Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κανέλα: Το μπαχαρικό που «διώχνει» τους πόνους της περιόδου

Δώστε προσοχή

3 Νοεμβρίου 2021 14:58
Κανέλα: Το μπαχαρικό που «διώχνει» τους πόνους της περιόδου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν από έντονους και αφόρητους πόνους πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου και συχνά αποφασίζουν να τις αντιμετωπίσουν με χρήση αναλγητικών φαρμάκων.

Ωστόσο, αν κι εσείς ταλαιπωρείστε από τα προβλήματα της εμμηνόρροιας, αλλά προτιμάτε τις σπιτικές λύσεις, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει ένα μπαχαρικό που έχετε στην κουζίνα σας και μπορεί να κάνει «θαύματα» για τον οργανισμό σας.

Ο λόγος για την Κασσία, την γνωστή σε όλους μας κανέλα, η οποία χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια και θεωρείται ένα από τα 50 θεμελιώδη βότανα στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική.

Το συγκεκριμένο φυτό έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να κάνει καλό για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου αλλά και της εγκυμοσύνης.

Πράγματι, με την μορφή αφεψήματος, η κανέλα μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους που βιώνουν οι γυναίκες κατά την έμμηνο ρύση. Παράλληλα, μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που αισθάνονται αδιαθεσία και ζαλάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Η συνταγή είναι απλή: Βράστε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά ένα ξύλο κανέλας και δυο γαρύφαλλα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μέλι. Πιείτε το ρόφημα και νοιώστε πραγματική ανακούφιση.

 Κανέλα: Το μπαχαρικό που «διώχνει» τους πόνους της περιόδου

Κανέλα και για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθούμε και σε μια άλλη, ιδιαίτερα σημαντική ιδιότητα της κανέλας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια γυναίκες και άντρες παγκοσμίως.

Πρόκειται για τον ρόλο της κανέλας στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου και του Σακχαρώδους Διαβήτη!
Οι κάψουλες Κανέλας Extra της Superfoods περιέχουν εκχύλισμα κανέλας, βιταμίνη C, μαγνήσιο, μαγγάνιο, Β6, Ε και άλλα συστατικά τα οποία μπορούν να εμπλουτίσουν την αντιοξειδωτική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού και να τον προστατέψουν.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό της γλυκόζης, ο οποίος ρυθμίζει καλύτερο το «ζάχαρο» στο αίμα. Μάλιστα, βρέθηκε πως έχει ιδιότητες που μιμούνται τη δράση της ινσουλίνης και μελετάται το δραστικό συστατικό της για χρήση αντικατάστασης της ινσουλίνης. Τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει η κανέλα μπορούν να μεταβάλλουν τη δράση της ινσουλίνης μεταγωγής σήματος που βρίσκεται δεσμευμένη στα λιποκύτταρα.

Παράλληλα, βοηθά σημαντικά στη μείωση της κακής χοληστερόλης και των τριγλικεριδίων, ενώ τα ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά της (ταννίνες, ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες, τερπένια) εμποδίζουν την οξείδωση της χοληστερόλης, συμβάλλοντας στη διατήρηση υγιών αρτηρίων και τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων σε άτομα με διαβήτη τύπου 2!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αξίζει να πούμε «ναι» στην κανέλα της Superfoods και να την εντάξουμε στο διατροφικό μας μενού!

 

Ροή ειδήσεων

Share