Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια ελληνίδα σχεδιάστρια μονοπωλεί το Βρετανικό Μουσείο

13 Δεκεμβρίου 2019 16:16
Μια ελληνίδα σχεδιάστρια μονοπωλεί το Βρετανικό Μουσείο

Πριν λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκθέσεις ιστορίας και τέχνης από το Βρετανικό Μουσείο της Αγγλίας, με τίτλο “Troy Myth and Reality”. Για μεγάλη τιμή της χώρας μας, από ένα παγκόσμιο φάσμα σχεδιαστών και καλλιτεχνών, επιλέχθηκε η ελληνίδα σχεδιάστρια Ράνια Ξεφτέρη για να σχεδιάσει αποκλειστικά για το Βρετανικό Μουσείο τη μοναδική συλλογή κοσμημάτων “The Mystery of Troy”.

H Ράνια Ξεφτέρη, μόλις 26 ετών και με σπουδαία πορεία έως τώρα στον χώρο του πολυτελούς κοσμήματος, κατάφερε να ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο και να επιλεχθεί αποκλειστικά για την δημιουργία αυτού του έργου. Η μοναδική αυτή συλλογή της είναι εμπνευσμένη από την συλλογή κοσμημάτων της πρωταγωνίστριας της Τροίας, Ωραία Ελένη. Ιδιαίτερη αναγνώριση υπήρξε και από παγκόσμιους επισκέπτες, οι οποίοι από τις πρώτες κιόλας μέρες έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον κάνοντας τη συλλογή ανάρπαστη.

Η σχεδιάστρια, με σπουδές σχετικές σε Αρχιτεκτονική-Διακόσμηση, Ιστορία Τέχνης & Σχεδίαση Κοσμήματος και Αντικειμένων, χρησιμοποιεί τις γνώσεις της για να δημιουργεί κοσμήματα κομψά, ασυνήθιστα, με μία δόση μινιμαλισμού. Έμπνευσή τη είναι η τέχνη στο ευρύτερο φάσμα της με σκοπό να παράγει κοσμήματα που έχουν διαχρονικό χαρακτήρα. Αναζητώντας τη διαχρονικότητα σε κάθε συλλογή, η Ράνια Ξεφτέρη μεταφράζει τις ελληνικές καλλιτεχνικές αναφορές και οχι μόνο σε καινοτόμα σχέδια που είναι έντονα και εκλεπτυσμένα. Ισορροπώντας μεταξύ μιναμαλισμού και ροκ πολυτέλειας, τα κοσμήματα της εκφράζουν τόλμη και κομψότητα.

 

Ροή ειδήσεων

Share