Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτά είναι τα φθινοπωρινά MUST-HAVE FASHION items!!! (PHOTOS)

27 Αυγούστου 2013
Αυτά είναι τα φθινοπωρινά MUST-HAVE FASHION items!!! (PHOTOS)

Να τα ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Δεν ήρθα για να σε εκνευρίσω, αλλά το καλοκαίρι οδεύει προς τη δύση του. Και ημερολογιακά να το πάρεις μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο, τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Πώς λοιπόν θα το υποδεχθείς; Με το μαγιό; Δε γίνονται τέτοια πράγματα.'Ήρθε η ώρα τα εξώπλατα μπλουζάκια και τα αέρινα φορέματα να μπουν βαθιά στην ντουλάπα και να βγουν τα ''περίπου'' χειμωνιάτικα. Φθινόπωρο έχουμε, με το μαλακό η μετάβαση στο κρύο!
''Βάλε φαντασία'' είναι το μότο και εσείς θα πρέπει να είστε ανοιχτές σε νέες προκλήσεις και σε νέους στιλιστικούς συνδυασμούς.
Με budget σαφώς περιορισμένο αυτό που πρέπει να κάνετε για να δείχνουν ακόμη και τα παλιά σας κομμάτια καινούργια είναι να τολμήσετε να ταιριάξετε τα φαινομενικά αταίριαστα.
"Στο στυλ δεν υπάρχουν κανόνες για αυτό και πρέπει να βάλεις την προσωπική σου πινελιά, τολμώντας να συνδυάσεις διαφορετικά μοτίβα"
Φυσικά και υπάρχουν τα all time classic που διασώζουν άβολες καταστάσεις και δίνουν λύσεις σε στιγμές απόγνωσης μπροστά από την ντουλάπα.
Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν είναι το μπλε σκούρο, το γκρι, το λαδί, το μαύρο, το απαλό ροζ, το μπορντό, το χρυσό και το ασημένιο. Βέβαια, υπάρχουν και κυριολεκτικά φωτεινές-φλούο εξαιρέσεις, όπως το λαχανί παντελόνι που παρουσίασε η Missoni στο Μιλάνο.

Στο στυλ δεν υπάρχουν κανόνες για αυτό και πρέπει να βάλεις την προσωπική σου πινελιά, τολμώντας να συνδυάσεις διαφορετικά μοτίβα όπως το floral με τα γεωμετρικά σχέδια.
Βάλε ένα φιδέ φόρεμα και στόλησε τα πόδια σου με παπούτσια σε κάποιο έντονο φλούο χρώμα.

Τα γεωμετρικά και τα λουλουδιαστά σχέδια ξεγελούν το μάτι και είναι μία έξυπνη επιλογή για όσες κοπέλες έχουν παραπανίσια κιλά. Φόρα ένα περίτεχνο παντελόνι σε φαρδιά γραμμή και βάλε από πάνω μία μονόχρωμη μπλούζα.
Το σύνολο θα αποκτήσει χαρακτήρα και κομψότητα. Ο Phillip Lim το έθεσε ξεκάθαρα στο Fashion Week της Νέας Υόρκης.

"Μιλώντας με ρομαντικούς όρους, το μαύρο και το λευκό είναι η παντοτινή αγάπη των σχεδιαστών"
Κι αν όλα αυτά σου φαντάζουν παράτολμα, έχω να σου προτείνω και πιο κλασικούς συνδυασμούς. Ποτέ μην αμφισβητείς την κυριαρχία του λευκού και του μαύρου.
Η μόδα εξελίσσεται αλλά παραμένει πιστή σε αυτά τα δύο χρώματα. Μιλώντας με ρομαντικούς όρους, το μαύρο και το λευκό είναι η παντοτινή αγάπη των σχεδιαστών.
Πειραματίζονται, καινοτομούν, αλλά πάντα έχουν μία θέση στις συλλογές τους για τους ''βασιλιάδες''. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Tom Ford, ο Peter Pilotto (με λίγη προσθήκη χρώματος), η Mary Katrantzou, ο Versace και ο Moschino.

Κατηγορία leather: Ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα αλλά το επιβάλλουν οι στιλιστικές εξελίξεις των τελευταίων δύο χρόνων. Κάποτε το θεωρούσαν, πώς να το πω ευγενικά, non-classy, σήμερα οι σχεδιαστές το προσκυνούν.
"Το δέρμα είναι όπως το σκι. Πας στην πίστα των προωρημένων όταν πατάς για πρώτη φορά χιόνι;"
Επιτρέψτε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου χωρίς να παίρνω όρκο πως θα δε θα υποκύψω.
Μεγάλη προσοχή! Η κομψότητα με κάτι δερμάτινο κρέμεται από μία λεπτή κλωστή και το στυλ μπορεί να ''κάνει φτερά'' αν υπερβάλλεται.
Το δέρμα είναι όπως το σκι. Πας στην πίστα των προωρημένων όταν πατάς για πρώτη φορά χιόνι; Δεν πας. Έτσι μην επιλέξεις το total leather look γιατί θα μοιάζεις με τη Ζήνα (The Warrior Princess).
Κάνε την αρχή με ένα δερμάτινο μπουφάν, κατά προτίμηση μαύρο, με trucks το οποίο άνετα θα μπορέσεις να συνδυάσεις με το τζιν παντελόνι σου και ένα απλό t-shirt.

Κεφάλαιο γκρι! Κάποιοι το χαρακτήρισαν ως το νέο μαύρο, γεγονός που δείχνει τη σημαντικότητά του. Πάει σε όλες τις επιδερμίδες και συνδυάζετε πανεύκολα για εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με τα κατάλληλα αξεσουάρ ταιριάζει όλες τις ώρες της ημέρας.
"Το γκρι είναι συνώνυμο της ευκολίας. Με κλειστά μάτια το φοράς και κλείνεις την πόρτα πίσω σου"
Μυστικό: Θα δείχνει ακόμη καλύτερο τώρα που ακόμα κρατάς το καλοκαιρινό σου μαύρισμα.
Μία γκρι μπλούζα, μία γκρι φούστα ή ένα γκρι παντελόνι θα σε γλιτώσουν από τη σκέψη: ''Τι να βάλω τώρα;'' Το γκρι είναι συνώνυμο της ευκολίας, καθώς με κλειστά μάτια το φοράς και κλείνεις την πόρτα πίσω σου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα κομψότητας το γκρι παλτό του Narciso Rodriguez και του Thakoon που ύμνησαν το γκρι. Μικρή συμβουλή: προτιμήστε το πιο σκούρο γκρι, όσο χειμωνιάζει ενώ το πιο ανοικτό αφήστε το για τον Ιούνιο.

Οι τάσεις του φθινοπώρου επιβάλλουν να ρίξεις πάνω σου και κάτι ''oversized''. Συχνά τα κορίτσια με λίγα κιλάκια παραπάνω (και εγώ μέσα) επιλέγουν πολύ φαρδιά ρούχα πιστεύοντας πως έτσι δείχνουν πιο αδύνατες. Η εμπειρία μου δίδαξε πως αυτό είναι λάθος.

Είναι προτιμότερο τα oversized κομμάτια να τα επιλέξουν τα πιο αδύνατα κορίτσια. Tip: Αν επιμένεις, δοκιμάσε τα με κάτι στενό. Βάλε δηλαδή στενό παντελόνι ή φούστα και φαρδιά μπλούζα ή το αντίθετο. Παραδειγματίσου από την Pre-Fall του Alexander Wang και τους J.Crew

Τέλος ένα κοντό φόρεμα σε άλφα γραμμή θα ολοκλήρωνε την γκαρνταρόμπα σου και θα σε έκανε να αισθανθείς άνετα μέσα σε αυτό. Όσο πρέπει φαρδύ, όσο πρέπει κοντό, όσο πρέπει κλειστό στο λαιμό. Επίλεξέ το και δε θα χάσεις.

Τα χρώματα που παίζουν πολλά, ανάλογα με τα γούστα και τη διάθεση. Μονόχρωμα για τις πιο συντηρητικές, πολύχρωμα για τις τολμηρές, τιγρέ για τις πιο άγριες και floral για τις πιο ρομαντικές. Όρεξη να 'χεις να διαλέγεις και να δοκιμάζεις.

Το προτείνουν ανεπιφύλακτα Valentino, Diane Von Furstenberg, Proenza Schouler, Jason Wu και Theyskens' Theory.

"Το φθινόπωρο του 2013 είναι συνώνυμο της επέλασης των sneakers. Ξέχνα τα τακούνια (ή κάνε μία προσπάθεια)"

Πήρες μία γεύση για τα ρούχα, όμως ξυπόλυτη θα βγεις στους δρόμους; Το παπούτσι παίζει καθοριστικό ρόλο αυτό είναι γεγονός. Και το ρούχο να μην είναι τόσο καλό, με ένα σωστό ζευγάρι κερδίζεις την παρτίδα.

Το φθινόπωρο του 2013 είναι συνώνυμο της επέλασης των sneakers. Ξέχνα τα τακούνια (ή κάνε μία προσπάθεια) και βάλε άνεση στα βήματά σου.

Τα αθλητικά παπούτσια δεν είναι μόνο για το γυμναστήριο. Χαζή είναι η Isabel Marant που λάνσαρε αθλητικό με ενσωματωμένο τακούνι και τρέλανε τα πλήθη;

Μην έχεις ενδοιασμούς, μην το σκέφτεσαι και πολύ. Συνδύασε ένα ''καλό'' σύνολο με πολύχρωμα ή και τιγρέ αθλητικά, αν θέλεις όλα τα μάτια να είναι καρφωμένα πάνω σου.

Αν πάλι δεν τα συμπαθείς και τόσο, λύση υπάρχει και ονομάζεται:Ankle Boot. Η Chloe είναι το καλό παράδειγμα και σου δείχνει το δρόμο. Όλες οι σταρ του Hollywood τα φορούν, σε διαβεβαιώνω.

Μην ανησυχείς! Και τακούνι θα βάλεις. Σε καταλαβαίνω, είναι άλλη η αίσθηση όταν κοιτάς από ψηλά. Η πρόταση από τον Dries Van Noten είναι παρατραβηγμένη, αφού συνδυάζει πέδιλο με κάλτσα, αλλά είναι και must. Μην το υιοθετήσετε, απλώς ρίξτε μία ματιά.

"Η τσάντα είναι επένδυση! Τα ρούχα πάνε κι έρχονται, οι τσάντες είναι που μένουν"

Παπούτσι χωρίς τσάντα γίνεται; Δε γίνεται! Κάνε ασφαλείς επιλογές. Η τσάντα είναι επένδυση, εγώ το επικροτώ. Τα ρούχα πάνε κι έρχονται, οι τσάντες είναι που μένουν.

Και φέτος θα είναι μεγάλες, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των σύγχρονων κοριτσιών, τα οποία τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Προτίμησε μία σε μπορντό ή σκούρο πράσινο ή με επαναλαμβανόμενα μοτίβα για να ανεβάσεις level το σύνολό σου.

Τα μικρά, άβολα, τσαντάκια αντικαταστάθηκαν από τους φακέλους οι οποίοι χωρούν πραγματάκια και χαρίζουν στυλ. 3.1 Phillip Lim, Diane von Furstenberg, Reed Krakoff, Proenza Schouler, Narciso Rodriguez παραδίδουν μαθήματα στυλ.

Φτάνοντας στο τέλος ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου επιβάλλεται. Εδώ πρώτο λόγο έχει η προστασία των ματιών, αλλά και το στιλ δεν μπορεί να παραγκωνισθεί.

Προτίμησε ένα σχέδιο που να πηγαίνει στο σχήμα του προσώπου σου, εκτός αν είσαι από τις τυχερές που τους πηγαίνουν σχεδόν όλα.

Η καλοκαιρινή τάση του φακού-καθρέφτη παραμένει και το υπόλοιπο του έτους με μικρές παραλλαγές. Τα κοκάλινα γυαλιά είναι το απόλυτο must, ενώ ξεχωριστή θέση (στην καρδιά μου) έχουν τα περίτεχνα ζευγάρια, όπως τα λάνσαρε η Prada.

Οι στρογγυλοί σκελετοί έχουν την τιμητική τους με τους Emporio Armani, Miu Miu και Marc Jacobs να βγάζουν στην αγορά κομμάτια που εντυπωσιάζουν.

Να θυμηθώ να αγοράσω:

  • Μία γκρι ζακέτα
  • Ένα oversided πουλόβερ
  • Μία μπορντό τζάντα
  • Ένα χρωματιστό αθλητικό παπούτσι
  • Μία δερμάτινη midi φούστα
  • Ένα floral παντελόνι

Άντε και καλό μας φθινόπωρο!

πηγή: cosmo.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share