Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για πρώτη φορά η Vogue βάζει στο εξωφυλλό της...

8 Φεβρουαρίου 2018 10:43
Για πρώτη φορά η Vogue βάζει στο εξωφυλλό της...

Το ακριβοπληρωμένο μοντέλο της βιομηχανίας και σύζυγος του Τομ Μπρέιντι, η Ζιζέλ Μπούντχεν είναι η μούσα της ιταλικής έκδοσης της Vogue. Φωτογραφημένη χωρίς ίχνος μακιγιάζ η Βραζιλιάνα καλλονή και ακτιβίστρια για το περιβάλλον αποφάσισε να γράψει ιστορία ποζάροντας au naturel με τις ευχές της βίβλου του ιταλικού στιλ.

Μετρώντας εκατοντάδες εξώφυλλα περιοδικών μόδας η Μπούντχεν δείχνει το αληθινό -σχεδόν ζεν- πορτρέτο της στο εξώφυλλο της Vogue Italia στο τεύχος Φεβρουαρίου.

Η Μπούντχεν άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της στον φωτογράφο Τζέιμι Χούκσουορθ για την πιο προσωπική φωτογράφηση που έχει κάνει ποτέ. Γράφοντας ιστορία για το περιοδικό μόδας, η 37χρονη "βασίλισσα των supermodel" εμφανίζεται στις φωτογραφίες χωρίς ίχνος μακιγιάζ δίνοντας στο κοινό την πιο αυθεντική εικόνα της.

Με τίτλο Sunday With Gisele (Κυριακή με τη Ζιζέλ) το φωτογραφικό αφιέρωμα καταγράφει πόσο φυσιολογική είναι η ζωή της Μπούντχεν στη Βοστώνη - παρά το γεγονός ότι είναι το δεύτερο υψηλότερης αμοιβής μοντέλο στον κόσμο και παντρεύτηκε τον επιθετικό της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, New England Patriots, Τομ Μπρέιντι – καθώς ανατρέχει σε παλιές φωτογραφίες, παίζει με το σκύλο της και ζεσταίνει τα πόδια της με ένα ζευγάρι παντόφλες Bugs Bunny.

Με το φρέσκο πρόσωπό της, τα φυσικά κυματιστά μαλλιά της και ακόμη και τις δικές της ενδυματολογικές επιλογές από τη ντουλάπα της, το μοντέλο από τη Βραζιλία κράτησε χαμηλούς τόνους, ενώ ο Χούκσουορθ κατέγραψε τα όμορφα πλάνα.

Ο φωτογράφος ευθυγραμμίστηκε με την απλότητα της φωτογράφησης, χρησιμοποιώντας μόνο το φυσικό φως και φρόντισε ώστε οι φωτογραφίες να παραμείνουν χωρίς επεξεργασία δημιουργώντας πορτρέτα μιας κανονικότητας που σπάνια εκτυπώνεται σε εκδόσεις μόδας.


Στο shooting δεν υπήρχε κάποιος για να κάνει το make up ή να φροντίσει τα μαλλιά της Μπούντχεν που αποφάσισε να ντύσει η ίδια τον εαυτό της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα για τους.... δολοφόνους της Ειρήνης Λαγούδη! Τέλος στο θρίλερ που συγκλονίζει το Πανελλήνιο;

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Vogue Italia έβαλε μια γυναίκα όπως πραγματικά είναι στο εξώφυλλο της και αυτό είναι ρηξικέλευθο για τη βιομηχανία της πλαστικής ομορφιάς και των αμφιλεγόμενων προτύπων που καθιερώνει.

Ακόμη και αν αυτή η γυναίκα είναι μια επαγγελματίας και δη καλλονή που νιώθει άνετα με τον εαυτό της ως έχει -χωρίς υπερβολές περιποίησης και φανταχτερές δημιουργίες- η βιομηχανία μόδας καταφέρνει και φέρνει δειλά δειλά την πραγματική γυναίκα στο προσκήνιο και αυτό είναι μια πρωτοβουλία που χαιρετήθηκε από τη βιομηχανία του στιλ.

 

Ροή ειδήσεων

Share