Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άνοιξε το χρώμα των μαλλιών σου με ξύδι και κανέλα

Ξάνοιγμα με φυσικούς τρόπους

6 Οκτωβρίου 2021 12:53
Άνοιξε το χρώμα των μαλλιών σου με ξύδι και κανέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξάνοιγμα μαλλιών με φυσικό τρόπο δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί αν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Πολλές γυναίκες θέλουν να ανοίξουν λίγο το χρώμα των μαλλιών τους προς το ξανθό χωρίς όμως να ξεφύγουν πολύ από τα φυσικά χρώματα. Το ξάνοιγμα μαλλιών με φυσικό τρόπο δεν περιέχει χημικά και υπό ορισμένες συνθήκες και προϋποθέσεις έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να ξανοίξετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο με υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας, τα οποία ως επί το πλείστον δεν περιέχουν βλαβερά χημικά συστατικά όπως συντηρητικά, σταθεροποιητές, κ.τ.λ. Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δεις τις 5 τροφές που θα σου χαρίσουν λαμπερά και όμορφα μαλλιά!

Ξάνοιγμα μαλλιών με φυσικό τρόπο

  • Ξάνοιγμα μαλλιών με χαμομήλι

Το χαμομήλι μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα ξανοίγματος του χρώματος των μαλλιών. Απλά βράστε λίγο νερό και βάλτε μέσα ένα φακελάκι χαμομήλι για περίπου 10 λεπτά. Μόλις το νερό κρυώσει λίγο και γίνει χλιαρό μπορείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας. Αφήστε το χαμομήλι να δράσει στα μαλλιά σας για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια αν θέλετε μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές συνολικά. Τέλος ξεπλύνετε χρησιμοποιώντας ένα ήπιο σαμπουάν της επιλογής σας (κατά προτίμηση με χαμομήλι).

  • Ξάνοιγμα μαλλιών με ξύδι μηλίτη

Το ξύδι μηλίτη είναι ένα φυσικό προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει να ξανοίξετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο. Η διαδικασία αυτή είναι κατάλληλη για γυναίκες που θέλουν να ξανοίξουν το χρώμα των μαλλιών τους σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Απλά αναμίξετε ξύδι μηλίτη και νερό σε ποσότητες 1 προς 6. ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με το μείγμα και αφήστε τα για 15 λεπτά.

  • Ξάνοιγμα μαλλιών με λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα φυσικό προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Απλά προσθέστε 2 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού για κάθε κούπα νερό που θα χρειαστείτε. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με το λεμονόνερο και αφήστε τα για μισή ώρα. Ύστερα μπορείτε να τα στεγνώσετε. Για καλύτερα αποτελέσματα, μετά το λεμονόνερο μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά στον ήλιο (εφόσον βέβαια είναι καλοκαίρι). Αν είναι χειμώνας, μπορείτε να κάθεστε μέσα στο σπίτι σας κοντά στο παράθυρο (κλειστό) από το οποίο όμως περνάει η ηλιακή ακτινοβολία και έρχεται σε επαφή με τα μαλλιά σας.

  • Ξάνοιγμα μαλλιών με κανέλα

Η κανέλα είναι καλή στο ξάνοιγμα των μαλλιών, ενώ παράλληλα θα κάνει τα μαλλιά σας να μυρίζουν υπέροχα. Θα πρέπει να προμηθευτείτε λίγη κανέλα σε σκόνη και να την προσθέσετε σε μια χούφτα μαλακτικό μαλλιών. Απλώστε στα μαλλιά σας και χτενίστε έως να επιτύχετε καλή επικάλυψη. Στη συνέχεια καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα πλαστικό ειδικό σκουφάκι ή μία πλαστική μεμβράνη και αφήστε το μαλακτικό με την σκόνη κανέλας να δράσουν για 2-3 ώρες. Τέλος μπορείτε να ξεπλύνετε.

Άνοιξε το χρώμα των μαλλιών σου με ξύδι και κανέλα

  • Ξάνοιγμα μαλλιών με σπιτική μάσκα

Η μάσκα αυτή έχει πολύ καλά αποτελέσματα και φτιάχνεται από εντελώς φυσικά και αγνά συστατικά.

Συστατικά

  • 2 κούπες αποσταγμένο ξύδι
  • 1 κούπα μέλι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κάρδαμο ή κανέλα σε σκόνη

Αναμίξετε καλά όλα τα υλικά και εφαρμόστε στα μαλλιά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χτένα έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι η μάσκα έχει πάει παντού. Φορέστε ένα ειδικό πλαστικό σκουφάκι επικάλυψης ή καλύψτε τα μαλλιά σας με μια ειδική πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 2-3 ώρες. Τέλος μπορείτε να ξεπλύνετε.

 

Ροή ειδήσεων

Share