Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

Μην τα ακολουθήσετε ποτέ!

16 Μαΐου 2023 10:06
12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα ευτυχίας από τους άνδρες. Αυτό αποδίδεται συχνά στην πίεση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες για να συμμορφωθούν με τα κοινωνικά πρότυπα και να διαπρέψουν σε πολλούς τομείς της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της οικιακής και επαγγελματικής τους ζωής, καθώς και για να συμβαδίζουν με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις ομορφιάς.

Σαρκώδη χείλη

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© GEORGE ROGERS / SIPA / SIPA / East News

Μια δημοφιλής τάση μεταξύ των γυναικών είναι τα σαρκώδη χείλη, καθώς τα λεπτά χείλη συχνά συνδέονται με τη γήρανση. Πολλές σύγχρονες γυναίκες επιθυμούν να ενισχύσουν τον όγκο και την έκφραση των χειλιών τους και τα fillers με βάση το υαλουρονικό οξύ έχουν γίνει δημοφιλή.

Ωστόσο, οι ιατροί προειδοποιούν ότι τα συχνά γεμίσματα χειλιών μπορεί να προκαλέσουν σημαντική βλάβη, καθώς ο ιστός του δέρματος μπορεί να τεντωθεί και να πέσει κάτω από το βάρος του εγχυόμενου πληρωτικού, επιδεινώνοντας το πρόβλημα. Οι γυναίκες πρέπει να σταθμίσουν τους κινδύνους και τα οφέλη πριν αποφασίσουν να υποβληθούν σε τέτοιες διαδικασίες.

Δείτε ακόμα: 8 Συμβουλές μόδας που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι

Γραμμές λαιμού

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© Derek Storm / Everett Collection / East News

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε γιατί εμφανίζονται οι γραμμές λαιμού. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του και γίνεται πιο λεπτό, καθιστώντας το πιο ευαίσθητο στις ρυτίδες και τις γραμμές. Επιπλέον, η έκθεση στον ήλιο παίζει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξή τους.

Η κοινωνία πιέζει συχνά τις γυναίκες να δείχνουν νέες και άψογες και αυτό το πρότυπο μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα ανεπάρκειας και ανασφάλειας. Η ανησυχία για τις γραμμές λαιμού μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία και την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας.

Σχήμα σώματος «κλεψύδρα»

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© Adam Orchon / Everett Collection / East News, © QUAGLIA / SIPA / East News

Το σχήμα σώματος «κλεψύδρα» έχει εξιδανικευτεί εδώ και αρκετό καιρό, με όσες έχουν λεπτή μέση και ανάλογους ώμους και γοφούς να δέχονται συχνά βλέμματα θαυμασμού. Ωστόσο, οι στυλίστες προτείνουν ότι κάθε σχήμα σώματος μπορεί να φαίνεται υπέροχο με τις σωστές ενδυματολογικές επιλογές.

Για παράδειγμα, τα κορίτσια με φαρδύτερους γοφούς μπορούν να ενισχύσουν τις γραμμές της πλάτης και των ώμων τους με ένα έντονο επάνω μέρος για να ισορροπήσουν τη σιλουέτα τους. Ομοίως, όσες έχουν πιο μακριά πόδια μπορούν να δοκιμάσουν ένα bootcut ή flared παντελόνι σε συνδυασμό με φλατ παπούτσια. Αντί να παραπονιούνται για τη γενετική και να ζηλεύουν όσες έχουν το «ιδανικό» σχήμα σώματος, μπορούν να μάθουν να ενισχύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους για να νιώθουν αυτοπεποίθηση και όμορφα.

Σφιχτή κοιλιά

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© ASSOCIATED PRESS / East News

Πολλές γυναίκες έχουν παραδεχτεί ότι μια χαλαρή κοιλιά μπορεί να συμβάλει στη χαμηλή αυτοεκτίμησή τους. Σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν μερικές υποβάλουν τον εαυτό τους σε αυστηρές δίαιτες και εξαντλητικά προγράμματα άσκησης. Ωστόσο, οι ιατροί υποστηρίζουν ότι μια μικρή ποσότητα υποδόριου λίπους σε αυτήν την περιοχή δεν είναι προβληματική για τις γυναίκες και είναι, στην πραγματικότητα, ένας δείκτης της σωστής λειτουργίας του σώματος.

Μικρή μύτη

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© Invision / Invision / East News, © Joe Sutter, PacificCoastNews / East News

Η ιδέα της ιδανικής μύτης που προωθούν πολλοί πλαστικοί χειρουργοί έχει γίνει όνειρο για πολλά κορίτσια. Αυτό το στερεότυπο έχει εσωτερικευτεί τόσο βαθιά που ορισμένα ξεχνούν ότι μια ασυνήθιστη μύτη δεν είναι ένα ελάττωμα, αλλά ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που τις κάνει να ξεχωρίζουν.

Συμμετρικό πρόσωπο

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© Jordan Strauss / Invision / AP / East News

Ενώ η ασυμμετρία του προσώπου είναι φυσική, ορισμένες γυναίκες αισθάνονται ανασφάλεια γι’ αυτό. Οι ειδικοί ομορφιάς και οι κοσμετολόγοι προωθούν μαθήματα δημιουργίας προσώπου για να βοηθήσουν τις γυναίκες να επιτύχουν συμμετρία. Αν και αυτές οι ασκήσεις μπορεί να είναι ωφέλιμες, είναι σημαντικό να μην εστιάσετε στην ασυμμετρία του προσώπου, καθώς είναι συχνά αόρατη στους άλλους.

Σχεδόν όλα τα πρόσωπα είναι λίγο ασύμμετρα. Τα μάτια μας είναι τόσο συνηθισμένα σε αυτό που προσαρμόζονται χωρίς συνειδητή σκέψη. Οι πιθανότητες είναι ότι κανείς δεν το έχει προσέξει και δεν θα τον ένοιαζε αν το έκανε.

Εάν συνομιλείτε στενά με κάποιον, μπορεί να παρατηρήσει ασυμμετρία και να αδιαφορήσει επειδή μιλάει σε ένα άτομο, δεν εξετάζει έναν πίνακα.

Πυκνά φρύδια

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© Jonathan Short / LFI / East News

Η τάση για πυκνά και φυσικά φρύδια έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, δεν είναι κάθε γυναίκα ευλογημένη με φυσικά γεμάτα και εκφραστικά φρύδια. Για να βοηθήσει όσες έχουν αραιά φρύδια, η βιομηχανία ομορφιάς προωθεί υπηρεσίες όπως ανύψωση φρυδιών και τατουάζ.

Ενώ ορισμένες γυναίκες φροντίζουν σχολαστικά κάθε τρίχα των φρυδιών τους, άλλες δεν βρίσκουν ελκυστικά τα πυκνά φρύδια.

Τα φρύδια με τα οποία γεννηθήκατε είναι αυτά που είναι κατάλληλα για το πρόσωπό σας και δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσετε να αλλάξετε το σχήμα, απλώς καθαρίστε τα.

Καθαρό δέρμα

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© Fred Duval / MEGA / Mega Agency / East News

Η ομοιόμορφη χροιά του προσώπου είναι μια κοινή επιθυμία για τις περισσότερες γυναίκες. Τα καταστήματα καλλυντικών εχουν διάφορα προϊόντα, όπως μέικ-απ και concealers, ενώ οι κοσμετολόγοι συνιστούν επαγγελματικά peeling για να βοηθήσουν τις γυναίκες να αποκτήσουν άψογη επιδερμίδα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα προβλήματα μελάγχρωσης μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να εξαλειφθούν. Συχνά επηρεάζονται από εσωτερικούς παράγοντες όπως ο γενετικός κώδικας, τα δομικά χαρακτηριστικά των κυττάρων και οι ορμονικές ανισορροπίες, παρά από εξωτερικούς παράγοντες όπως το περιβάλλον.

Ίσια λευκά δόντια

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© Gael Colliguet / KCS / East News

Ενώ τα ίσια, λευκά δόντια μπορεί να θεωρηθούν τα ιδανικά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα φυσικά δόντια έχουν όλα τα σχήματα και μεγέθη και οι ατέλειες είναι απολύτως φυσιολογικές. Στην πραγματικότητα, πολλοί βρίσκουν τα μοναδικά ή «ατελή» δόντια τους να είναι αξιαγάπητα και ελκυστικά. Αρκεί να έχετε απλές συνήθειες, όπως το βούρτσισμα της γλώσσας σας, για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής.

Πρόσωπο χωρίς ρυτίδες

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© AP / East News, © Evan Agostini / Invision / AP / East News

Κάποιοι λένε ότι οι ρινοχειλικές πτυχές κάνουν μια γυναίκα να φαίνεται μελαγχολική και προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή της. Οι γυναίκες ξοδεύουν χρήματα σε ενέσεις μπότοξ και πληρωτικά για να εξαλείψουν τα σημάδια γήρανσης. Ωστόσο, όλες αυτές οι διαδικασίες αφαιρούν αυτό που η φύση έχει δώσει στις γυναίκες – τη φυσική ομορφιά και τη μοναδικότητά τους.

Η Κάμερον Ντίαζ παραδέχτηκε ότι παραλίγο να χάσει την αίσθηση του εαυτού της επιδιώκοντας τη νεανικότητα. «Προτιμώ να δω το πρόσωπό μου να γερνά παρά ένα πρόσωπο που δεν μου ανήκει», μοιράστηκε η ηθοποιός με τους θαυμαστές της στο βιβλίο της όταν συζητούσε το θέμα των «ενέσεων ομορφιάς».

Καμπύλες

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© Elizabeth Goodenough / Everett Collection / East News, © East News

Επιδιώκοντας το ιδανικό σχήμα σώματος, πολλές γυναίκες σήμερα προσπαθούν για τις στρογγυλεμένες καμπύλες της Jennifer Lopez. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επίτευξη αυτού του σχήματος δεν αφορά μόνο την αυστηρή φυσική προπόνηση, αλλά περιλαμβάνει επίσης τη συγκεκριμένη δομή του σώματος και τον μυϊκό τόνο.

Οι φυσιοθεραπευτές έχουν σημειώσει ότι το να έχετε «επίπεδο σχήμα» δεν είναι σημάδι τεμπελιάς, αλλά μάλλον αποτέλεσμα ανενεργών μυών που εμποδίζουν τις γυναίκες να αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα σώματος. Οι ειδικοί συνιστούν να ενσωματώσετε περισσότερες διατάσεις και περπάτημα για να ενεργοποιήσετε αυτούς τους μύες.

Επιβράδυνση της γήρανσης

12 Πρότυπα ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να αποφύγει!

© VALERIE MACON / AFP / East News, © Image Press Agency / Sipa USA / East News

Η εμφάνιση ρυτίδων, μιμικών ρυτίδων και γκρίζων μαλλιών είναι συχνά αιτία ανησυχίας για πολλές γυναίκες. Ωστόσο, οι επιστήμονες συμβουλεύουν ότι οι άνθρωποι έχουν περιορισμένο έλεγχο στη λειτουργικότητα του βιολογικού ρολογιού, επομένως η ανησυχία για τη γήρανση είναι περιττή.

Διάφοροι παράγοντες, όπως περιβαλλοντικοί, πρακτικές περιποίησης, γενετική και γενική υγεία, επηρεάζουν τη γήρανση. Οι διασημότητες αποδεικνύουν ότι η γήρανση μπορεί να συμβεί διαφορετικά και να είναι εξίσου όμορφη.

 

Ροή ειδήσεων

Share