Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έτσι θα αφαιρέσετε σωστά το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνες σας

Τα νύχια σας θ μείνουν ανέπαφα!

4 Οκτωβρίου 2021 14:19
Έτσι θα αφαιρέσετε σωστά το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνες σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρουμε ότι, όταν βαρεθείτε το ημιμόνιμο μανικιούρ σας ή όταν αυτό αρχίζει να χαλάει στις άκρες, ο πειρασμός να το αφαιρέσετε από τα νύχια σας είναι μεγάλος. We've been there! Αντισταθείτε όμως. "Όταν αφαιρείτε το βερνίκι, βγάζετε επίσης και στρώσεις από τα νύχια σας μαζί, πράγμα που τα κάνει πιο ευάλωτα στο σπάσιμο και το ξεφλούδισμα" προειδοποιεί η manicurist Jackie Saulsbery. Το ιδανικό, λοιπόν, θα ήταν να κλείσετε ένα ραντεβού σε κάποιο nail salon για την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ σας. Τι γίνεται όμως, όταν δεν έχετε χρόνο για να αφεθείτε στα χέρια των ειδικών και βιάζεστε να ξεβάψετε τα νύχια σας;

Τα καλά νέα είναι, ότι μπορείτε να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ σας μόνες σας στο σπίτι. Τα κακά νέα είναι, ότι αυτό απαιτεί πολύ προσοχή, μπόλικη υπομονή και αρκετό χρόνο (περίπου 30 λεπτά), ώστε να μην τραυματίσετε το νύχι σας. Για να σας διευκολύνουμε περισσότερο, ανατρέξαμε σε nail experts και ανακαλύψαμε ένα-ένα τα βήματα που ακολουθούν, καθώς και όλα τα πολύτιμα μυστικά τους που εξασφαλίσουν, ότι τα νύχια σας θα μείνουν ανέπαφα (χωρίς γρατσουνιές, σκασίματα και λακούβες) μετά την at-home αφαίρεση. Ωστόσο αυτό είναι το λάθος που κάνεις με το μανικιούρ και χαλάει γρήγορα!

Βρείτε έναν καλά αερισμένο χώρο

Προτού ξεκινήσετε με την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο στην διάθεσή σας και ότι βρίσκεστε σε χώρο που αερίζεται σωστά, ώστε να μην αναπνέετε το ασετόν. Αυτές είναι οι 2 πιο σημαντικές συμβουλές που δίνει η nail expert Jenna Hipp σε όλους τους πελάτες της.

Ξεκινήστε με μία λίμα

Το πρώτο βήμα στην at-home αφαίρεση περιλαμβάνει λιμάρισμα του ημιμόνιμου με μία λίμα. Με απαλές και αργές κινήσεις ξεκινήστε να τρίβετε την επιφάνεια του νυχιού σας για να διώξετε το top coat. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε με τη λίμα. "Αποφύγετε να λιμάρετε πολύ βαθιά στο χρώμα. Βασικά θέλετε μόνο να αφαιρέσετε τη γυαλάδα" συμβουλεύει η Hipp.

Προστατέψτε το δέρμα σας από το ασετόν

Στη συνέχεια, πάρτε ένα λάδι για τα πετσάκια ή μία παχύρρευστη κρέμα χεριών και απλώστε τη στο δέρμα γύρω από το νύχι. "Αυτό παρέχει προστασία από το ασετόν, το οποίο αφυδατώνει την επιδερμίδα" αναφέρει η celebrity manicurist Tracylee. Βonus, αυτά τα nail treatment προϊόντα συνήθως έχουν τέλειο άρωμα.

Έτσι θα αφαιρέσετε σωστά το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνες σας

Ώρα για το ασετόν

Το μυστικό στην αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι να μουλιάσετε τα δάχτυλά σας σε ασετόν. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με 2 τρόπους, είτε γεμίζοντας ένα μπολ με ασετόν, είτε χρησιμοποιώντας ένα εμποτισμένο κομμάτι βάμβακος σε κάθε νύχι. Στην πρώτη περίπτωση, η Saulsbery συστήνει να προσθέσετε 1-2 σταγόνες ελαίου για τα πετσάκια στο μπολ για έξτρα ενυδάτωση.

Η Tracylee ωστόσο προτιμά τον δεύτερο τρόπο με το βαμβάκι, επειδή αυτό αγκαλιάζει το νύχι και απορροφά καλύτερα το ασετόν. Άλλο ένα tip της ειδικού είναι να μείνετε μακριά από φόρμουλες ακετόνης που περιέχουν ενυδατικά συστατικά, καθώς έχουν την τάση να καθυστερούν τη διαδικασία του μουλιάσματος, με αποτέλεσμα να κάνουν την αφαίρεση ακόμη πιο χρονοβόρα.

Τυλίξτε τα νύχια σας με αλουμινόχαρτο

Αφού εμποτίσετε το βαμβάκι, τοποθετήστε το πάνω σε κάθε νύχι και τυλίξτε το εκεί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία και στα 10 δάχτυλά σας, περιμένετε 10-15 λεπτά και κάντε έναν έλεγχο. "Το ημιμόνιμο θα πρέπει να μοιάζει σαν να φεύγει από το νύχι και να έχει σηκωθεί" περιγράφει η Saulsbery. "Τα υπολείμματα που έμειναν θα πρέπει να μπορούν να αφαιρεθούν με λίγη ή ελάχιστη πίεση. Αν όχι, περιμένετε άλλα 5 λεπτά με το ασετόν και ξαναπροσπαθήστε" συνεχίζει.

Pro tip: Η Tracylee σας συνιστά να ξεκινήσετε με το χέρι με το οποίο δεν γράφετε (το αριστερό δηλαδή, αν είστε δεξιόχειρες) προς δική σας διευκόλυνση.

Χρησιμοποιήστε ένα nail stick

Μόλις το ημιμόνιμο βερνίκι έχει μουλιάσει πλήρως, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από το κάθε δάχτυλο, τραβώντας το με λίγη πίεση προς τα πάνω. Για τα υπολείμματα που πιθανώς μείνουν πάνω στο νύχι χρησιμοποιήστε ένα nail stick και "δουλέψτε κάτω από το βερνίκι, ώστε να το σηκώσετε προς τα πάνω", όπως εξηγεί η Hipp.

Pro tip: "Τα ξύλινα εργαλεία μανικιούρ μπορούν να γίνουν εστία μικροβίων, γι' αυτό πετάξτε τα μετά από κάθε χρήση και μην τα μοιράζεστε με φίλους" προειδοποιεί η nail expert.

Τέλος, ενυδατώστε

Αφού, λοιπόν, ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα με επιτυχία και αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ σας χωρίς να καταστρέψετε το νύχι σας, ήρθε η ώρα για ενυδάτωση. Μετά από την επαφή με το ασετόν άλλωστε, τα δάχτυλά σας την έχουν ανάγκη. "Μουλιάστε τα νύχια σας με λάδι καρύδας για 5-7 λεπτά και μετά εφαρμόστε ένα έλαιο για τα πετσάκια, ώστε να τα ενυδατώσετε" προτείνει η celebrity manicurist Jin Soon Choi. Σε περίπτωση όμως που έχετε σκοπό να τα βάψετε ξανά, με κανονικό βερνίκι προφανώς, παραλείψτε αυτό το βήμα μέχρι να στεγνώσει τελείως το νέο σας μανικιούρ.

 

Ροή ειδήσεων

Share