Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Διάσημοι οίκοι μόδας λένε «όχι» στα ανήλικα μοντέλα!

Όριο ηλικίας και στην πασαρέλα!

17 Μαΐου 2019 14:27
Διάσημοι οίκοι μόδας λένε «όχι» στα ανήλικα μοντέλα!

Ο παγκόσμιος κολοσσός μόδας «Kering», με ιδιοκτήτη τον Γάλλο μεγιστάνα, Φρανσουά Ανρί Πινό δεσμεύτηκε ότι, εφεξής θα προσλαμβάνει για τις διαφημιστικές του καμπάνιες μόνο άτομα άνω των 18 ετών.

Ο γαλλικός όμιλος Kering στον οποίο ανήκουν πολλοί καταξιωμένοι οίκοι μόδας, διευκρινίζει ότι, από το 2020, θα υπογράφει συμβόλαια με μοντέλα ηλικίας μόνο 18 ετών και άνω στα ντεφιλέ και τις φωτογραφίσεις των προιόντων του.

«Θεωρούμε ότι έχουμε ευθύνη να εφαρμόζουμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές στον κλάδο των προιόντων πολυτελείας και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που θα ενθαρρύνει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, «Kering», Φρανσουά-Ανρί Πινό.

Στο χώρο της μόδας έχουν αναφερθεί πολλά κρούσματα νευρικής ανορεξίας, και μάχη με την κατάθλιψη σε μοντέλα νεαρής ηλικίας.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που επιλέγουν να δουλεύουν με κορίτσια κάτω των 18 ετών για πολλούς και διάφορους λόγους.

«Kατά την άποψή μας, η ψυχολογική ωριμότητα των μοντέλων, ηλικίας άνω των 18 ετών, είναι πιο κατάλληλη για τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις του επαγγέλματος», δηλώνει η Μαρί Κλερ Νταβό, αρμόδια για θέματα διεθνών σχέσεων στον οίκο «Kering».

Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που μοντέλο ξεψύχησε πάνω στην πασαρέλα! (Video)

Ο 26χρονος Τάλες Σοάρες συμμετείχε σε επίδειξη της εταιρείας Ocksa, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Σάο Πάολο, το περασμένο Σάββατο, όταν το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά.

Το μοντέλο κατέρρευσε στην πασαρέλα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των εκατοντάδων θεατών, που στην αρχή νόμιζαν ότι απλώς σκόνταψε και έπεσε.

Συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα της κατάστασής του 26χρονου, τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο, όπου όπως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Folha Press, ο νεαρός εθεάθη να βγάζει αφρούς από το στόμα προτού χάσει τις αισθήσεις του πάνω στην πασαρέλα.

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share