψουν τους μαύρους κύκλους χωρίς να τους μειώσουν καθόλου, δοκίμασε το trick με τα σακουλάκια τσαγιού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις δύο φακαλέκια τσάι και αφού κρυώσουν (μπορείς να τα βάλεις στο μεταξύ στο ψυγείο για να κρυώσουν πιο πολύ) να τα τοποθετήσεις πάνω στα μάτια σου για περίπου 10-20 λεπτά. Κούραση, κύκλοι και ταλαιπωρία θα γίνουν παρελθόν. Είσαι κουρασμένη; Δες πως θα φαίνεται η επιδερμίδα σου φρέσκια χωρίς μακιγιάζ!

# Λαμπερή επιδερμίδα στο λεπτό

Ακολούθησε το tip της Kate Moss. Γέμισε μία λεκάνη γεμάτη παγωμένο νερό και παγάκια και απλά βύθισε το πρόσωπό σου για μερικά δευτερόλεπτα. Επανάλαβε τουλάχιστον 5-6 φορές. Για να δώσεις extra φρεσκάδα στο πρόσωπό σου πέρασε ένα παγάκι σε όλη την επιδερμίδα, δίνοντας έμφαση στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και η επιδερμίδα φαίνεται πιο υγιής.

# Βάλε μάσκα

Μην υποτιμάς τη δύναμη της μάσκας προσώπου. Φτιάξε καφέ, κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και κάνε μία μάσκα για θρέψη και αναζωογόνηση. Θα δεις αμέσως τη διαφορά. Ποιοι είναι οι τρόποι που θα σε κάνουν να δείχνεις πιο όμορφη;

# Ενυδατώσου

Φρόντισε από την αρχή της ημέρας να πίνεις πολύ νερό και χυμούς και προσπάθησε να ακολουθήσεις μία πιο ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Plus: Εννοείται πως δεν ξεχνάς να εφαρμόζεις την ενυδατική σου.

Tα 3 βασικά λάθη που κάνεις όταν βγάζεις τα φρύδια μόνη σου!

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου μας και ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μας. Γι αυτό το λόγο, καλό είναι να μην πειραματιζόμαστε μόνες μας με την τύχη τους, ιδιαίτερα αν δεν είμαστε (και) σίγουρες. Φυσικά, όσο απλό ακούγεται το «βγάζω τα φρύδια μου», άλλο τόσο δύσκολο είναι να στεφθεί αυτή η προσπάθεια με επιτυχία, πετυχαίνοντας ένα άκρως κολακευτικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση η συμβουλή και η καθοδήγηση ενός expert είναι η ιδανικότερη, οφείλουμε να ομολογήσουμε. Αν παρόλα αυτά, τίποτα δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σε αυτή τη σχέση σου με το τσιμπιδάκι, τότε προσπάθησε τουλάχιστον να αποφύγεις να κάνεις τα παρακάτω λάθη.

1. Πες ΟΧΙ στο μεγεθυντικό φακό
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα «NO» όταν βγάζεις τα φρύδια σου, έχοντας το τσιμπιδάκι ανά χείρας. Κι αυτό γιατί, ο μεγεθυντικός φακός σε κάνει να βλέπεις και να θεωρείς αντιαισθητικές ακόμη και τις πιο μικρές τριχούλες, που στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι, με αποτέλεσμα να τις βγάζεις, υιοθετώντας ένα όχι και τόσο κολακευτικό- μάλλον υπερβολικό θα το έλεγα- αποτέλεσμα. Για αρχή, προτίμησε έναν κανονικό καθρέφτη, ενώ σε δεύτερη φάση φρόντισε να κρατάς τις απαραίτητες αποστάσεις.

2. Τα σημεία που βγάζεις
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσέξεις πολύ καλά τα σημεία που θα επέμβεις με το τσιμπιδάκι. Απόφυγε τις άγαρμπες κινήσεις και φυσικά να βγάζεις τις τρίχες στην εσωτερική γωνία των φρυδιών αλλά και αυτές πάνω από το τόξο του φρυδιού σου.

3. Δεν καταλαβαίνεις πως όλα δεν είναι ίδια και όμοια
Όπως και το σώμα σου, έτσι και τα φρύδια σου δεν είναι και δε γίνεται να είναι ολόιδια. Το υπερβολικό trimming σε κάθε περίπτωση δεν είναι η λύση. Γι αυτό το λόγο προσπάθησε να κάνεις focus στις τριχούλες που όντως σε ενοχλούν αφαιρώντας μόνο τις απαραίτητες. Για τα υπόλοιπα, φρόντισε να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα που θα γεμίσουν τα αντιαισθητικά κενά και θα βοηθήσουν στον παρόμοιο σχηματισμό τους, χτενίζοντάς τα προς τη σωστή κατεύθυνση κάθε φορά...

 

Beauty

Ροή ειδήσεων

Share