Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σάλο έχει προκαλέσει ο οίκος Burberry! - Το φούτερ με τα κορδόνια και την... θηλιά στο λαιμό!

Ένα φούτερ τα κορδόνια του οποίου σχημάτιζαν μία θηλιά στο λαιμό!

20 Φεβρουαρίου 2019 13:41
Σάλο έχει προκαλέσει ο οίκος Burberry! - Το φούτερ με τα κορδόνια και την... θηλιά στο λαιμό!

Σάλο προκαλεί η επιλογή του οίκου Burberry, να παρουσιάσει στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας στο Λονδίνο, ένα φούτερ τα κορδόνια του οποίου σχημάτιζαν μία θηλιά στο λαιμό

Το αξιοσημείωτο είναι πως την έντονη και άκρως αρνητική κριτική πυροδότησε μια ανάρτηση που έκανε στο Instagram η Liz Kennedy, η οποία είναι μοντέλο της Burberry γράφοντας μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της:

«Η αυτοκτονία δεν είναι μόδα. Επίσης ας μην ξεχνάμε της φρικιαστική ιστορία του λιντσαρίσματος».

Σύμφωνα με την ίδια, όταν ζήτησε να επικοινωνήσει με κάποιον από τον οίκο μόδας για να τους πει ότι η ευαισθησία της προκλήθηκε επειδή είχε περιστατικό αυτοκτονίας στην οικογένειά της «το μόνο που μου είπαν ήταν «Είναι μόδα. Κανείς δεν ασχολείται τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή και κράτα το για τον εαυτό σου».

Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η ανάρτηση της Kennedy, οδήγησε τελικά στην απολογία του οίκου Burberry.

«Ζητάμε συγγνώμη για τη δυσφορία που προκαλέσαμε» δήλωσε επί του θέματος, ο Marco Gobbetti προσθέτοντας ότι η Burberry απέσυρε το συγκεκριμένο ρούχο από την κολεξιόν για το επόμενο φθινόπωρο-χειμώνα.

«Αν και το σχέδιο είχε έμπνευση από τους ναυτικούς, αντιλαμβάνομαι ότι ήταν αναίσθητο» δήλωσε από την πλευρά του ο creative director της Burberry, Riccardo Tisci.

Το επίμαχο φούτερ ήταν κομμάτι από μια συλλογή που ονομάζεται Tempest και παρουσιάστηκε την Κυριακή στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Το σόου, στο οποίο συμμετείχαν «επαναστατημένοι νέοι», ήταν αφιερωμένο σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Riccardo Tisci στην «νεολαία του σήμερα

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share