Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

8 τρόφιμα που όσο τα τρώτε τόσο νεότερες θα δείχνετε! Για το 3ο δεν είχαμε ιδέα

Η διατροφή διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία, τη μακροζωία και το δέρμα μας

25 Ιανουαρίου 2023 14:14
8 τρόφιμα που όσο τα τρώτε τόσο νεότερες θα δείχνετε! Για το 3ο δεν είχαμε ιδέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διατροφή διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία, τη μακροζωία και το δέρμα μας. Aκολουθούν οκτώ αντι-γηραντικά τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε την επιδερμίδα σας νέα και όμορφη! Παράλληλα, δείτε εδώ ποιες είναι οι θαυματουργές τροφές για μακροζωία.

1. Μούρα

Είτε προτιμάτε τις φράουλες είτε τα βατόμουρα, αυτά τα νόστιμα φρούτα είναι ιδανικά για το δέρμα σας! Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν ή καθυστερούν ορισμένους τύπους κυτταρικών βλαβών.

Έχουν επίσης τη δύναμη να μειώσουν το οίδημα των αρθρώσεων και τον πόνο. Ειδικά τα blueberries, μπορούν να βελτιώσουν τις γνωστικές σας ικανότητες και να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών όπως τη νόσο του Αλτσχάιμερ και την άνοια.

2. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μια σούπερ τροφή που περιέχει υγιή λίπη. Η κατανάλωση μόνο ενός αβοκάντο την ημέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης σας και να υποστηρίξει τη διαδικασία αναγέννησης του δέρματος.

Τα αβοκάντο παρέχουν στο σώμα σας βιταμίνη C, κάλιο και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε το δέρμα σας νεανικό και υγιές!

3. Φρούτα εσπεριδοειδή

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι τα εσπεριδοειδή είναι μια κύρια πηγή βιταμίνης C. Επίσης περιέχουν φολικό οξύ. Τα γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο σώμα και του ουρικού οξέος στο αίμα.

Η κατανάλωσή τους τακτικά θα βοηθήσει στην πρόληψη των κυκλοφορικών προβλημάτων και των καρδιακών παθήσεων. Πίνοντας χυμό λεμονιού το πρωί, θα επιτρέψει στο σώμα σας να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά του ενώ αποτοξινώνει το σώμα σας!

8 τρόφιμα που όσο τα τρώτε τόσο νεότερες θα δείχνετε. Για το 3ο δεν είχαμε ιδέα

4. Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά! Περιέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φολικό οξύ. Το λυκοπένιο είναι το αντιοξειδωτικό που είναι υπεύθυνο για το κόκκινο χρώμα των ώριμων ντοματών.

Αυτό το αντιοξειδωτικό είναι 14 φορές καλύτερο από τη ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί! Προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία ενώ εργάζεται για την πρόληψη καρδιαγγειακών, εκφυλιστικών και μολυσματικών ασθενειών.

5. Κουρκούμη

Η κουρκούμη γίνεται όλο και πιο δημοφιλής για τα εκπληκτικά οφέλη της στην υγεία. Έχει αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που την καθιστά ευεργετικό καρύκευμα για τα γεύματά σας.

Πιστεύεται επίσης ότι βοηθάει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, παρέχει στο σώμα σας ενέργεια και ενεργοποιεί τη διάθεσή σας σε περιόδους άγχους!

6. Καρότα

Θα έχετε ακούσει ότι τα καρότα είναι καλά για τα μάτια σας, αλλά έχουν και πολλά άλλα οφέλη για την υγεία! Το β-καροτένιο στα καρότα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα.

Βοηθά τον αμφιβληστροειδή και άλλα μέρη του ματιού στο να λειτουργούν ομαλά. Προστατεύει επίσης το δέρμα από τη φωτογήρανση, δηλαδή την πρόωρη συρρίκνωση του δέρματος που προκαλείται από έκθεση στις ακτίνες UV!

7. Σκόρδο

Ενώ η αναπνοή σας μετά από την κατανάλωση σκόρδου δεν είναι πάντα ευχάριστη, το να το προσθέτετε στο φαγητό σας παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία! Το σκόρδο περιέχει αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Εξισορροπεί τα επίπεδα χοληστερόλης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να μειώσει ακόμη και τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. Αυτό το μπαχαρικό είναι μια φυσική αντι-γήρανση!

8. Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν το δέρμα σας να προστατεύεται από βλάβες λόγω υπεριώδους ακτινοβολίας και να καταπολεμά τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει το δέρμα.

 

Ροή ειδήσεων

Share