Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

10 tips για να φαίνεσαι πιο νέα

Η νεότητα πηγάζει από μέσα σου

17 Νοεμβρίου 2021 13:02
10 tips για να φαίνεσαι πιο νέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε όλες μας μεγαλώνοντας είναι να σβήνουμε το χρόνο από πάνω μας, κυρίως από την επιδερμίδα μας. Ωστόσο, η ηλικία δεν είναι απλώς ένας αριθμός, ούτε μετριέται σε χρόνια ή ρυτίδες. Για παρατεταμένη νεότητα, μην παραλείψετε να φτιάξετε αυτό το φυσικό λίφτινγκ.

Η ηλικία είναι αυτό που αισθανόμαστε -και δεν το λέμε μόνο εμείς. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που νιώθουν πιο νέοι, είναι πιο παραγωγικοί, πιο λαμπεροί, πιο δημοφιλείς, πιο ευτυχισμένοι. Η νεότητα, λοιπόν, πηγάζει από μέσα μας και έχουμε όλα τα tips που χρειάζεσαι για να την «ξεκλειδώσεις»!

Η στάση του σώματός σου

Όταν το σώμα σου έχει σωστή στάση, η αυτοπεποίθησή σου αυξάνεται και αυτό… βγαίνει προς τα έξω. Έχοντας περισσότερη αυτοπεποίθηση, προβάλλεις μία πιο θετική, νεανική πλευρά του εαυτού σου και αυτόματα, μπορεί να δείχνεις μέχρι και 10 χρόνια νεότερη!


Η δύναμη του χαμόγελου

Σύμφωνα με τον Sanam Hafeez, νευροψυχολόγο του πανεπιστημίου Columbia, ένα χαμόγελο μπορεί σε κάνει να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη. Όσο περισσότερο χαμογελάς, λοιπόν, τόσο πιο χαρούμενη θα αισθάνεσαι και με τον καιρό, δεν θα δείχνεις απλά 10 χρόνια νεότερη, αλλά θα το αισθάνεσαι κιόλας.

Μία κάποια άσκηση

Τα σπορ και το γυμναστήριο δεν είναι για όλους. Λίγο περπάτημα όμως, αρκεί για να βοηθήσει το σώμα σου να λειτουργήσει πιο σωστά, για να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλό σου και, σιγά σιγά, να σε κάνει να νιώθεις 10 χρόνια πιο νέα. Με λίγο πιο εντατική γυμναστική, θα αρχίσεις σύντομα να δείχνεις νεότερη.

Οι τροφές της νεότητας

Η έκφραση «είσαι ό,τι τρως» ισχύει και με το παραπάνω. Προσθέτοντας στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως πορτοκάλια, μπρόκολο, σπανάκι, φράουλες και αβοκάντο, το σώμα σου θα αντιστέκεται πιο σθεναρά στο οξειδωτικό στρες. Έτσι θα δείχνεις και θα νιώθεις νεότερη.

Ο καλός ύπνος

Είναι το «νούμερο ένα» αντιγηραντικό. Βλέπεις, όσο κοιμάσαι το σώμα σου επανορθώνει βλάβες και η επιδερμίδα σου αναπλάθεται και αναγεννιέται. Αυτό δεν το πετυχαίνεις όμως με λίγο και άτακτο ύπνο. Χρειάζεται να κοιμάσαι ένα οκτάωρο σε καθημερινή βάση και φυσικά, σε λογικές ώρες, δηλαδή όχι από το χάραμα μέχρι το μεσημέρι.


Η ενυδάτωση

Και όχι, δεν μιλάμε μόνο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Το σώμα μας αποτελείται από νερό σε ποσοστό που «αγγίζει» το 70%. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Πρέπει να πίνεις πολύ νερό, να χαρίζεις στο σώμα σου την ενυδάτωση που έχει ανάγκη και να μην ξεχνάς, πως το νερό είναι ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά, αλλά και αδυνατιστικά -just sayin’.

ενυδάτωση-1

Χρόνος για εσένα

Τον αξίζεις και σημαίνει τόσα πολλά για την ψυχολογία σου. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό σου κάθε μέρα, έστω και για να διαβάσεις μερικές σελίδες από το βιβλίο σου, χαλαρώνεις και κρατάς μακριά έναν από τους πιο επιθετικούς παράγοντες που επισπεύδουν το γήρας: Το στρες!


Το αντηλιακό

Όχι, το αντηλιακό δεν αφορά μόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας σου, αλλά είναι η «ασπίδα προστασίας» που έχεις ενάντια στη φωτογήρανση. Ο ήλιος είναι πηγή ζωής και… ρυτίδων (πανάδων και αφυδάτωσης). Η προστασία σου από αυτόν, λοιπόν, είναι υψίστης σημασίας.

Η σωστή περιποίηση

H φροντίδα της επιδερμίδας, σε κάνει να δείχνεις και να νιώθεις νεότερη. Τα δύο αυτά εξάλλου, είναι αλληλένδετα. Η σωστή περιποίηση, ωστόσο, δεν περιλαμβάνει μόνο αυστηρά βήματα. Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς παίζουν σημαντικό ρόλο.

 

Ροή ειδήσεων

Share