Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΡΕΤΡΟ: Ποια ήταν τα ΑΠΟΛΥΤΑ FASHION ICONS των 90s;;; (PHOTOS)

11 Ιουλίου 2013
ΡΕΤΡΟ: Ποια ήταν  τα ΑΠΟΛΥΤΑ FASHION ICONS των 90s;;;  (PHOTOS)

Ούτε καν ιδέα δεν ήταν η Lana Del Rey, όταν η Drew φορούσε στεφάνια στα μαλλιά και είχε το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντα στα χείλη. Χωρίς καμία αμφισβήτηση ήταν η hippie princess του τότε. Με τα ξανθά μαλλιά, τα dockers, τα babydoll φορεματάκια και τα σκουρόχρωμα κραγιόν. Drew πίνουμε στην υγειά, τη δικιά σου, αλλά και στην υγειά των υπόλοιπων κοριτσιών της δεκαετίας του 90 που έγιναν τα style icons μιας ολόκληρης γενιάς.

Τι και αν η ίδια έχει δηλώσει πως μισούσε τα μαλλιά της Rachel, αυτός ο ρόλος της στα "Φιλαράκια" έκανε πολλές από εμάς τότε να πηγαίνουμε με φωτογραφία της στον κομμωτή. Υπεύθυνος για την κουπ ήταν ο Chris McMillan, ενώ το κούρεμα έγινε διάσημο ως το κούρεμα "Rachell". Για την ιστορία, το "Rachell" άντεξε δύο σε σεζόν, στην τρίτη η Jennifer το πήγε προς κάτι πιο μακρύ και κλασσικό, χωρίς πολλές μύτες και ουρές.

Έχουν περάσει 18 χρόνια, από τότε που το "Clueless" προβλήθηκε στους κινηματογράφους, αλλά η γκαρνταρόμπα της high schooler Cher Horowitz ακόμα συνεχίζει να εμπνέει. Κάλτσες μέχρι το γόνατο, μαθητικές μίνι φούστες, crop tops, παπούτσια με μπαρέτες, ζακετάκια, καρό ταγέρ και κοκκάλες στα μαλλιά. Το girly preppy style στα καλύτερα του.

Μπορεί όλες μαζί αν τις έβλεπες να σε έπιανε μία επιληψία, αλλά - την αλήθεια θα την πούμε - η κάθε μία μόνη της είχε το δικό της στυλ που άνετα μπορούσες να το υιοθετήσεις. Ήθελες να ήσουν κυριλέ; Η Posh Spice ήταν για σένα. Ήσουν πιο αθλητική; Η Sporty σου έδειχνε το δρόμο. Έλεγε ρομαντζάδα και άγιος ο θεός; Η Baby Spice είχε φτιαχτεί για σένα. Άγριο θηλυκό; Ποια άλλη εκτός από την Scary θα σε έντυνε; Ενώ για όσες ήθελαν να είναι σέξι και όσο αντέξει, η Ginger Spice ήταν το είδωλό σου.

Δεν γίνεται να μιλάμε για τα style icons των νιάτων μας και να μη μιλήσουμε για τα χρυσά κορίτσια του μόντελινγκ, τις γαζέλες της πασαρέλας, τις γυναίκες που έκαναν τους σχεδιαστές μόδας να πίνουν νερό στο όνομά τους και στα δίμετρα πόδια τους. Πόσες δεν ακολουθήσαμε τη Linda όσο αφορά την κόμη; Πόσες δεν φορέσαμε ψεύτικη ελιά για να μοιάζουμε στην Cindy; Και πόσες δεν κοπιάραμε το στυλ της Naomi και της Christy. Πολλές κυρίες μου, πολλές.

Ας σηκώσει τώρα το χέρι όποια δεν ντύθηκε σαν την Κelly, όποια δεν έκανε τα μαλλιά της σαν της Brenda, όποια δε φόρεσε μαγιό σαν αυτά που φορούσε η Donna, και όποια σαν μικρή ήταν το "φυτό" της τάξης και δεν ντυνόταν σαν την Andrea. Δεν βλέπουμε χέρια.

Δεν γίνεται να κλείσουμε τη λίστα χωρίς να έχει αναφερθεί το όνομα του απόλυτου California Punk Girl. Του κοριτσιού που τίμησε το κόκκινο κραγιόν, τα αξεσουάρ προσώπου και τα μπουστάκια περισσότερο από καμία άλλη. Μα για την Gwen Stefani o λόγος. Είτε με ξανθά μαλλιά, είτε με γαλάζια, είτε με ροζ η Gwen έδειχνε τόσο φυσική και τόσο ο εαυτός της.

πηγή: cosmo.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΜΟΔΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share