Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χρειάστηκαν 60 ολόκληρα χρόνια για να δημιουργηθεί αυτό το φόρεμα

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

16 Σεπτεμβρίου 2019 12:03
Χρειάστηκαν 60 ολόκληρα χρόνια για να δημιουργηθεί αυτό το φόρεμα

Ένα αρχαίο αιγυπτιακό φόρεμα ηλικίας 4.500 ετών που χρειάστηκε 60 χρόνια για να συναρμολογηθεί. Το φόρεμα βρέθηκε σκορπισμένο σε 7.000 κομμάτια σε ένα τάφο στη Γκίζα και η συναρμολόγηση του, μόνο εύκολο εγχείρημα δεν ήταν.

Οι αρχαιολόγοι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κομμάτια που συλλέχθηκαν, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κατάφεραν να αποτυπώσουν ακριβώς το φόρεμα εκείνης της εποχής, προσφέροντας στο κόσμο λίγο από την αίγλη της χρυσής εποχής των Αιγυπτίων.

Δείτε επίσης: ZARA: Το χειμωνιάτικο φόρεμα που όλες οι γυναίκες πρέπει να έχετε στη ντουλάπα σας!

60 χρόνια μετά τη πρώτη ανακάλυψη του τάφου, που μέσα ήταν τα σκορπισμένα κομμάτια το φόρεμα κάνει το γύρο του κόσμου, σε μουσεία τραβώντας τα βλέμματα των επισκεπτών με την λάμψη που αποπνέει.

Το φόρεμα 1800 ευρώ της Κέιτ Μίντλετον ''εξαφάνισε'' το σύνολο της Μέγκαν Μαρκλ αξίας 100.000 ευρώ!

Μπορεί η κόντρα της εβδομάδας να είναι άνιση, καθώς Μέγκαν Μαρκλ επέλεξε για την επίσημη εμφάνισή της στο Μαρόκο ένα φόρεμα Dior αξίας 105.000 ευρώ και από την άλλη η Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκε χτες με ένα φόρεμα Missoni αξίας 1.860 ευρώ, ωστόσο η Δούκισσα του Κέμπριτζ αν και με μικρότερο budget κατάφερε να επικρατήσει.

Συγκεκριμένα, η Κείτ Μίντλετον και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση στο Empire Music Hall, όπου και ο Δούκας του Κέμπριτζ έβγαλε λόγο σχετικά με την Βρετανία και το Brexit.
Η Δούκισσα του Κέμπριτζ εμφανίστηκε με ένα μεταλλιζέ φόρεμα Missoni αξίας 1.860 ευρώ, το οποίο ήταν στενό στην μέση και έκανε πλισέ από την μέση και κάτω.

Πάντως αν και η δημιουργία της ήταν σχετικά απλή σε σχέση με άλλα φορέματα που έχει φορέσει, όπως για παράδειγμα την υπέροχη δημιουργία Gucci ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Δούκισσα του Κέμπριτζ ανέδειξε το φόρεμα με τον καλύτερο τρόπο.
Συνδυάζοντας το φόρεμα με ένα ζευγάρι nude γόβες και με ένα επίσης nude τσαντάκι του βρετανικού οίκου Mulberry, η Κέιτ Μίντλετον «έσβησε» την πανάκριβη εμφάνιση της Μέγκαν Μαρκλ από τον χάρτη, η οποία είχε επιλέξει να φορέσει στο Μαρόκο ένα φόρεμα Dior αξίας 105.000 ευρώ που την κάλυπτε από την κορυφή μέχρι τα νύχια και συνδύαζε σατέν ύφασμα με πολύτιμους κεντημένους λίθους.

Πάντως πέρα από την στιλιστική κόντρα, οι δύο Δούκισσες αναμετρήθηκαν και στην συνολική τους εικόνα.

Κι αυτό γιατί η Κέιτ Μίντλετον χτες ήταν σε πάρα πολύ καλό mood.

Χαμογελαστή και λαμπερή μετά την ομιλία του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον συνόδεψε τον σύζυγό της σε ένα πάρτι με νέους και δεν δίστασε να καθίσει πίσω από την μπάρα.

H Mέγκαν Μαρκλ στο Μαρόκο με φόρεμα Dior αξίας 105.000 ευρώ.

Από την άλλη η Μέγκαν Μαρκλ δεν έκανε αυτή την διαφορά στην επίσκεψή της στο Μαρόκο, καθώς πέρα από το γεγονός πως ήταν χαμογελαστή και ευγενική, η Δούκισσα του Σάσεξ κράτησε γενικά χαμηλό προφίλ.

Τα βρετανικά ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα γράφουν όλο και συχνότερα, επικαλούμενα πηγές που έχουν καλή γνώση των πραγμάτων, ότι ο πρίγκιπας Χάρι έχει αλλάξει τελείως το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα αναφέρονται στην αλλαγή στη συμπεριφορά του από τότε που γνώρισε την Μέγκαν Μαρκλ. Είναι νευρικός, κάνει ότι του λέει... η δικτατορική Μέγκαν, όπως αποκαλούν συχνά το τελευταίο διάστημα τα βρετανικά ΜΜΕ την δούκισσα του Σάσεξ, μιλάει απότομα στο προσωπικό του παλατιού, έχει αποξενωθεί από τους φίλους που είχε μια ζωή. Και φυσικά έχει σταματήσει τα ξενύχτια και τις κραιπάλες.

Ως εξήγηση για αυτή τη συμπεριφορά παρουσιάζουν ότι ο πρίγκιπας Χάρι θέλει να είναι άκρως προστατευτικός με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει με την μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, την οποία έχασε τόσο ξαφνικά, ενώ εκείνος ήταν μόλις 11 ετών.

 

Ροή ειδήσεων

Share