Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιοι και γιατί "επιτέθηκαν" στον Jean Paul Gaultier με... μαύρα εσώρουχα;;; (PHOTOS)

15 Ιουλίου 2013
Ποιοι και γιατί

Οι ακτιβίστριες της ιταλικής οργάνωσης πρόταξαν τα στήθη τους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην νέα τάση της μόδας για το φετινό χειμώνα που επιτάσσει γούνινα παλτό αλλά και αξεσουάρ.
Φορώντας μόνο ένα μαύρο εσώρουχο, ακτιβιστές και ακτιβίστριες, μέλη της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων «Animalisti Italiani» τα έκαναν γυαλιά - καρφιά, έξω από το κτίριο, όπου ήταν σε εξέλιξη επίδειξη μόδας του υψηλής ραπτικής μόδιστρου, Jean Paul Gaultier στη Ρώμη. Χρειάστηκε να επέμβουν οι φρουροί ασφαλείας για να επιβάλουν την τάξη .


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun», οι μισόγυμνοι ακτιβιστές περικύκλωσαν το κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η επίδειξη μόδας «Φθινόπωρο- Χειμώνας» του Gaultier φωνάζοντας συνθήματα κατά της χρήσης γούνας αλλά και του δέρματος των ζώων. Οι ακτιβίστριες της ιταλικής οργάνωσης πρόταξαν τα στήθη τους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην νέα τάση της μόδας για το φετινό χειμώνα που επιτάσσει γούνινα παλτό αλλά και αξεσουάρ.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι φρουροί ασφαλείας προσπάθησαν να απομακρύνουν τους υποστηρικτές της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων, όμως οι ίδιοι αρνούνταν να... καταθέσουν τα όπλα.


Η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου όταν οι ακτιβιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο στους προσκεκλημένους της "Alta Μoda Fashion Week". Tότε επενέβησαν οι "άνδρες με τα μαύρα"- οι φρουροί ασφαλείας- για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.


«Η γούνα είναι νεκρή», «Γκοτιέ, ντροπή σου», ήταν τα βασικά συνθήματα των ακτιβιστών πολλοί μάλιστα από τους οποίους χρησιμοποίησαν ντουντούκες για να στείλουν το μήνυμά τους στον Γάλλο σχεδιαστή.

πηγή: protothema.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ροή ειδήσεων

Share