Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η εβδομάδα μόδας επιστρέφει στην Τεχνόπολις 26-29/10

30 Σεπτεμβρίου 2011
Η εβδομάδα μόδας επιστρέφει στην Τεχνόπολις 26-29/10

Ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα για την πρωτεύουσα, η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, μετά την τελευταία επιτυχημένη διοργάνωσή της πραγματοποιείται για 14η συνεχόμενη σεζόν και φιλοξενείται 26-29/10 ξανά στα κτήρια της «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων. Η Athens Fashion Week φιλοδοξεί να αναβαθμίσει το επίπεδο παρουσιάσεων, αλλά και προοπτικών για την ελληνική μόδα και τη βιομηχανία της, με τους Έλληνες σχεδιαστές να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012.

Από τον Μηνά Μηνατσή

Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο, επιβεβαιωμένες ήταν σχεδόν όλες οι συμμετοχές σχεδιαστών της προηγούμενης διοργάνωσης, ανάμεσά τους ο... διεθνής Δημήτρης Ντάσσιος, οι παραδοσιακοί οίκοι Kathy Heyndels, Nikos-Takis, Μάκης Τσέλιος και Ασλάνης, αλλά και νέα ελπιδοφόρα ονόματα της ελληνικής μόδας όπως το δίδυμο των Delight κι ο βραβευμένος νέος δημιουργός Χαράλαμπος Νικολάου, που θα παρουσιάσει φέτος την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά. Απουσία μόνο της Alice Χατζηπαναγή και του Σωτήρη Γεωργίου, ο οποίος διάλεξε να κάνει μια ανεξάρτητη δική του παρουσίαση εκτός τειχών της «Τεχνόπολις».


Ενδιαφέρον θα έχει σίγουρα την τελευταία μέρα ο διαγωνισμός Next Generation που γίνεται σταθερά κάθε φορά και θα αναδείξει ένα νέο Έλληνα δημιουργό για τη φετινή χρονιά.
Τις ημέρες της Εβδομάδας Μόδας θα τρέχει παράλληλα και η έκθεση με τίτλο Inspiring Labs, στην οποία θα παρουσιαστούν στο αθηναϊκό κοινό οι δημιουργίες του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Texmedin, που είχε κεντρικό θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης της Μεσογείου. Επιπλέον, η Σχολή Καλών Τεχνών θα έχει ξανά την τιμητική της με τη συνέχεια της έκθεσης «Το ρούχο ως κατοικία του σώματος ΙΙ».


Η Εβδομάδα Μόδας ως θεσμός, πέρα από την προσπάθεια να κάνει την Αθήνα υπολογίσιμο σημείο αναφοράς για τη μόδα σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί μια ελληνική γιορτή της ομορφιάς. Χαρείτε τη.

Για πληροφορίες σχετικά με ώρες παρουσιάσεων, απευθυνθείτε στο www.athens-fashion.gr

Info:

Tεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι
Τηλ.210 3613004
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 26 του μηνός και ώρα 20:00.

Χώρος - Αίθουσα :Κτίριο Δ7 (Δ7)
Αίθουσα "Κωνσταντίνος Καβάφης" (Δ7)

 

Ροή ειδήσεων

Share