Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ποια είναι η ιστορία του πουκαμίσου;

Το απόλυτο διαχρονικό ανδρικό ένδυμα..

11 Ιουλίου 2019 15:47
Ποια είναι η ιστορία του πουκαμίσου;

Το διαχρονικό ανδρικό πουκάμισο είναι πάντα στην μόδα και το προτιμούν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους αλλά και στις επίσημες εμφανίσεις τους. Ποια είναι όμως η ιστορία για το απόλυτο διαχρονικό πουκάμισο; Από που ξεκίνησε; Αγοράστε το λίγο πριν εξαντληθεί το απόλυτo trend του φετινού καλοκαιριού!

Αναμφισβήτητα το πουκάμισο αποτελεί το σημαντικότερο ανδρικό ένδυμα. Παρουσιάζει έντονο σημειολογικό ενδιαφέρον, γιατί αντανακλά την προσωπικότητα εκείνου που το φορά και διαχρονικά, οι επιλογές του εκφράζουν την κουλτούρα και την αισθητική του.

Οι ρίζες του εντοπίζονται στο Καλαζίρι των Ασσυρίων και των Βαβυλωνίων, στον Κάνδυ των Περσών, στον Χιτώνα των Ελλήνων και τέλος, στην Τουνίκα των Ετρούσκων και Ρωμαίων, που αποτέλεσαν τον προπομπό του σημερινού πουκαμίσου.

Ο όρος Camisas στα τέλη του 17ου αιώνα, σηματοδοτεί την αρχή της νεότερης ιστορίας του πουκαμίσου. Κατά τη διάρκεια των ετών, εκλεκτά υφάσματα, γιακάδες και μανσέτες, αντικατοπτρίζουν την επαγγελματική ταυτότητα και την οικονομική ισχύ.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, “ο κόσμος του πουκαμίσου” έχει να προσφέρει το μέγιστο δυνατό εύρος επιλογών.

Ποια είναι η σωστή εφαρμογή του πουκαμίσου;

Η Regular γραμμή είναι κατάλληλη για όσους δεν επιθυμούν απόλυτη εφαρμογή στο σώμα τους και δεν διαθέτει πένσες. Η Slim γραμμή διαθέτει πένσες και είναι συνεπώς πιο εφαρμοστή.

Οι μανσέτες πρέπει να αγκαλιάζουν σωστά το χέρι και να επιτρέπουν ταυτόχρονα την ελευθερία της κίνησης. Όταν συνδυάζονται με κοστούμι, πρέπει να εξέχουν τουλάχιστον 1,5cm κάτω από το μανίκι του σακακιού. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι μανσέτας. Η Απλή με κουμπί και η Διπλή, που κλείνει με μανικετόκουμπα.

Τα Mανικετόκουμπα είναι δύο κουμπιά ενωμένα σε έναν κοινό άξονα, που χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο της διπλής μανσέτας. Το μανικετόκουμπο θεωρείται το κόσμημα του πουκαμίσου. Δηλώνει στυλ, status και καλό γούστο, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη μοναδικότητα του ρούχου. Αναπόσπαστο κομμάτι του καλού ντυσίματος και απαραίτητο αξεσουάρ σε σημαντικές στιγμές της ζωής μας.

Zara: Tα πιο στυλάτα πουκάμισα για chic εμφανίσεις!

Όλες οι γυναίκες θέλουν να είναι πάντα μέσα στην μόδα και να μην νιώθουν αποκομμένες από τις διεθνείς τάσεις! Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει για εσάς τα πουκάμισα που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι τα σχέδια είναι πιο chic κάτι που αρέσει ιδιαίτερα στις γυναίκες και για αυτό έχει δημιουργηθεί μια καινούρια τάση! Μπορείτε να το συνδυάσετε με διάφορα αξεσουάρ που θα αναδείξουν το σύνολό σας!

ΚΕΝΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ


25,95 EUR
ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ - 7796/591

Ημιδιάφανο πουκάμισο με γιακά και μακρύ μανίκι. Λεπτομέρεια ασορτί συνδυασμένο απλικέ. Κλείσιμο μπροστά με κουμπιά.

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share