Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όμορφα και υγιή νύχια όλο το χειμώνα! - Tips για να τα περιποιηθείς σωστά

Χρήσιμες συμβουλές

15 Οκτωβρίου 2021 13:11
Όμορφα και υγιή νύχια όλο το χειμώνα! - Tips για να τα περιποιηθείς σωστά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα περιποιημένα και υγιή άκρα είναι πολύ σημαντικά για την εμφάνιση της γυναίκας. Το μανικιούρ- πεντικιούρ σίγουρα είναι μια μέθοδος καλλωπισμού για να προσφέρουν στα άκρα σας την ανανέωση που χρειάζονται, αλλά οφείλετε κι εσείς οι ίδιες να φροντίζετε τα νύχια σας ώστε η κατάσταση να μη γίνει μη- αναστρέψιμη. Παρακάτω, σας δίνουμε κάποια σύντομες συμβουλές για να έχετε όλο τον χρόνο όμορφα και υγιή άκρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα προετοιμάσετε τα άκρα σας για να υποδεχτούν τις υπηρεσίες της μανικιουρίστας.

Χρήσιμες συμβουλές

    • Φροντίστε να είναι τα νύχια σας πάντα ενυδατωμένα, έτσι ώστε να διατηρούν την ζωντάνια και την λάμψη τους. Κάθε βράδυ, πάρτε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης ή παχύρευστης ενυδατικής κρέμας και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις τόσο στα νύχια σας, όσο και στην περιοχή γύρω από αυτά. Το απλό μασάζ με μικρή πίεση στα νύχια, βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψετε το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών σας.
    • Μην ξεχνάτε να τα στεγνώνετε καλά μετά από το πλύσιμο των πιάτων, το μπάνιο και γενικότερα την επαφή των άκρων σας με το νερό, τόσο τα δάχτυλα των χεριών σας, όσο και των ποδιών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε κάθε ίχνος υγρασίας, η οποία είναι υπεύθυνη για τις μυκητιάσεις.
    • Καθαρίστε την επιφάνεια του νυχιού σας από τα πετσάκια, σπρώχνοντας το προς τα μέσα καθημερινά. Χρησιμοποιείστε μια ξύλινη μυτερή σπάτουλα που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ομορφιάς. Με αυτόν τον τρόπο τα νύχια σας θα είναι πιο καθαρά και θα φαίνονται μεγαλύτερα.Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε απολέπιση στα χέρια σας, έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να τα κάνετε απαλά και βελούδινα. Γι’ αυτό επαναλαμβάνετε αυτό το πίλινγκ 2 – 3 φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια βάζετε ενυδατική κρέμα.

 Όμορφα και υγιή νύχια όλο το χειμώνα! - Tips για να τα περιποιηθείς σωστά

    • Αν έχουν λεκιάσει τα νύχια σας ή έχουν κιτρινίσει βυθίστε τις άκρες τους σε ένα κομμένο λεμόνι για 15 δευτερόλεπτα και μετά πλύνετε τα χέρια σας για να μην αφυδατωθούν. Το κιτρικό οξύ που περιέχεται στο χυμό λεμονιού δρα σαν λευκαντικό.
    • Όσον αφορά τα χέρια, σημασία παίζει το σωστό και επαγγελματικό βάψιμο τους, καθώς και το πως θα κάνετε το χρώμα του μανό σας να διαρκέσει περισσότερο και να μην ξεφλουδίσει. Ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσει περισσότερο το μανικιούρ σας είναι να περάσετε στα νύχια σας λίγο ξύδι (πάνω σε βαμβάκι για ντεμακιγιάζ) ή να χρησιμοποιήσετε μια βάση βερνίκι για προστασία και περισσότερη διάρκεια.
    • Επίσης, καλό είναι να τα αφήνετε τουλάχιστον μία μέρα άβαφα για να αναπνεύσουν. Μην λιμάρετε τα νύχια σας αφού τα ξεβάψετε, αλλά προτιμήστε να τα αφήσετε να στεγνώσουν, έτσι ώστε να μην σπάσουν, αφού όταν είναι υγρά σπάνε ευκολότερα.
    • Καλό είναι να κόβετε συχνά το μήκος των νυχιών σας επειδή έτσι ανανεώνονται και μεγαλώνουν γρηγορότερα. Για το λιμάρισμα να χρησιμοποιείτε χάρτινη και όχι μεταλλική λίμα. Ειδικά τα μεγάλα νύχια, δεν πρέπει να κόβονται, αλλά μόνο να λιμάρονται, αφού το κόψιμο μπορεί να προκαλέσει και τη θραύση τους.
    • Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του σωματικού οργανισμού μας. Έτσι, καλό θα ήταν να εντάξετε στη διατροφή σας γάλα και αυγά, τα οποία είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, τον βασικό παράγοντα για την υγεία των νυχιών σας. Επίσης, καταναλώστε περισσότερο κουνουπίδι, σόγια, καρύδια και φακές, τα οποία είναι πλούσια σε βιοτίνη, μια βιταμίνη που αποτρέπει το σκίσιμο και το σπάσιμό τους. Τα Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία θα βρείτε σχεδόν σε όλες τις τροφές και κυρίως στα φυτικά έλαια, είναι εξίσου ικανά να δυναμώσουν τα νύχια σας.
    • Τέλος, κάποια tips και για το πεντικιούρ. Ξεκινήστε την περιποίηση με μια ράσπα – ελαφρόπετρα και τρίψτε τις φτέρνες σας. Φτιάξτε ένα χειροποίητο peeling (γαλάκτωμα + ζάχαρη ή αλάτι) κι αρχίστε τις μαλάξεις στις φτέρνες με αυτό υπέροχο απολεπιστικό. Αφού ξεπλύνετε μπορείτε να κάνετε μόνη σας το πεντικιούρ ή να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία για καλύτερο αποτέλεσμα. Απλώς, να θυμάστε ότι: τον χειμώνα που φοράτε κλειστά παπούτσια, καλό θα ήταν να μην βάφετε συνεχώς τα νύχια των ποδιών σας και να τα αφήνετε να αναπνέουν.
TAGS
 

Ροή ειδήσεων

Share