Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μακρύ, midi, camel ή ροζ; - Ποιο είναι το ιδανικό παλτό για φέτος το χειμώνα! (Photo)

23 Νοεμβρίου 2017 17:30
Μακρύ, midi, camel ή ροζ; - Ποιο είναι το ιδανικό παλτό για φέτος το χειμώνα! (Photo)

Θα έχεις ήδη εντοπίσει κάτι τριχωτές ζακέτες ή παλτό που ήδη παίζουν μία πενταετία, αν πάλι όχι εδώ είμαι να σε ενημερώσω πως δεν χάλασε και ο κόσμος. Λοιπόν αυτά τα παλτό είναι σαν λούτρινα αρκουδάκια και δίνουν και την αίσθηση της δεκαετίας των 70s.

Στους μοδάτους δρόμους του εξωτερικού κυκλοφορούν ήδη. Eδώ θα κάνουν την εμφάνισή τους με τα πρώτα κρύα ή και όχι, μιας και έχουμε την τάση να βιώνουμε τον χειμώνα λίγο πιο έντονα από ότι πραγματικά είναι. Mπορεί να φορεθούν ως εναλλακτική λύση από το κλασσικό παλτό που θα αναλύσω παρακάτω για εσένα που δεν θες κάτι τόσο δομημένο.

Να επενδύσω σε ένα παλτό και πώς να είναι;

Να επενδύσεις. Τώρα σε τι παλτό αυτό έχει να κάνει πολύ με τρία πράγματα, το μήκος, το χρώμα και την σύνθεση. Σε ό,τι αφορά το μήκος θα επέλεγα μίντι και όχι μάξι για να μην σκουπίζεις τα πεζοδρόμια και να μην πιάνεται στη πόρτα του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς υγραίνεται και αλλάζει χρώμα όταν ερεθίζεται το αιδοίο (photos+18)

Κάνοντας μία ανασκόπηση εδώ, να πούμε ότι το midi δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1920 και φορέθηκε από τις flappers και οι αυξομειώσεις του μήκους συνέχισαν έως την δεκαετία του 1940 με αποκορύφωμα το 1947 και το New Look του Dior. Tο μήκος του φτάνει μέχρι την μέση της γάμπας συνήθως ή καλύπτει το γόνατο και το 1/3 του υπόλοιπου μήκους του ποδιού, θα το έχεις δει σίγουρα σε πολλές παραλλαγές.

Χρώμα: βάλε χρώμα στη ζωή σου και τόλμα ένα millenial pink ( το ροζ που ξέρουμε από τις μαμάδες μας είναι πάνω κάτω, απλά το ονόμασαν αλλιώς) ή ένα baby blue δηλαδή σιέλ. Αν ήδη σου έχουν γυρίσει τα μάτια μην αντέχοντας καθόλου αυτά τα χρώματα μπορείς να χαλαρώσεις γιατί έχουμε άλλα δύο προτεινόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής και νικητής talent show της ελληνικής τηλεόρασης!

Το feather grey και το camel είναι κλασσικές επιλογές που πολύ πιθανό να βρίσκονται στην ντουλάπα σου ήδη.


Σχετικά με την σύνθεση, εδώ θα επιμείνω στο να βρεις ένα παλτό με τουλάχιστον 60% μαλλί για να «τα λέει τα λεφτά του» και να σε κρατήσει ζεστή. Προσοχή με τα μάλλινα παλτό στα μανίκια, λόγω τριβής κάνουν κόμπους. Δεν προτείνω ξυράφια και άλλα τέτοια παρά μόνο anti-pilling μηχανηματάκι που κόβει τους κόμπους χωρίς να καταστρέφει το ρούχο απλά θέλει υπομονή για αυτό βάλε καμιά σειρά να δεις ή δώσε το στη μαμά σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - διαρροή: Διέρρευσαν φωτογραφίες από το σημερινό επεισόδιο! Κρουαζιέρα για τους "διάσημους", αποχώρηση για τους "μπλε"!

Το ιδανικό θα ήταν να αποταμίευες χρήματα και να έπαιρνες ένα καλό μάλλινο παλτό κάθε 4-5 χρόνια. Το κόστος είναι μεγάλο αλλά η συνήθειά μας να αγοράζουμε κάθε χρόνο ένα παλτό των 70 ευρώ που στο τέλος του χειμώνα έχει διαλυθεί, είναι μεγάλη σπατάλη. Κάτι ήξεραν οι μητέρες μας που αγόραζαν λίγα και καλά κομμάτια και ήταν πιο ωραία ντυμένες από εμάς που αγοράζουμε μια σακούλα ρούχα όταν πάμε για καφέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων: Η μεγάλη αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος!

Κάτι άλλο που αξίζει να σου πω είναι για την φόδρα μέσα στο παλτό. Προσωπικά μου αρέσουν αφοδράριστα και αυτό χρήζει παρακολούθησης. Ίσως γιατί φαίνονται λιγότερα «καλά» και αυτό μου αρέσει, όπως και να έχει εσύ διάλεξε αυτό που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό και θυμήσου ότι το αγοράζεις για κάθε μέρα όχι για βράδια σε λόμπι ξενοδοχείων του εξωτερικού οπότε αν νιώσεις σαν την Joan Collins στη Δυναστεία άστο καλύτερα και αγόρασε κάτι πιο λειτουργικό για την καθημερινότητα σου.

Πηγή: Bovary.gr

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share