Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε σπιτική κρέμα χεριών με τίλιο, λεμόνι και γιαούρτι

Εύκολη με απλά συστατικά

4 Νοεμβρίου 2021 11:22
Φτιάξτε σπιτική κρέμα χεριών με τίλιο, λεμόνι και γιαούρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να μην έχουμε ... καταλάβει καλά-καλά ότι το φθινόπωρο έχει έρθει, όμως η πτώση της θερμοκρασίας που έρχεται, θα περάσει από "δοκιμασία" την επιδερμίδα μας. Αυτή την περίοδο, πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τα χέρια μας και να χρησιμοποιούμε καθημερινά κρέμα, ώστε να τα προστατεύσουμε από το σκάσιμο.

Στο εμπόριο κυκλοφορεί πληθώρα σκευασμάτων, όμως γιατί να μη φτιάξουμε ... τη δική μας κρέμα από φυσικά και απλά συστατικά;

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δεις 4+1 μυστικά για χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα!

Υλικά

  • 1/4 του κουταλιού του γλυκού βιταμίνη Ε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κερί μέλισσας
  • 4 κουτάκια του γλυκού λάδι από τίλιο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γιαούρτι
  • 5 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα βαζάκι, ρίξτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα ... και έτοιμη η κρέμα!

Φτιάξτε σπιτική κρέμα χεριών με τίλιο, λεμόνι και γιαούρτι

Εύκολη σπιτική κρέμα με γιαούρτι για να λευκάνετε φυσικά το δέρμα σας

Το Athensmgazine.gr έψαξε και βρήκε μια σπιτική κρέμα για να μπορέσετε να λευκάνετε φυσικά το δέρμα σας και να εξαφανίσετε τις ατέλειες. Πολλές γυναίκες γνωρίζουν ότι το δέρμα τους υποφέρει από τη συνεχή έκθεση στον ήλιο και τις τοξίνες στο περιβάλλον, γι’ αυτό θα ήταν καλό να δοκιμάσετε αυτή την κρέμα.

Παρότι το δέρμα ανανεώνεται από μόνο του συνεχώς κάθε μέρα, κάποιες φορές δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις ευθύνες του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά αισθητικών αλλαγών στην εμφάνιση του δέρματος.

Η απώλεια κολλαγόνου και ελαστικότητας, η συσσώρευση νεκρών κυττάρων και τα εγκαύματα είναι μονάχα ορισμένα από τα πράγματα που επηρεάζουν αρνητικά την εμφάνιση του δέρματος και οδηγούν στην πρόωρη γήρανση. Ωστόσο δείτε 4+1 μυστικά για χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα!

Ακριβές λύσεις

Για να λύσετε το πρόβλημα, υπάρχουν πολλά καλλυντικά προϊόντα και επαγγελματικές τεχνικές οι οποίες αντιστρέφουν τη ζημιά και διεγείρουν τη διαδικασία επούλωσης. Το πρόβλημα με αυτές τις λύσεις είναι ότι κοστίζουν και δε μπορούν όλες οι γυναίκες να δαπανήσουν χρήματα σε αυτές.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολύ φθηνότερες λύσεις οι οποίες προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς να εκθέτουν το δέρμα σε σκληρά χημικά ή επιθετικές διαδικασίες.

Σε αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια σπιτική κρέμα η οποία εκμεταλλεύεται τις φυσικές ιδιότητες του γιαουρτιού προκειμένου να λευκάνετε το δέρμα σας, να το αναζωογονήσετε, και να μειώσετε την εμφάνιση κηλίδων και ρυτίδων. Είστε έτοιμες να τη δοκιμάσετε;

Σπιτική κρέμα με γιαούρτι και αμύγδαλα για να λευκάνετε φυσικά το δέρμα σας

Εύκολη σπιτική κρέμα με γιαούρτι για να λευκάνετε φυσικά το δέρμα σας

Ο συνδυασμός των συστατικών σε αυτή τη φυσική κρέμα μάς δίνει μια εκπληκτική θεραπεία για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου.

Το φυσικό γιαούρτι είναι μια πολύ υγιεινή τροφή και περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση του pH του δέρματος ώστε να αποφευχθούν οι ατέλειες. Θεωρείται μία από τις καλύτερες εναλλακτικές ενυδατικές κρέμες καθώς βοηθά το δέρμα να διατηρήσει τη φυσική του υγρασία χωρίς να επηρεάσει την παραγωγή φυσικών ελαίων.

Οι ζωντανές του καλλιέργειες προάγουν την υγεία του δέρματος και αποτρέπουν την ακμή και την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων. Επιπλέον, το αλεύρι αμυγδάλου είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά τα οποία κάνουν καλό στο δέρμα.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα από το οξειδωτικό στρες το οποίο προκαλεί τις ελεύθερες ρίζες, και αποτρέπει τη φθορά των κυττάρων και των ιστών. Τα φυσικά έλαια επιδιορθώνουν το ξηρό δέρμα και μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή προβλημάτων όπως, για παράδειγμα, το έκζεμα και η ψωρίαση.

Επίσης, θα προσθέσουμε λίγο μέλι και χυμό λεμονιού για να αυξήσουμε τη λευκαντική δράση της κρέμας.

Πώς να λευκάνετε φυσικά το δέρμα σας με τη σπιτική κρέμα;

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης φυσικών προϊόντων είναι ότι η κρέμα φτιάχνετε πολύ εύκολα και γρήγορα. Τα συστατικά μπορείτε επίσης να τα βρείτε εύκολα, αν και θα χρειαστεί να προσέξετε και να επιλέξετε 100% βιολογικά προϊόντα. Είναι πιθανό να βρείτε φθηνότερα αυτά τα συστατικά, αλλά η ποιότητά τους θα επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Συστατικά

  • 1 ½ κούπα φυσικό γιαούρτι
  • 4 αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες

Πρώτα, βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ και κάντε τα σκόνη. Αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε αλεύρι αμυγδάλου και να προσπεράσετε αυτό το βήμα.
Έπειτα, βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέστε το γιαούρτι, τον χυμό και το μέλι.
Αφήστε το μείγμα να καθίσει για λίγο και βεβαιωθείτε ότι το αναμείξατε καλά.

Εφαρμογή

Κάθε βράδυ, πριν πέσετε στο κρεβάτι, αφαιρέστε πλήρως το μακιγιάζ σας και καθαρίστε το δέρμα σας.
Μόλις το καθαρίσετε, εφαρμόστε μια καλή ποσότητα της κρέμας και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, ξεβγάλετε με ζεστό νερό, και τέλος, στεγνώστε με μια πετσέτα.

 

Ροή ειδήσεων

Share