Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Louis Vuitton- Marc Jacobs: Συνάντηση τιτάνων στην εντυπωσιακή έκθεση του Παρισιού!

21 Μαρτίου 2012
Louis Vuitton- Marc Jacobs: Συνάντηση τιτάνων στην εντυπωσιακή έκθεση του Παρισιού!

Περισσότερο από ένας αιώνας χωρίζει τον Louis Vuitton, ιδρυτή του οίκου Louis Vuitton το 1854, καιτον Marc Jacobs, καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου από το 1997, δύο προσωπικότητες με τεράστια συνεισφορά στονκόσμο της μόδας.

Δύο δημιουργοί, καθένας στη δική του γλώσσα, ενσωμάτωσαν πολιτισμικούς κώδικεςκαι τάσεις προκειμένου να διαμορφώσουν την ιστορία της σύγχρονης μόδας.

Με αφορμή αυτές τις δύο προσωπικότητες, κατά τη διάρκεια του Paris Fashion Week στο Musée des ArtsDécoratifs έγινε στις 9 Μαρτίου το μεγάλο opening της έκθεσης «Louis Vuitton - Marc Jacobs»

(θα διαρκέσει μέχρι τις 16Σεπτεμβρίου 2012).

Οι παράλληλες ιστορίες τους μάς επιτρέπουν να διεισδύσουμε στη βιομηχανία της μόδας κατά τη διάρκεια δύο καταλυτικών περιόδων: η μία εκτυλίσσεται κατά την κορύφωση της βιομηχανικής επανάστασηςτο 19ο αιώνα και η άλλη στην κυριαρχία της παγκοσμιοποίησης τον 20ό αιώνα.

Η ιστορία τους, επίησς, είναι μία ιστορία γαλλικής δεξιοτεχνίας, τεχνολογικής προόδου, στυλιστικής δημιουργίας και καλλιτεχνικής συνεργασίας.

Ο εκθεσιακός χώρος, σχεδιασμένος από τους Sam Gainsbury και Joseph Bennett, εκτείνεται σε δύοορόφους, καθένας αφιερωμένος σε έναν από τους δημιουργούς.

Τα μπαούλα του Louis Vuitton αποτελούν μέρος της έκθεσης με τα εκθέματα του μουσείου που αφορούν τη μόδα του 19ου αιώνα ενώ η συλλογή των πιο εμβληματικών σχεδίων του Marc Jacobs, που ανατρέχουν τα δεκαπέντε χρόνια της καριέρας του στη Louis Vuitton, παρουσιάζονται στο δεύτερο όροφο.

 

Ροή ειδήσεων

Share